ifj. Ficza Ferivel és Nagy Danival indul a Zengő Motorsport

A Zengő Motorsport ma hivatalosan is bejelentette idei versenyzőit. Magyar versenyzőből lesz az egyik legtöbb a mezőnyben!
A Zengő Motorsport ma hivatalosan is bejelentette, hogy ifj. Ficza Ferenc és Nagy Dániel fogja vezetni a csapat autóit a 2016-os szezonban. Ficza Feri már régóta a Zengő Junior Team tagja volt, de most előrébb léphet a sokszoros magyar bajnok, aki sok nemzetközi tapasztalattal is rendelkezik. Nagy Dániel az RCM kupában volt kétszeres magyar bajnok, ő tavaly a TCR ausztriai fordulóján villantott nagyot, amikor az időmérőn harmadik lett.

Michelisz Norbi, Wéber Gabi és Nagy Norbi után ők lesznek a negyedik és ötödik magyar versenyzők, akik bemutatkoznak a WTCC-ben.

Zengő Zoltán már azzal csodát tett, hogy 2010-ben el tudtak indulni Michelisz Norbival a WTCC-ben. Ezután már minden újabb év egy csoda volt. A következő nagyobb csoda 2012-ben jött, amikor először indult két autóval a Zengő Motorsport. Egy évvel később tető alá hozták a Hondás szerződést, míg az idei szezonra össze tudtak rakni egy kétautós projektet úgy, hogy Michlisz Norbi mellett a mérnök is távoztak a csapattól.

A fiatalok számára az elsődleges cél a tanulás és tapasztalat szerzés lesz, így nem is veszi meg a csapat a legfrissebb fejlesztéseket a Hondákhoz. Sajnos előfordulhat, hogy a hétvégi, franciaországi szezonnyitóra nem készül el a második Honda.

Ezzel a WTCC 2016-os szezonjában a franciák után magyar versenyzőből lesz a legtöbb. Négy francia versenyző fog indulni.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
333
 Photos
704
 Followers
403
 Following
Ayent-Anzère Hillclimb 2017
More photos: www.rallyfans.hu

#hillclimb #vwgolf #canon #bergrennen #vw #motorsport #hillclimbcar #vwmotorsport #canon70d #coursedecote #vwnation #autosport #hillclimbpassion #canonphoto #volkswagen #subida #vwfamily #canonfamily #hillclimbfans #racecar #volkswagengolf #rallyfanshu #bergcup #hillclimbracingHappy Birthday Tiago!

#wtcc #hondacivic #motorsport #touringcar #honda #hungaroring #canon #fiawttc #autorennen #civic #canon700d #autosport #tiagomonteiro #wtcc2017 #hondanation #canon_photos #rallyfanshu #hondagram #fia #tourenwagen #hondafamily #motorsportphotography #canonhun #thepowerofdreamsHamarosan újra HunGarian Baja!

#rallyraid #hummer #hungarianbaja #canon #crosscountryrally #humvee #motorsport #canon700d #fiaworldcup #hummerh3 #4x4 #canonhun #offroad #hungarianbaja2016 #mnasz #canonphotography #tereprally #hummernation #rallyfanshu #humveelife
Ezt olvastad már?
Három magyar páros Írországban

Close