Így látták a versenyzők a REVO-TEC Rallyt

Jámbor László, Karizs Péter és Kállai Tamás mesélt a bajnai versenyükről.

Kállai Tamás: “Nagyon vártuk ezt a versenyt, mert régóta készültünk itt indulni, de valahogy soha nem jött össze. Most végre sikerült. Izgultam az időjárás miatt, mert tudtam esőben rettenetesen csúszik a pálya sok része. De a shakedown kivételével egész jó volt a szakasz. A nap folyamán pedig folyamatosan javultak a körülmények. Az elsődleges cél a kilométergyűjtés volt, mert sajnos kevesebbet tudtunk menni idén, mint amennyit elterveztünk. Próbáltunk gyorsan menni. Persze eldobni nem akartuk az autót. A kocsink full A-s, egy igazi kis egykarbis autó. Tudtuk már a verseny előtt, hogy nem lesz kategóriánk tehát így is úgy is felsoroltak volna P kategóriába minket, így beszereztünk komoly Pirelliket. Csodát nem vártunk a sok jóval erősebb és komolyabb P csoportos autó ellen, de azért szerettünk volna ha nem a kategória végén “kullogunk” majd. Egész jókat tudtunk menni egész nap. Az utolsó éjszakai gyors után Lada kupa 4. helyen értünk célba a nap végén. Nagyon örültünk, de az öröm nem tartott sokáig. A 3. gyorsasági időellenőrzője előtt elment a töltésünk. Majd már bent az I.E-ben égett szagot éreztünk. Tudjuk, hogy nem szabad szerelni ott már, de csak azt akartuk megnézni nem-e ég az autó. Felnyitottuk a motorháztetőt, és azt láttuk a generátor füstöl picit. Majd le is csuktuk a tetőt. A sportbíró nem egyértelmű kommunikációja után beszéltünk az illetékessel, hogy ez volt. Mi lesz a következménye. Amikor közölték ez esetben jól jártunk el. Majd a verseny végén mégis kaptunk 1 perc 40 másodperc büntetést. Azért mert 2 versenyzőpáros szóvá tette. Nagyon nem idegeskedtünk amúgy rajta, mert jó kis hétvége volt és nem hagytuk, hogy egy ilyen dolog elrontsa. Köszönöm a segítséget ismét a fantasztikus szervizcsapatnak. Köszönöm a rengeteg munkát és segítséget navigátoromnak, Lakatos Miklósnak. köszönöm a kölcsönváltót Kovács Öcsikének. Továbbá köszönöm a támogatóknak: VPT Group, Minigarden

A páros 3. gyorsaságin készült belső felvétele IDE, míg a negyediken készült IDE kattintva nézhető meg.

 

P1450141

Karizs Péter: “Nagyon vártuk a november 19-20.-án  megrendezésre kerülő REVO-TEC Rallyt a Bajna- Lábatlan szakaszon. Az autót sikerült időben felkészíteni. A pályabejárás a szokásos módon jó hangulatban telt, sikerült jól felírni a pályákat. Sajnos vizes és intermédia versenygumikkal nem rendelkeztünk, így csak a shakedown-on tudtuk kipróbálni, hogy viselkedik az autó téligumikon a csúszós pályákon. Az első gyorson sikerült egy kategória első és egy abszolút 4. időt autóznunk. Az időjárás folyamatosan javította a pályák minőségét, ami sajnos a téli gumijainknak nem volt kedvező. Az erdős részeken viszont továbbra is nagyon csúszott, így nem szerettünk volna felesleges kockázatot vállalni hiszen a kategóriánk bajnoki címe volt a tét. Eldöntöttük, hogy egy biztos kategória 3. hely jelen esetünkben többet jelent, mint a futamgyőzelem. Ennek fényében, kiegyensúlyozott teljesítménnyel sikerült elérni a célunkat a verseny végére. A versenyen szerzett kategória 3. hellyel sikerült megnyerni a Nyugati Régió 3-as kategóriáját! Köszönjük a szervezőknek a profi lebonyolítást, a kategóriatársaknak gratulálunk az eredményeikhez. Köszönjük a támogatást és a bizalmat! Attalus Security, Automata Discont Benzinkút Győr, E-Kart Ring, Nyergesi Fivérek kft., Marcus Security, Murafém, Reményi Károly Egyéni vállalkozó,Tempolux Busz kft.

 

https://www.flickr.com/photos/rallyfanshu/30812057150/in/dateposted-public/

Jámbor László: “Az idei évben a Bajna – Lábatlan rally volt az egyetlen verseny, amire neveztünk. Idén csak rally edzésekre jártunk, ahol rengeteget autóztunk, és sok mindent ki tudtunk próbálni büntetlenül, én például 4 különböző Ladával is mentem. A VFTS a 2 éves kényszerszünet után most volt először élesben versenyen, Ákossal sem mentünk azóta együtt. Száraz időre számítottunk, de sajnos reggel még elég vizes volt a pálya. Csak slickjeink voltak, így azokkal mentünk egész nap. A shakedown most jól jött mert tét nélkül próbálgathattuk a vizes pályát is, illetve nekünk is vissza kellet rázódni. Az első gyorson kaptunk az elejétől, de a második harmadik gyors már jól felszáradt, ott már kezdtek dolgozni a gumik és absz.1-2 időket mentünk rajta. A 4. gyorson kezdett visszahűlni az idő, illetve a gyors előtt sokat álltunk és nem tudtam felvenni a jó tempót, itt absz 3. időt mentünk. Az utolsó gyorson mire mi rajtoltunk már besötétedett, akikkel harcban voltunk még lementek szürkületben, ezért nem erőltettük meg ezt a gyorsot, inkább lementünk egy jóízűt. A nap végén a Lada kupa 1. helyet, a kategória 2. helyet és abszolútban a 3. helyet foglaltuk el. Boldogok voltunk, hogy ennyi kihagyás után is fel tudtuk venni a harcot, és mi voltunk a leggyorsabb Ladások a mezőnyben. Mindemellett a másik autómmal elindult az Öcsém is ezen a versenyen. Ez volt az első sprint futama. Ő volt az egyetlen aki utcai gumival nevezett a versenyre és nagyon jó részeredményeik voltak, sajnos a 3. gyorson kicsúsztak a sárba, ahol 1 percet bent voltak. Több éve Ladázó, versenygumis párosokat előztek meg. Mindkét autó hibátlan volt egész nap, és karc nélkül vittük őket haza. Köszönjük a segítséget a CSALÁDNAK, Kosztolányi Lacikának, a Piszke Tyre Kft-nek és a 2D-D Colors Kft-nek.

Lájkold a csapatot Facebookon!