Herczig Norbert a rallye Eb-n folytatja

Fotó: kispoppy2000

Ismertette 2018-as terveit a MOL Racing Team.

A négyszeres magyar bajnok Herczig Norbert már korábban kijelentette, hogy 2018-ban a Rally Európa-bajnokságon (ERC) szeretne indulni. Ma a Hungaroringen tartott sajtótájékoztatón kiderült, hogy ez meg is valósul. A MOL Racing Team színeiben Herczig Norbert és Ferencz Ramón az ERC-ben indul idén. Az autó marad a Skoda Fabia R5, amelyet továbbra is a BRR készít fel és természetesen továbbra is a MOL Racing Fuel RST üzemanyagot fogják használni.

A 8 futamos Eb 6 versenyén mindenképpen elindulnak, erre a minuszolás miatt is szükség van. 2018-ban egyetlen hazai versenyen, a júliusi Veszprém Rallyen indulnak.  Az Eb március 22-24. között az Azores Airlines Rallye-val kezdődik.

„A MOL elkötelezett a sportélet támogatása mellett, hiszen a sport olyan univerzális nyelv, amely összeköt mindannyiunkat. Teljes mértékben Norbi mellett állunk, ezért is vállaltuk, hogy az európai bajnokságban névadó szponzorként támogatjuk. Izgatottan várjuk a szezon rajtját, óriási siker mindannyiunknak, hogy hosszú évek után van olyan magyar pilóta, aki teljes szezont fog futni az Európa-bajnokságon, mert a képességei és a háttere méltóvá teszi őt erre.” – emelte ki Apáti-Tóth Kata, a MOL Magyarország kommunikációs igazgatója.

„Évek óta tudatosan készülünk arra, hogy a nemzetközi mezőnyben is megmutathassuk mire vagyunk képesek, azonban erre eddig megfelelő háttér nélkül nem volt lehetőségünk. Büszke vagyok arra, hogy az ország egyik legnagyobb vállalata és a többi partnerünk is úgy döntött, hogy támogat a céljaink megvalósításában. Biztosíthatok mindenkit arról, hogy mindent megteszünk azért, hogy a legjobb eredménnyel zárjuk a versenysorozatot” – nyilatkozta Herczig Norbert, négyszeres abszolút magyar bajnok.