Hivatalos: A Lada is beszáll a WRC-be!

lada-logo2017-től az orosz autógyár is indít két autót a rally világbajnokságon. Ráadásul a csapat egyik versenyzője egy magyar versenyző lehet!
Viktor Sapovalov, a Lada Sport elnöke ma hivatalosan is bejelentette, hogy a Lada 2017-től csatlakozik a WRC mezőnyéhez. Az autó a Priorát váltó Vesta alapjaira fog épülni. A motor az ORECA által a WTCC-s Grantához készült erőforrás átalakított változata lesz.

„Örömmel jelentem be, hogy a Lada a WTCC után egy újabb FIA világbajnoki sorozathoz, a WRC-hez is csatlakozik, ezzel is népszerűsítve a márkát. Ez egy hatalmas kihívás lesz a számunkra, de már nagyon várjuk. A Lada Vesta WRC várhatóan 2015-ben teszi meg az első métereit. 2016-ban intenzív teszt program vár az autóra és a csapatra, hogy felkészüljünk a 2017-es idényre. ”- mondta Sapovalov a bejelentésen.

Ennek értelmében 2017-ben akár két új márka is csatlakozhat a WRC-hez, amennyiben a Toyotanál rábólintanak a programra és indítják a Toyota Yaris WRC-t.

Sapovalov természetesen beszélt a lehetséges pilótákról is: „Az egyik versenyző természetesen orosz lesz. A másik versenyző lehet, hogy egy magyar versenyző lesz. Ennek több oka is van. Rengeteg a tehetséges versenyző arra felé, elég megnézni Michelisz szereplését a WTCC-ben vagy Bessenyeyéket az ERC-ben. Valamint 2012-ben, amikor a Hungaroringen debütált a Lada Granta és a Lada Granta Kupa is ott volt megdöbbenve tapasztaltuk, hogy mennyire népszerű a márka Magyarországon. Így a rallyban elért sikereknek köszönhetően remélhetőleg tudjuk növelni az eladásainkat a térségben.”

Mindenesetre nagyon várom a Lada Vesta WRC elkészülését és addig is boldog április elsejét! 😀

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
342
 Photos
705
 Followers
406
 Following
Újabb képek kerültek fel a HunGarian Bajaról a Facebook oldalunkra.

#rallyraid #nissan #hungarianbaja #4x4 #nissanpickup #motorsport #canon #crosscountryrally #nissanclub #mnasz #fiaworldcup #4x4offroad #canon700d #nissanlove #hungarianbaja2017 #motorsportphotography #nissanmotorsports #offroad #tereprally #canonhun #nissan4x4 #rallyfanshu #canon_photos #nissanpowerAlexovics Szlalom Kupa 2017 videó a www.rallyfans.hu-n!

#szlalom #trabant #motorsport #autoslalom #601 #canon #historiccar #ács #tamron70300 #slalom #canon700d #becauseracecar #trabi #autosport #canonphotography #trabant601 #racecar #rallyfanshu #canonphotosAlexovics Szlalom Kupa 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#szlalom #lada #motorsport #slalom #vaz #canon #powerslide #ba3 #autosport #sideways #ladaracing #autoslalom #canon700d #motorsportphotography #autovaz #canonhun #ladasport #motorsports #canonshot #rallyfanshu #canonphoto
Ezt olvastad már?
Bessenyey dobogón az Akropolisz Rallyn
Close