ifj. Géringer Zoltán: Maradunk a MARB-ban

A Magyar Amatőr Rallye Bajnokságban idén is diadalmaskodó fiatal versenyzővel beszélgettem az idei évről, de 2017 is szóba került.

-Talán mondhatom, hogy az idei év még a tavalyinál is jobban sikerült. Hogy látod te az idei szezonotokat?
-Az idei évünk roppant sikeres volt, ahogy mondod, eddig a legsikeresebb. Ha visszanézek az elmúlt három évre, hatalmas boldogság, és büszkeség tölt el, hogy egy ilyen kis csapatként, mint mi, sorozatban már harmadszor tudjuk elhódítani az amatőr rallye bajnoki címet, de ez mégis kiemelkedőbb az összes közül. Sikerült délen is nyernünk, nyugaton is, az északi régióban is értünk el helyezést, és természetesen ugye az országos bajnokságban is a legjobbnak bizonyultunk. Mondhatom azt, hogy mindig kijött a lépés, a jó Isten mindig velünk volt, a jó autót és a jó gumit soha nem tudom elégszer hangsúlyozni, hogy édesapám mindig egy 100%-osan felkészített autót biztosított nekünk, és persze hozzátartozik az is, hogy mi sem hibáztunk sokat. Egyetlen verseny volt, az éjszakai Zobákpuszta, ahol be akartam kezdeni egy erős idővel, és melléváltottam. Ettől eltekintve egy páratlan éven vagyunk túl!

-A MARB szezonzárón, Bajnán már örömautóztál egy Ladaval, apukád navigálásával. Milyen volt?
-A Lada, amivel mehettem, Topié, édesapám barátjáé. Tavaly már volt lehetőségem menni vele, de ez volt az első sprintverseny vele. Az autó motorhibás volt, és meg lett javítva, egy nagyon keveset tudtunk vele menni, de ez nem volt számottevő. Az elején nem voltam túlságosan magabiztos, de ahogy egyre többet mentünk, úgy sikerült egyre inkább ráérezni. Kopott utcai gumikkal mentünk, és kb. 100 LE-s az autó, tehát nem lehet vele dobogóért harcolni, de a tolókerekes váltóval együtt egy roppant élvezhető kis autó! Édesapám is élvezte, s az autó gazdája is elégedett volt azzal, ahogy mentünk. Nagyon jó érzés ez, hogy kipróbálhattam egy ilyen autót is, ezért soha nem lehetek elég hálás annak azoknak az embereknek, akik mögöttem állnak!

-Az idei évből már csak a Szilveszter Rallye van hátra. 300-an neveztek Ti köztük vagytok?
-Az idei Szilveszter Rallyen nem indulunk. Ott nem tudunk bajnoki pontokat gyűjteni, bár nagyon nagy presztízse lett az évek folyamán, és egy roppant jó erőfelmérő, hogy mindenki kapjon egy nagyjából pontosabb képet arról, hova is elég a magyar mezőnyben. Én nagyon boldog vagyok, hogy eljuthattunk idén tíz MARB futamra.

-Jövőre cél a negyedik MARB bajnoki cím vagy feljebb léptek?
-Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy maradunk a MARB-ban. Az anyagi lehetőségeink nem engednek meg egy magasabb osztályt, amiben egy verseny nagyjából háromszor ennyibe kerül. Tervek vannak, talán egy kis fejlesztés is várható, ha úgy áll össze az anyagi keret, de ez még a jövő titka!