Hat és fél magyar páros a Barum Rally-n

Csucsu  A cseheknél folytatódik az Európa-bajnokság második félideje. A Zlin központú verseny előzetese.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is az év egyik legnépesebb és legerősebb mezőnye fog nekivágni a Barum Rallynak.  Összesen 102 páros adta le a nevezését, ebből 68 páros a hazai színeket képviseli, de a magyarok is szép számmal képviseltetik magukat.

Az Ypres Rally-n elért abszolút 8. és szériaautó kupa 2. helye után döntött úgy a Hadik András-Kertész Krisztián páros, hogy az ORB helyett az ERC-re koncentrálnak. Így a Csehországi versenyre is leadták a nevezésüket a Subaruval.
A 2WD kupa élén álló Bessenyey Zoltán-Nyirfás „Yulianna” kettős is a cseheknél kívánja folytatni a pont vadászatott. A kétkerekes kupában második helyen álló Lukács „Csucsu” Kornél-Mesterházi Márk kettős a jól bevált Cittroen C2R2-t a Tatabánya Rallyn kipróbált Renault Clio R3-ra cserélték. A fiúk szeretnék kihasználni az autóban rejlő plusz lóerőket.
Első ERC szereplésére készül a Klausz Kristóf-Kerekes József páros. A fiatal versenyző számára ez egy újabb lépcső a fejlődés útján, hiszen az amatőr rallyk, az RTE és a rallycross után most a rally EB-n is kipróbálhatja magát. A BMW helyett, ezúttal egy Suzuki Ignis S1600-al indul és a jobb1-et sem apukája fogja elfoglalni.
A Barum Rally keretein belül idén is megrendezésre kerül a Star Rally, ahol szintén szoríthatunk hazánk fiainak. A Szikszay Attila-Zámbó Norbert duó egy Ford Escort RS 2000-el vág neki a távnak, míg a Szetei Norbert-Chmelovics Balázs kettős egy Peugeot 205 GTI-vel. A Béres család is képviselteti magát a közönség kedvenc Audikkal. ifj. Béres Jozefnek fog navigálni Répás Zoltán.

Csucsu IV. Cyeb Tatabánya Rally 2013 Csucsuék a Tatabánya Rallyn kipróbált Renault Clio R3-al folytatják

A verseny egyik nagy esélyese a korábbi kétszeres Barum Rally győztes, a ponttáblázatot vezető és a gyári Skodával hazai pályán versenyző Jan Kopecky (2011-ben és 2009-ben tudott győzedelmeskedni). Szintén Skoda Fabia S2000-essel indul a finn tehetség, Esapekka Lappi és a hazaiak egyik nagy kedvence, a szintén korábbi Barum Rally győztes Roman Kresta (2006-ban, 2001-ben és 2000-ben nyerte meg a versenyt), valamint Sepp Wiegand , Jaromir Tarabus és Antonín Tlusták is. A Skodák és a hazaiak dolgát a bajnokság harmadik helyén álló Bryan Bouffier igyekszik majd megnehezíteni a Peugeot 207 S2000-essel. Szintén ezen fog fáradozni a Mini S2000-essel Vaclav Pech (2003-ban diadalmaskodott a versenyen). Két Ford Fiesta R5 is lesz a mezőnyben: Pavel Valousek és Tomás Kostka is egy ilyen autóval indul.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 230 people
rallyfanshu
357
 Photos
703
 Followers
407
 Following
Hivatalos: Budapest helyett Eger Rallye
Részletek: www.rallyfans.hu

#rally #mitsubishilancer #egerrally #rallycar #evoix #motorsport #rallye #mitsubishi #rallysport #lancer #mnasz #rallying #mitsubishimotors #triplediamondsociety #ralliart #ilikerally #evonine #ig_rally #eger #lancerevolution #egerrally2016 #lancerevo #rallyphotography #rallyfanshuHétvégén újra szlalom Ácson
Előzetes: www.rallyfans.hu

#szlalom #suzuki #motorsport #becauseracecar #swift #autosport #slalom #suzukiswift #canon #racecar #autoslalom #canon700d #suzukicars #powerslide #canonhun #suzukination #sideways #rallyfanshu #canon_photosOktóber 7-8. MARB Bajna-Lábatlan

#rallye #lada #motorsport #rally #ba3 #mnasz #rallysprint #vfts #bajna #rallycar #ladaracing #rallysport #vaz #rallying #ladavfts #kordaracing #rallypassion #ladasport #rallylife #autovaz #rallyfanshu
Ezt olvastad már?
WDavid képei a X. HunGarian Baja versenyről
Close