Három magyar páros Írországban

Fotó: FIA ERC

Közzé tették a rally Európa-bajnokság következő versenyének nevezési listáját, melyen hazánk fiai is megtalálhatók a népes mezőnyben.
Április 7-9 között a Circuit of Irelanddal folytatódik az ERC. A rallyra 77 páros adta le a nevezését, ami rekord a verseny történetében. A nevezők több mint fele, szám szerint 38 duó R5-ös vagy S2000-es autóval indul. Ott lesz a rajtnál Craig Breen, aki a tavalyi győzelme után idén is szeretné megnyerni a versenyt. Idén azonban már egy Citroen DS3 R5-tel fog indulni, lévén már a Citroen versenyzője. Szintén ilyen autóval indul az ír bajnok Keith Cronin is. A WRC2-öt és a Brit bajnokságot is vezető Elfyn Evans egy Ford Fiestával vág majd neki a Circuit of Irelandnak. Természetesen ott lesz az ERC élmezőnye is: az előző versenyt megnyerő Lukyanuk, a tavalyi bajnok Kajetanowicz, Consani, Tarabus és Tlustak.

A szezonnyitóhoz képest szerényebb magyar kontingensnek szoríthatunk majd. A nem túl sikeres előző verseny után újra harcba száll a Botka Dávid-Szeles Péter páros a Citroen DS3 R5-tel. Az ERC3-ban a Várkonyi Szabolcs-Csányi Botond és a Németh László-Szegő János kettősök fogják a magyar színeket képviselni. Mindegyik páros Peugeot 208 R2-vel indul a viadalon.

A Circuit of Ireland nevezési listája IDE kattintva tekinthető meg.