ifj. Érdi megvédené ERC2 bajnoki címét, Botkáék is teljes szezont mennek az ERC-n

Fotó: FIA ERC

Újabb magyarok indulása vált biztossá a rally Eb-n.

Ifj. Érdi Tiborék tavaly bajnokok lettek az ERC2-ben, az ERC honlapjának megerősítették idén is az Európa-bajnokságon fognak indulni a Mitsubishi Lancer Evo X-el és idén szeretnék megvédeni a bajnoki címüket. A tavalyi évhez hasonlóan idén sem mennek teljes évet Papp Györggyel, öt versenyen szeretnének indulni.
„Idén öt versenyt tervezünk az Eb-n, azonban az Azori-szigeteken még nem állunk rajthoz. Idén kötelező  az autóba szerelni egy biztonsági üzemanyagtartályt, ami még nem biztos, hogy március végére megérkezik. Ha mégis megjön, akkor az Azori-szigeteken, a Kanári-szigeteken, Görögországban, Olaszországban, és Csehországban állunk rajthoz. Tartalék versenyünk a lett futam lenne.” – mondta Érdi az ERC hivatalos oldalának.

Az ERC2-ben korábban bajnoki címet szerző Botka Dávid is megerősítette, hogy 2018-ban teljes szezont mennek az Eb-n, mind a nyolc futamon indulnak. Mesterházi Márk fog navigálni a Skoda Fabia R5-ben.
Izgalmasnak ígérkezik az idei év az ERC-n, hiszen Botkáékon kívül Herczig Norbert és Kazár Miklós is egy-egy R5-össel indul.