Herczigék a második helyen állnak az Acropolis Rallyn

Fotó: FIA ERC

Az Acropolis Rally szombati napjának az összefoglalója.

Görög  dráma. Röviden így lehetne jellemezni az Acropolis Rally szombati napját.
A mai első szakaszt még Alexey Lukyanuk nyerte, de a másodikon megsérült autójának felfüggesztése és kormány összekötője, így a harmadik gyorson már el sem tudott indulni. Az orosz versenyző az élről esett ki. A vezetést Bruno Magalhaes örökölte meg, aki a nap végéig meg is őrizte a vezetést. A murvás pályákkal, amik rendkívüli módon sziklásak Eyvind Brynildsennek és Yuriy Protasovnek is meggyűlt a baja. Mindketten defektet kaptak. Náluk is rosszabbul járt Juuso Nordgren. A finn versenyző két szakasz alatt három defektet szedett össze, így nem is tudta folytatni a versenyt.

A MOL Racing Team színeiben Herczig Norbert és Ferencz Ramón kiegyensúlyozott és megfontolt vezetéssel az abszolút második helyen állnak. Hátrányuk több mint 1 perc az éllovas Magalhaes mögött. A harmadik helyen őket üldöző Hubert Ptaszek 47 másodperccel van lemaradva a magyar duó mögött. Herczigék ma újabb szakaszgyőzelmet szereztek, ugyanis ők voltak a leggyorsabbak a 25 kilométeres Drossohori-i gyorson.

Az ERC2-ben ifj. Érdi Tibor és Papp György továbbra is vezeti a versenyt. Előnyük 51 másodperc Juan Carlos Alonso előtt. A magyar páros abszolútban a 9. helyen áll.

ERC Acropolis Rally állása a szombati nap után:
1. Magalhaes 1:59:59.2
2. Herczig +1:04.7
3. Ptaszek +1:51.7
4. Galatariotis +2:26.1
5. Brynildsen +3:12.9
6. Grzyb +4:23.9
7. Serderidis +4:44.8
8. Nobre +4:56.9
9. Εrdi +6:12.9
10. Halkias +6:15.1