ifj. Ficza Ferivel és Nagy Danival indul a Zengő Motorsport

A Zengő Motorsport ma hivatalosan is bejelentette idei versenyzőit. Magyar versenyzőből lesz az egyik legtöbb a mezőnyben!
A Zengő Motorsport ma hivatalosan is bejelentette, hogy ifj. Ficza Ferenc és Nagy Dániel fogja vezetni a csapat autóit a 2016-os szezonban. Ficza Feri már régóta a Zengő Junior Team tagja volt, de most előrébb léphet a sokszoros magyar bajnok, aki sok nemzetközi tapasztalattal is rendelkezik. Nagy Dániel az RCM kupában volt kétszeres magyar bajnok, ő tavaly a TCR ausztriai fordulóján villantott nagyot, amikor az időmérőn harmadik lett.

Michelisz Norbi, Wéber Gabi és Nagy Norbi után ők lesznek a negyedik és ötödik magyar versenyzők, akik bemutatkoznak a WTCC-ben.

Zengő Zoltán már azzal csodát tett, hogy 2010-ben el tudtak indulni Michelisz Norbival a WTCC-ben. Ezután már minden újabb év egy csoda volt. A következő nagyobb csoda 2012-ben jött, amikor először indult két autóval a Zengő Motorsport. Egy évvel később tető alá hozták a Hondás szerződést, míg az idei szezonra össze tudtak rakni egy kétautós projektet úgy, hogy Michlisz Norbi mellett a mérnök is távoztak a csapattól.

A fiatalok számára az elsődleges cél a tanulás és tapasztalat szerzés lesz, így nem is veszi meg a csapat a legfrissebb fejlesztéseket a Hondákhoz. Sajnos előfordulhat, hogy a hétvégi, franciaországi szezonnyitóra nem készül el a második Honda.

Ezzel a WTCC 2016-os szezonjában a franciák után magyar versenyzőből lesz a legtöbb. Négy francia versenyző fog indulni.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
323
 Photos
683
 Followers
405
 Following
Székesfehérvár Rallye 2017

#rallye #fordfiesta #székesfehérvár #rally #ford #canon #rallycar #fiesta #motorsport #rallying #fordpower #mnasz #rallysport #canon700d #fiestar5 #ig_rally #szekesfehervarrally #fordnation #ilikerally #canonhun #fordracing #rallytime #fordperformance #canoneos #rallyfanshu #fordsofinstagramKét hét múlva Veszprém Rallye!

#rallye #subaru #veszpremrallye #rally #impreza #motorsport #rallycar #subie #mnasz #rallysport #subaruimpreza #veszpremrally #rallying #subarulove #rallylife #subieflow #rallypassion  #imprezawrx #rallyfanshu #subarufamilyDTM Hungaroring 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#dtm #audi  #hungaroring #touringcar #canon #rs5dtm #motorsport #audifamily #canon700d #mogyorod #dtmbudapest #audisport #rallyfanshu #canonhun #mattiasekström #audirs5 #autorennen #leagueofperformance #audimotorsport #audidtm
Ezt olvastad már?
Három magyar páros Írországban

Close