Így látták a versenyzők a Szilveszter Rallyt

Vincze Ferenc, Kuti Péter, Borsfai Dávid, Köbli Károly, Virág Tamás és Papp Arnold “Arnie” mesélt arról, hogy ő milyennek látta a versenyt az autóból.

Virág Tamás:A Szilveszter Rally már év eleje óta tervben volt nekünk, mindenképpen részt szerettünk volna venni rajta! A felkészülésre nem fektettünk nagy hangsúlyt, nem mentünk előtte az autóval és nem volt másunk, mint kopott nyári gumik! A versenyt az elejétől kezdve nagyon élveztük, megtiszteltetésnek vettem ennyi kilátogató néző előtt versenyezni nagyon nagy élmény volt ! Az utolsó körben sajnos technikai probléma hátráltatott minket, nem tudtam úgy menni ahogyan szerettem volna, de ezt leszámítva a Szilveszter Rally volt az év legjobb versenye, és jövőre is újra ott leszünk remélem! Ezúton is szeretném mindenkinek megköszönni aki segített nekünk valamilyen formában, nélkületek nem jött volna össze és köszönet a nézőknek a szurkolásért a nagy hideg ellenére!”
virágtomiszilv-tusy
Papp Arnold “Arnie”: “Először is nagyon jól éreztük magunkat a versenyen, hihetetlen élmény volt ennyi néző előtt autózni és remélem tetszett nekik, ahogy mentünk. Sajnos a 3. gyorsaságin történt egy kis baleset és a kezembe maradt a váltókar, és pechünkre pont üresben… Kategória 2. helyén álltunk addig, úgy hogy a reggeli gyorson pörögtem is a MOL kúton. Úgy gondoltuk jó esélyünk van a dobogóra, de sajnos a technikai gonddal bő 2 percet szereltem mire be tudtam tenni 1-esbe az autót és ki tudtunk csordogálni. Kasza Motorsportnak és a szerelőgárdának hála, sikerült megjavítani a váltót. Onnantól kezdve nem volt kérdés, a stoppert már nem kell nézni cserébe a nézőknek próbáltunk még több látványt nyújtani! Az utolsó gyorson pörögtünk, forogtunk nekik, hiszen ezért jöttek ki! Historic kategóriában bejöttünk a kategória 13 indulója közül, így is az 5. helyre, abszolútban is egész jó helyen álltunk az utolsó előtti gyorsaságiig, de a rendező tévedése miatt csak 1 kört teljesített a Historic. Ezért időbüntetést adtak a komplett Historic mezőnynek, amit azért nem így kellett volna megoldani, a rendezőségnek, mert így értékelhetetlen az abszolút eredményünk.
Szeretném megköszönni, mindenkinek, aki segített egy picivel is:
Fruktárium Pálinkaháznak, a szupergumikat, BPRacing.hu-nak az üléseket, KaszaMotorsport-nak a szuper motort, MatricaKell.hu-nak a matricát, FarkasTent-nek a sátort, Vianno.hu-nak az utánfutót, Hargitai autósiskolának, Kiscsatári Iminek a szuper autót, Kasza Zoli, Fehér Bálint, Szabó Bálint, Ziegner Kristófnak a szerviz munkát, Németh Balázsnak a videót, képet internetes tudósításokat, és felsorolás szintjén, akik még segítettek Horváth Marcinak, Kormos Ádinak, Kiss Andrisnak, Straub Gyurinak, Kende Balázsnak, Kovács Marcinak, Borsfai Dávidnak, Németh Barbinak, Zombori Lacának, és akit kihagytam annak is! Nélkületek nem lettem volna ott KÖSZÖNÖM!

Papp Arnold "Arnie"-Szegedi Máté (Lada VFTS) Szilvszter Rally 2014

Köbli Károly: “Nagyon jól éreztük magunkat. Zsebe Gábor barátom terelte az autót én pedig a Gábort. 🙂 Minket meg a Gábor csapata. Amúgy, előttük le a kalappal, mert nagyon összetartó TEAM. Megbeszéltük a rajt előtt, hogy nem számít semmi, menjünk és élvezzük. Na most ez úgy alakult, hogy az első esti gyors végén, már néztük az időket, hogy hova vagyunk jók és mik legyenek a hétfői tervek. Nem tudtuk leküzdeni a versenyszellemet a szórakozás érdekében. Az autó hibátlanul működött, csak átnézni kellett a szervizparkban. A verseny végére a kategória második helyezését sikerült elérnünk.
Többször volt már arra példa, hogy a jobb oldalon foglaltam helyet. Ott is sokat lehet tanulni és nem is egy egyszerű feladat jól diktálni. Szerintem még sokat kellene gyakorolnom, hogy elfogadható legyen a navigátori munkám. Természetesen, nem mindegy ki mellé ülök be és az is meghatározó számomra hogy milyen autóba. Tetszik a navigálás is, de nem tervezek váltani. Maradok a kormány mögött.

Zsebe Gábor-Köbli Károly (Skoda) Szilveszter Rallye 2014

Vincze Ferenc:A sötétben jól ment minden, másnap kicsit elóvatoskodtuk az elejét, de folyamatosan gyorsulni tudtunk és az utolsó körgyorson egy 100%-osat sikerült autóznunk. Sajnálom, hogy a verseny így végződött, jobb lett volna tiszta körülmények között bizonyítani. Megnyugodtam, mikor megnéztem Viliék belsőkamerás felvételét, szerintem csak maximum 5 másodpercet jelenthetett az utolérés. Nagyon büszkék vagyunk az elért eredményre, nem titkolt célunk volt a leggyorsabbnak lenni és a vándorserleget legalább egy évig őrizni!

Kuti Péter:Nagyon tetszett végig a verseny! Az autóban és a csapatban is egész hétvégén a jó hangulat és a maximális koncentráció volt az uralkodó. Jó érzés volt a győzelemért másodpercekre megküzdeni, a 2013-as RTE bajnokság hangulatát idézte, ráadásul részben a résztvevők is ugyanazok voltak!

Vincze Ferenc-Kuti Péter (Mitsubishi Lancer) Szilveszter Rallye 2014

Borsfai Dávid:”Az autót „ajándékba” kaptuk a csapattól és Eriktől, amiért egész évben azt hoztuk, amit elvárt tőlünk. Amikor kiderült, hogy mivel lep meg bennünket, bevallom férfiasan, kicsit elérzékenyültem. Amikor tavaly elkezdtünk Árpival versenyezni, akkor elhatároztuk, hogy mi márpedig néhány éven belül egy R2-es technikában szeretnénk ülni! Gondolom, így már érthető a reakció. 🙂 Az idei évben a tanulás volt a fő szempont, mégpedig a RALLYE, csupa nagybetűvel, megtanulása. Az etapok, a szűk szervizidők, a több gyorsasági és a megváltozott miliő rengeteg újdonságot jelentett egy szerény sprintes versenyhez képest – félreértés ne essék, tavaly nekünk az volt a világbajnokság, és ha nincs Erik, valószínűleg idén is az lett volna. Nem felejtjük el, honnét jöttünk, és ha úgy alakul, talán indulunk is néhány versenyen.

Néhány szó az autóról: a kocsi teljes felújításon esett át egy töréskárt követően a Bakó Rallye Team jóvoltából, így egy teljesen új technika dübörgött alattunk. Meglepő volt, hogy elsőre otthon éreztem magam benne, és ezzel Árpi is így volt. Mormoghatjuk a bajszunk alatt, hogy persze, a jót könnyű megszokni, hisz minden kézre áll, és ott van, ahol annak bizony lennie kell. Tudni kell, hogy az utolsó csavarig versenyautó, és mi eddig csak úgymond szériaautókkal versenyeztünk. Ezért még újdonság volt a karbon taposó, a multifunkciós folyadékkristályos kijelző a műszerek helyén, a szekvenciális váltó, valamint a szintén komoly futómű is – és akkor a 16-os kerekekről és a családi pizza méretű fékekről nem is beszéltünk… Az első méterek után az volt a benyomásunk, hogy nem is igazán a gyorsulás a szédületes, hanem – rövid tengelytávja ellenére – a kanyarstabilitása és kanyarsebessége, valamint az iszonyatosan rövid féktávok, amikben azt hiszem, lett volna még hova fejlődni.

Nagyon szeretünk éjszaka versenyezni, és ezért is vártuk izgatottan a vasárnap esti gyorsasági szakaszt, ahol hoztuk azt, amit azért nagyon titkon reméltünk: sikerült a kategóriánk első felében végeznünk. Az autó jól működött, azonban itt is, mint eddig bármikor a fokozatosság elvét követve próbáltuk feltérképezni a saját és az autónk határait. A következő nap első gyorsaságiján sajnos megforogtunk, és sikerült átélnünk, milyen az, amikor „kirántják alólunk a szőnyeget”. Csak annyit mondtam: ha ledob a ló, rögtön vissza kell ülni rá! Ez a kis megingás cseppet sem szegte lelkesedésünket, és a további szakaszokon néhány másodperc hátránnyal a kategória és márkatársakhoz képest tudtunk autózni – hol kaptunk, hol pedig adtunk – így a 2. gyorsaságin begyűjtött hátrányunkat nem tudtuk ledolgozni, így végül kategóriánk, a H/7 6. helyén finiseltünk. A Ring Külső gyorsaságit valamiért nem éreztük a magunkénak, ott nem igazán sikerült egyszer sem úgy autóznunk, ahogy szerettünk volna. Nem foglalkozunk a „ha” és „volna” kezdetű mondatokkal, mert úgy sincs értelme, de másképp is alakulhatott –volna, ha… Az előzetes kérést, miszerint érezzük jól magunkat, azt gondolom, sikerült maradéktalanul teljesíteni, valamint az autót is sikerült karcmentesen célba vinni.

Végezetül pedig szeretnék minden kedves Versenyzőtársnak és Szurkolónak nagyon boldog, és sikerekben gazdag új évet kívánni! Akik nélkül ez a verseny, és az egész év nem jöhetett volna létre: Hídépítő zRt., HELL Energy Magyarország Kft, Total HUNGARIA Kft., Metrober Kft, Mercur Rent a Car Kft, Segway, VictoriaShop, Alabárdos Étterem, G-Roby, Frimedia Kft, Szerszámbróker Kft, Csomagtartoaruhaz.hu, Surgi Care, BHS Medical,Music Engine Kft, Variocommerce Kft, VitaPlus Kft, BDA Trans Kft, ML Trans Kft, Gordius Kft”

Szabó Árpád-Borsfai Dávid (Citroen C2R2) Szilveszter Rallye 2014