Hat magyar páros a Kanári-szigeteken

Fotó: FIA ERC

A rally Eb első versenyére szép számmal neveztek honfitársaink.
A Rally Liepaja elhalasztása után a március első hétvégéjén megrendezésre kerülő Rally Islas Canarias-sal kezdődik az idei szezon az ERC-ben.

A versenyről természetesen nem hiányozhat a tavalyi bajnok Kajetan Kajetanowicz, aki a jól bevált Ford Fiesta R5-öt veti be. Szintén ilyen autóval indul Mads Östberg, aki a világbajnokságról átrándulva most először fog indulni az ERC-ben.

A magyarok is szép számmal fogják képviseltetni magukat a Kanári-szigeteken. Az indulók között ott lesz az ERC2-ben tavaly bajnoki címet szerző Botka Dávid-Szeles Péter duó, akik először fognak az R5-ös Citröen DS3-al az Eb-n menni. A kétszeres kétkerekes Európa-bajnok Bessenyey Zoltán egy kis kitérő után visszatér a kontinens viadalra. Idén Berendi Dávid fogja az itinert diktálni neki a Renault Clioban. Az ERC3-ban többek között a Várkonyi Szabolcs-Csányi Botond egységgel kell Bessenyeyéknek megküzdeni. A Puskádi János-Godor Barna páros ezen e versenyen fogja először élesben vezetni a csapat vadonatúj Skoda Fabia R5-jét. Az ifj. Érdi Tibor-Patkó Gergely kettős egy Evo X-es, míg a Ranga Péter-Bán Viktor duó egy Evo IX-es Mitsubishi Lancerral vág neki a 215,2 km gyorsasági össztávval rendelkező versenynek.

A Rally Islas Canarias nevezési listája IDE kattintva megtekinthető.