Hivatalos: a Toyota 2017-ben visszatér a WRC-be!

Ma Tokióban egy sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a rally világbajnokság egyik legsikeresebb márkája visszatér.
Ma Akio Toyoda, a Toyota Motor Corporation elnöke hivatalosan is megerősítette, azt amiről már régóta tudni lehetett: a Toyota visszatér a WRC-be. A japán márka az 1999-es szezon végén távozott a rally világbajnokságról. 18 évvel később, 2017-ben fognak visszatérni. Az addig hátralévő két évben a Toyota Yaris WRC fejlesztésén lesz a hangsúly. A teszteket már tavaly megkezdték aszfalton és murván. A fejlesztési munkában oroszlán részt fog vállalni a Toyota endurance pilótája, a tavalyi Korzika Rally győztes Steéphane Sarrazin. Mellette még a finn Sebastian Lindholm és a fiatal francia, Eric Camilli fogja a Yaris WRC-t nyúzni.

“Amikor tavaly Finnországban voltam rengetegen szegezték nekem a kérdést, hogy a Toyota mikor tér vissza.”-kezdte Akio Toyoda.”Aztán elkezdtek mesélni a Toyora WRC-s történetéről. Ez nagyon meglepett és erősen megfogalmazódott bennem, hogy vissza kéne térni.”
Yaris WRC_Studio_3A Toyota 1973 és 1999 között volt a rally világbajnokság állandó résztvevője. Ez idő alatt versenyzői 43 futamgyőzelmet szereztek és négy egyéni világbajnoki címet szereztek. A gyártók között hétszer nyertek világbajnoki címet.

A WRC promótere, Oliver Ciesla is boldog: “A Toyota hosszú és sikeres múltra tekint vissza a motorsportban, főleg a rallyban. Örülünk, hogy az egyik legnagyobb autógyár újra csatlakozik hozzánk. Utoljára 2006-ban volt ennyi gyártó a sorozatban.”

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
333
 Photos
704
 Followers
403
 Following
Ayent-Anzère Hillclimb 2017
More photos: www.rallyfans.hu

#hillclimb #vwgolf #canon #bergrennen #vw #motorsport #hillclimbcar #vwmotorsport #canon70d #coursedecote #vwnation #autosport #hillclimbpassion #canonphoto #volkswagen #subida #vwfamily #canonfamily #hillclimbfans #racecar #volkswagengolf #rallyfanshu #bergcup #hillclimbracingHappy Birthday Tiago!

#wtcc #hondacivic #motorsport #touringcar #honda #hungaroring #canon #fiawttc #autorennen #civic #canon700d #autosport #tiagomonteiro #wtcc2017 #hondanation #canon_photos #rallyfanshu #hondagram #fia #tourenwagen #hondafamily #motorsportphotography #canonhun #thepowerofdreamsHamarosan újra HunGarian Baja!

#rallyraid #hummer #hungarianbaja #canon #crosscountryrally #humvee #motorsport #canon700d #fiaworldcup #hummerh3 #4x4 #canonhun #offroad #hungarianbaja2016 #mnasz #canonphotography #tereprally #hummernation #rallyfanshu #humveelife
Ezt olvastad már?
18 évesen a Monte Carlo Rally dobogóján

Close