Herbie a Dakaron

Az idei Dakar Rallyn is feltűnt egy legendás autó. Herbie teljesíti a távot?

Sok érdekes járművel vágtak neki a sivatagnak. Volt aki Rolls Roycal, volt aki sült krumplis autóval próbálta teljesíteni a Dakar Rallyt. A 2015-ös versenyen egy újabb érdekesség bukkant fel.

Ki ne emlékezne az 53-as rajtszámú fehér VW Bogárra? A filmvásznon sok kalandot megélt kocsi ezúttal egy újabb nagy kalandba kezdett. Az eddigi utolsó filmben a Nascart vette célba, ezúttal a Dakar Rallyt.

Az autót alkalmassá tették a sivatagi versenyzésre, lényegében egy buggyt csináltak belőle. Az 1350 kg-s autóban egy 3 literes V6-os VW TDI motor dübörög. Az autót a DunBee névre keresztelték.

Az autót Stephane Henrard vezeti, aki az első Dakar Rallyjának 1997-ben vágott neki, akkor még motorral. A célt akkor nem sikerült meglátnia, ahogyan két évvel később immáron autóval sem. 2000-ben 35. lett, míg egy évvel később a 7. helyen ért célba a Dakaron. 2002-ben a hatodik szakaszon kiesett, következő nekifutásra a 6. lett. A következő két év nem hozott szerencsét, mindkétszer kiesett. Az utolsó Afrikában megrendezett Dakar Rallyn 10. lett. Az első dél-amerikai versenyen a harmadik szelektíven a verseny feladására kényszerült. 2010-ben a 21. helyen finiselt.

Tavaly az Africa ECO Racen már Herbievel indult és sikeresen vette az akadályt, a dobogón végzett. Így elérkezettnek látta az időt, hogy benevezzen a DunBee-vel a Dakar Rallyra. Az autó a 353-as rajtszámot kapta, hogy valamelyest igazodjék az autó hagyományaihoz. Az első szakaszt stílszerűen az 53. helyen teljesítette.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 230 people
rallyfanshu
371
 Photos
710
 Followers
398
 Following
Hétvégén idén utoljára Bakonyszentlászló Szlalom
Előzetes: www.rallyfans.hu

#slalom #lada #motorsport #autoslalom #vaz #canon #autosport #ladaracing #motorsportphotography #canon700d📷 #szlalom #bakonyszentlászló #canonhun #powerslide #ladasport #canononly #rallyfanshu #autovaz #canoneosHétvégén újra rallycross a Slovakiaringen
Előzetes:www.rallyfans.hu

#rallycross #slovakiaring #motorsport #rallycrossrx #hondacivic #canon #rallycrosscar #civic #autosport #racecar #thepowerofdreams #canon700d #mnasz #motorsportphotography #canonhun #motorsports #rallyfanshu #honda #hondanationHerczig Norbert-Bacigal Igor
2017 Magyar Rally Bajnok

#rallye #skodafabia #motorsport #rally #skoda #mnasz #rallycar #fabia #canon #rallysport #skodamotorsport #iseumrally  #skodafabiar5 #canon700d #rallying #skodagram #ralli #canonhun #rallypassion #fabiar5 #iseumrallye #canonphoto #rallyfanshu #rallylife #skodafan
Ezt olvastad már?
Roma máris bajban

Close