Hivatalos: A Lada is beszáll a WRC-be!

lada-logo2017-től az orosz autógyár is indít két autót a rally világbajnokságon. Ráadásul a csapat egyik versenyzője egy magyar versenyző lehet!
Viktor Sapovalov, a Lada Sport elnöke ma hivatalosan is bejelentette, hogy a Lada 2017-től csatlakozik a WRC mezőnyéhez. Az autó a Priorát váltó Vesta alapjaira fog épülni. A motor az ORECA által a WTCC-s Grantához készült erőforrás átalakított változata lesz.

„Örömmel jelentem be, hogy a Lada a WTCC után egy újabb FIA világbajnoki sorozathoz, a WRC-hez is csatlakozik, ezzel is népszerűsítve a márkát. Ez egy hatalmas kihívás lesz a számunkra, de már nagyon várjuk. A Lada Vesta WRC várhatóan 2015-ben teszi meg az első métereit. 2016-ban intenzív teszt program vár az autóra és a csapatra, hogy felkészüljünk a 2017-es idényre. ”- mondta Sapovalov a bejelentésen.

Ennek értelmében 2017-ben akár két új márka is csatlakozhat a WRC-hez, amennyiben a Toyotanál rábólintanak a programra és indítják a Toyota Yaris WRC-t.

Sapovalov természetesen beszélt a lehetséges pilótákról is: „Az egyik versenyző természetesen orosz lesz. A másik versenyző lehet, hogy egy magyar versenyző lesz. Ennek több oka is van. Rengeteg a tehetséges versenyző arra felé, elég megnézni Michelisz szereplését a WTCC-ben vagy Bessenyeyéket az ERC-ben. Valamint 2012-ben, amikor a Hungaroringen debütált a Lada Granta és a Lada Granta Kupa is ott volt megdöbbenve tapasztaltuk, hogy mennyire népszerű a márka Magyarországon. Így a rallyban elért sikereknek köszönhetően remélhetőleg tudjuk növelni az eladásainkat a térségben.”

Mindenesetre nagyon várom a Lada Vesta WRC elkészülését és addig is boldog április elsejét! 😀

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 230 people
rallyfanshu
357
 Photos
702
 Followers
407
 Following
Hivatalos: Budapest helyett Eger Rallye
Részletek: www.rallyfans.hu

#rally #mitsubishilancer #egerrally #rallycar #evoix #motorsport #rallye #mitsubishi #rallysport #lancer #mnasz #rallying #mitsubishimotors #triplediamondsociety #ralliart #ilikerally #evonine #ig_rally #eger #lancerevolution #egerrally2016 #lancerevo #rallyphotography #rallyfanshuHétvégén újra szlalom Ácson
Előzetes: www.rallyfans.hu

#szlalom #suzuki #motorsport #becauseracecar #swift #autosport #slalom #suzukiswift #canon #racecar #autoslalom #canon700d #suzukicars #powerslide #canonhun #suzukination #sideways #rallyfanshu #canon_photosOktóber 7-8. MARB Bajna-Lábatlan

#rallye #lada #motorsport #rally #ba3 #mnasz #rallysprint #vfts #bajna #rallycar #ladaracing #rallysport #vaz #rallying #ladavfts #kordaracing #rallypassion #ladasport #rallylife #autovaz #rallyfanshu
Ezt olvastad már?
Bessenyey dobogón az Akropolisz Rallyn
Close