ifj. Fogarasi Attila: Sokat fejlődtünk és tanultunk az év során

A móri versenyzővel beszélgettem az idei évről, de szóba került a jövő is.

Ifj. Fogarasi Attila és Toloczkó Péter idén teljesítette első teljes szezonját a Rallye2-ben, amit nem is akármilyen eredményekkel zártak.

-Hogy sikerült számotokra az Ózd Rally?
-Idegenbeli legjobb eredményünket sikerült elérnünk, amihez kellettek az ellenfeleink hibái, illetve egy nagy adag szerencse is. Az eredménynek nagyon örültem, de nem voltam elégedett. Akkor érzem jól magam egy verseny végén, ha tudom, hogy az autó jól működött, és magamból is kihoztam a maximumot.
Sajnos ezen a versenyen ezt nem mondhattam el. Felújított sperr került a váltóba, ami nagyon rángatott az erőssége miatt, és teljesen máshogy viselkedett az autó mint eddig.  Ezen kívül adtunk egy kis dőlést az első futóműnek, ami szintén új volt, úgyhogy ezeket próbáltam szokni az egész verseny folyamán.
Végül az Abszolút 3., és a kategória 1. helyén fejeztük be a versenyt, így bebiztosítottuk az év végi Abszolút 4., helyünket.

-Első évetek a Rallye2-ben remekül sikerült. Hogy látod te a szezont?
Nagyon – nagyon örülök, hogy sikerült egy teljes szezont menni a Rally2-es bajnokságban, régóta erre vártam. Sokat fejlődtünk és tanultunk az év során, hiszen nagyon erős a mezőny, így van bőven húzó erő. Ha év elején elém teszik az év végi eredményeinket (Absz.4., Kat.1.), azonnal alá írom.  A légkör hibátlan, szinte csak pozitív dolgokat tudnék mesélni mindenről.  Az autónk 1 verseny kivételével mindenhol célba vitt minket, de nagyon sokat kapott szegény. Ez egy N-es autó, és a fékek, a futómű alkatrészek, és a váltó nagyon kopik.

 -Székesfehérváron az abszolútban is az élen végeztetek. Milyen érzés volt megnyerni a hazai versenyt?
A legjobb érzés, amit átélhet az ember! Ezen a versenyen elég sokszor sikerült kiautózni az autó határait, aminek az év további versenyein nagy hasznát vettük. Ez volt az a pont, ami után az idegen pályákon is egyre gyorsabbak lettünk, és sokszor az abszolút dobogós helyezések környékén tudtunk autózni.

-A MARB-hoz képest, milyennek látod a Rallye2-öt?
Mindenképpen több felkészülést és oda figyelést igényel mindenki részéről, de úgy gondolom, hogy aki a MARB-ban az élen autózik, az itt is megállja a helyét. Egyébként mindenhol sietni kell. 🙂

 -Teljesen nem fordítottál hátat a MARB-nak, hiszen Fehérvárcsurgón indultál, méghozzá egy Trabanttal. Honnét jött az ötlet, hogy újra Trabizzál és milyen volt?
2010-ben váltam meg a Trabimtól, amit 4 évig nyüstöltem. Azóta nem ültem 2 üteműben, de a szintén móri Brettschneider Zolinak köszönhetően, megkaptam a Trabiját erre a versenyre, ahol a barátnőmet, barátokat és a segítőimet vittem egy-egy kört vele. Mindenkinek nagy élmény volt, de azért nem cserélem le a Hondát. 🙂

-Idén még láthatunk valahol versenyezni titeket?
Mozgatja a fantáziámat a Szilveszter Rally, eddig csak nézőként vettem részt rajta… Meglátjuk.

-Tudom még messze van, de mik a tervek 2017-re?
Egyelőre semmi biztosat nem tudok, remélem újra a Rally2-ben tudunk indulni.

-Kiknek szeretnél köszönetet mondani?
-Hatalmas hálával tartozok a csapatnak, főleg a Petyának, Janinak és Levesnek, hiszen ők hárman mindig ott voltak és segítettek. Az összes támogatóinknak, hogy lehetővé tették ezt a fantasztikus évet, és végül de nem utolsó sorban a szurkolóinknak a biztatást a pálya szélén, szervizben, Facebookon, és a csapat családtagjainak a kitartást.

Lájkold a csapatot Facebookon.