Hivatalos: a Toyota 2017-ben visszatér a WRC-be!

Ma Tokióban egy sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a rally világbajnokság egyik legsikeresebb márkája visszatér.
Ma Akio Toyoda, a Toyota Motor Corporation elnöke hivatalosan is megerősítette, azt amiről már régóta tudni lehetett: a Toyota visszatér a WRC-be. A japán márka az 1999-es szezon végén távozott a rally világbajnokságról. 18 évvel később, 2017-ben fognak visszatérni. Az addig hátralévő két évben a Toyota Yaris WRC fejlesztésén lesz a hangsúly. A teszteket már tavaly megkezdték aszfalton és murván. A fejlesztési munkában oroszlán részt fog vállalni a Toyota endurance pilótája, a tavalyi Korzika Rally győztes Steéphane Sarrazin. Mellette még a finn Sebastian Lindholm és a fiatal francia, Eric Camilli fogja a Yaris WRC-t nyúzni.

“Amikor tavaly Finnországban voltam rengetegen szegezték nekem a kérdést, hogy a Toyota mikor tér vissza.”-kezdte Akio Toyoda.”Aztán elkezdtek mesélni a Toyora WRC-s történetéről. Ez nagyon meglepett és erősen megfogalmazódott bennem, hogy vissza kéne térni.”
Yaris WRC_Studio_3A Toyota 1973 és 1999 között volt a rally világbajnokság állandó résztvevője. Ez idő alatt versenyzői 43 futamgyőzelmet szereztek és négy egyéni világbajnoki címet szereztek. A gyártók között hétszer nyertek világbajnoki címet.

A WRC promótere, Oliver Ciesla is boldog: “A Toyota hosszú és sikeres múltra tekint vissza a motorsportban, főleg a rallyban. Örülünk, hogy az egyik legnagyobb autógyár újra csatlakozik hozzánk. Utoljára 2006-ban volt ennyi gyártó a sorozatban.”

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
323
 Photos
683
 Followers
405
 Following
Székesfehérvár Rallye 2017

#rallye #fordfiesta #székesfehérvár #rally #ford #canon #rallycar #fiesta #motorsport #rallying #fordpower #mnasz #rallysport #canon700d #fiestar5 #ig_rally #szekesfehervarrally #fordnation #ilikerally #canonhun #fordracing #rallytime #fordperformance #canoneos #rallyfanshu #fordsofinstagramKét hét múlva Veszprém Rallye!

#rallye #subaru #veszpremrallye #rally #impreza #motorsport #rallycar #subie #mnasz #rallysport #subaruimpreza #veszpremrally #rallying #subarulove #rallylife #subieflow #rallypassion  #imprezawrx #rallyfanshu #subarufamilyDTM Hungaroring 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#dtm #audi  #hungaroring #touringcar #canon #rs5dtm #motorsport #audifamily #canon700d #mogyorod #dtmbudapest #audisport #rallyfanshu #canonhun #mattiasekström #audirs5 #autorennen #leagueofperformance #audimotorsport #audidtm
Ezt olvastad már?
18 évesen a Monte Carlo Rally dobogóján

Close