Herczig nyerte a Miskolc Rallyt

A Herczig-Bacigal duó idei második győzelmét aratta. A második helyért az utolsó szakaszig nagy csata volt. Végül Janika állhatott oda, megelőzve Kazárt.
A 2015-ös ORB második futamának, a 21. Steelvent Miskolc Rallynak az első gyorsaságiján Krózserék voltak a leggyorsabbak. A következő szakaszon ifj. Tóth János bizonyult a leggyorsabbnak és ezzel az összetettben is az élre állt. A mindkétszer az első ötben autózó Herczig feljött a második helyre, megelőzve az ifj. Vincze-Kuti párost. A harmadik Fony-Óhuta gyorson Herczig abszolút időt autózott és ezzel az összetettben is az élre állt, Janika a harmadik helyre csúszott vissza. Hadikék a szakasz stopjában leadták a menetlevelüket. A következő gyorson Kazárék letaszították Janikáékat a harmadik helyről.

A 6. gyorsaságit Spici nyerte, az ifj. Vincze-Kuti páros technikai hiba miatt a 2. helyről kiállni kényszerült. Így Kazár a második, míg Janika a harmadik helyre jött fel. Kazár Miki ekkor már fájlalta a kezét. A fonyi pályán Janika át is vette tőle a második helyet. Ezt Kazár a 9., szemerei gyorson vette vissza. Az utolsó gyorsasági előtt mindössze 1 mp volt a különbség Kazár és Janika között! De Turánék is kevesebb mint 9 p-re voltak a második helytől, így minden az utolsó 11,4 km-s erdőbényei szakaszra maradt. Az utolsó gyorsaságit Janika nyerte, ezzel második lett, míg Kazár harmadik. Janika a 2011-es Arad Rally után pezsgőzhet újra a dobogón. (akkor nyert) Herczigék pedig magabiztosan húzták be idei második győzelmüket.

Historicban a Varga Zoltán-Endrész István kettős nyerte a BMW-vel a 21. Steelvent Miskolc Rallyt.

21. Steelvent Miskolc Rally ideiglenes végeredménye:

1. Herczig Norbert / Igor Bacigal Skoda Fabia S2000 2 1:03:35,8
2. ifj. Tóth János / Szőke Tamás Peugeot 208 T16 R5 2 +00:25,2
3. Kazár Miklós / Ferencz Ramón Ford Fiesta R5 2 +00:24,0
4. Turán Frigyes / Zsiros Gábor Ford Fiesta R5 2 +00:41,1
5. Balogh János / Holczer Dániel Mitsubishi Lancer Evo IX 3 +01:50,3
6. Krózser Menyhért / Buchholz János Mitsubishi Lancer Evo IX R4 2 +02:15,0