Hirvonen egy kamionnal, Peterhansel egy motorossal ütközött

A Dakar Rally tizedik szakaszának összefoglalója. A motorosoknál az egyik, eddig dobogós helyen álló versenyző kiesett.

A Dakar Rally mezőnyére ma a Chilecito és San Juan közötti 751 kilométer várt, amiből 449 kilométer volt a szelektív.
A motorosok élmezőnyéből többen eltévedtek és jelentős időveszteséget könyvelhettek el. A tévelygők között volt Sunderland, Quintanilla, Gonqalves és Metge. Quintanillanak később is meg kellett állnia ugyanis technikai probléma lépet fel a Husqvarnaján. Meg tudta javítani, de már több mint 1 óra hátránnyal érte el a második WP-t. Később egészségügyi okokból fel kellett adnia a versenyt. Brabec a cél előtt 12 kilométerrel volt kénytelen megállni. Ma Metge bizonyult a leggyorsabbnak, 55 másodperccel előzte meg Sunderlandot, akinek egyébként a vízhordója. Svitko lett a harmadik. A WP6-nál Dési János a 67., míg Saghmeister Gábor a 68. helyen állt.

Az autósoknál Peterhansel ütközött a motoros Simon Marcical. Mr. Dakar ott maradt a motorossal, míg megérkezett az orvosi csapat. (Valószínűleg este vissza fogja kapni az itt elvesztegetett időt.) Ennek ellenére ma harmadik lett. Hirvonen már a szakasz elején is sok időt vesztett, de aztán ütközött egy kamionnal, aminek következtében megsérült a Mini hűtője. Ezt orvosolták, de a WP5-nél már három óra volt a finn versenyző hátránya. Sokáig úgy tűnt Despres nyeri a mai szelektívet, de Loeb a végén rákapcsolt és megelőzte a honfitársát.

A kamionosoknál a WP6-nál Kamaz uralom, Nikolaev, Sotnikov és Mardeev az első három sorrendje.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
333
 Photos
704
 Followers
403
 Following
Ayent-Anzère Hillclimb 2017
More photos: www.rallyfans.hu

#hillclimb #vwgolf #canon #bergrennen #vw #motorsport #hillclimbcar #vwmotorsport #canon70d #coursedecote #vwnation #autosport #hillclimbpassion #canonphoto #volkswagen #subida #vwfamily #canonfamily #hillclimbfans #racecar #volkswagengolf #rallyfanshu #bergcup #hillclimbracingHappy Birthday Tiago!

#wtcc #hondacivic #motorsport #touringcar #honda #hungaroring #canon #fiawttc #autorennen #civic #canon700d #autosport #tiagomonteiro #wtcc2017 #hondanation #canon_photos #rallyfanshu #hondagram #fia #tourenwagen #hondafamily #motorsportphotography #canonhun #thepowerofdreamsHamarosan újra HunGarian Baja!

#rallyraid #hummer #hungarianbaja #canon #crosscountryrally #humvee #motorsport #canon700d #fiaworldcup #hummerh3 #4x4 #canonhun #offroad #hungarianbaja2016 #mnasz #canonphotography #tereprally #hummernation #rallyfanshu #humveelife
Ezt olvastad már?
Törölték a 9. szakaszt

Close