Így látták a versenyzők a METABOND Rallyt

ifj. Géringer Zoltán, Gasztonyi Martin és Molnár Bálint mesélt a rábaringi versenyről.


Gasztonyi Martin: “Sűrű volt a program, szokás szerint a végletekig húztuk az autó felkészítését, amit megfogadtunk, hogy idén másképp lesz, de idő hiányában nem úgy jönnek össze a dolgok. Jól éreztük magunkat a hétvégén, jó idő volt a gépátvételen, Kicsit bánom, hogy nem szombaton volt a pályabejarás, mert vasárnap mar jó lenne csak a gyorsokra koncentrálni. Ami nem tetszett, hogy nem volt A-s Lada, pedig a lehetőségek adottak voltak a tavalyi évhez képest. Voltak apróbb technikai gondjaink, például a pálya elején nem volt megfelelő fékünk, valamint az üzemanyaggal is volt gondunk, de ezeket leszámítva hibamentesen értünk célba, a kocsiban nem tettünk kárt és másokban sem. Köszönöm a családomnak, barátaimnak támogatását, szurkolását ismét sokat segítettek!

P1420731

ifj. Géringer Zoltán: “Az első ceredi versenyünk után nagyon vártam a következő futamot. Szombaton letudtuk az adminisztratív átvételt, és a gépátvételt (én szívem szerint letudtam volna az egész versenyt szombaton). Vasárnap reggel pályát jártunk, egyetlen egy résszel nem voltam annyira kibékülve, de azt gondolom mindenki tudott alkalmazkodni, csak nagyobb volt a probléma füstje, mint a lángja. Az első gyorsaságin rengeteget kaptunk, először nem értettem, miért, de aztán fújtam egy nagyot, és új emberként ültem be a következő körre. Nagyon sokat javítottunk, mely irreálisan sok. Sikerült innentől kezdve egy stagnáló tempóval magabiztos előnnyel megnyernünk a versenyt. Nagyon boldog vagyok, hiszen az idei mérlegünk eddig 100%-os, kettő versenyből kettőt megnyertünk. Bízom abban, hogy a továbbiakban is hasonlóan fogjuk tudni folytatni az évet! 🙂

P1420692

Molnár Bálint: “Megkezdődött az év az écsi futammal, sokakkal ellentétben mi nagyon szeretjük ezeket a pólyákat! Tökéletes verseny volt, csak egy féltengelyt kellett cserélni, na meg rengeteg gumit (5 db-ot durrantottunk le), amiből egyet cseréltünk ki a pályán. Nagyon jó volt a pálya és végre bekerült a vizesárok is, mert az eddig kimaradt nekünk. Ott nagyon egyedileg fordultunk mindig! Volt övkicsatolás, szalagkorlát, sörrel lelocsolás és népünnepély a pálya szélén! Az volt a terv, hogy a nagy szalagkorlátos visszafordítóban végighúzzuk a hátulját, hogy valaki lepacsizza! És sikerült is! Úgyhogy nagyon büszkék vagyunk magunkra! Nagyon-nagyon élveztük de sajnos úgy néz ki, hogy utoljára kapartunk Écsen, mert az új MNASZ szabályok hátrányosan érintenek minket! Marad Ausztria és Horvátország. De még egy versenyt tervezünk, ami még belefér az időnkbe, az pedig elvileg Fehérvárcsurgó!
Köszönet a szponzoroknak: Mosonbútor, M+mb 2000 bt homokszórás, Nábob taxi
Köszönet a szerelőnknek Mészáros Bálintnak, aki fájó kézzel is a rendelkezésünkre állt.
És persze a párjaink: Molnárné Gangl Eszter és Nusszer Kornélia”

meta-moln