Hansen az élen Barcelonában, jól állnak a magyarok

A rallycross világbajnokság küzdelmei mellett hét magyar versenyző érdekelt az Európa-bajnokság küzdelmeiben. A szombati nap történései.

A WRX mezőnyében Timmy Hansen zárta az élen a szombati napot miután a Q1-et megnyerte, a Q2-ben pedig második lett. A Q2-öt Mattias Ekström nyerte, az elsőben a hatodik lett, így a második helyről várhatja a folytatást. Legnagyobb riválisa, Petter Solberg a negyedik helyen zárta a napot Barcelonában, miután negyedik és harmadik lett a kvalifikációk során. A harmadik helyen Andreas Bakkerud végzett, míg Sebastien Loeb az ötödik lett. A DTM-ből beugró Timo Scheider az első előfutamán a 14. lett, míg  a másodikat nem tudta befejezni, így a 18. pozícióból küzdhet holnap.

A rallycross Európa-bajnokság S1600-as kategóriájában Ulrik Linnemann várja a legelőkelőbb pozícióból a folytatást. Mögötte Kasparas Navickas és Luigi a sorrend. A magyar versenyző mindegyik futamát megnyerte. A bajnoki címért versenyben lévő Szabó Krisztián az ötödik ás nyolcadik helynek köszönhetően a 6. helyen zárta a napot. Marton Gergely a saját futamaiban 2. és 3. lett, ez összességében a Q1 13. és a Q2 11. helyét jelentette, így a 12. helyen áll. Két hellyel hátrébbről, a 14. helyről várhatja a vasárnapi versenynapot Szíjj Zsolt “Jolly”.

Az EB mezőnyében a Supercaroknál Kiss Pál Tamás áll a legjobban, a 4. helyen áll. A Q1-ben egy ütközés után Tomi Peugeotjának a futóműve elment és nehezen irányítható volt a murvás részen. Kevin Hansen, Fredrik Salsten és Tord Linnerud az első három sorrendje. Kevin Hansen nagyon jó formában van, a Q1-et és a Q2-öt is nagyon magabiztosan nyerte. Kárai Tamás a Q1-ben csak a 16. lett, a Q2-ben már jobban ment neki és 6. lett, így a 10. helyen zárta a napot. Lukács “Csucsu” Kornél egy 15. és egy 13. hely után a 15. helyről várja a barcelonai RX utolsó napját.

A szombati nap eredményei IDE kattintva tekinthetők meg.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
343
 Photos
705
 Followers
406
 Following
Metabond Rally&Tuning Day 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#rallye #bmwm3 #rabaring #rally #bmw #motorsport #rallycar #mpower #canon #rallying #bmw❤️ #powerslide #rallysport #m3  #canon700d #rallypassion #bmwnation #sideways #canoneos #rallyfanshu #bmwmotorsport #canonhun #rallylife #bmwgram #canon_photosÚjabb képek kerültek fel a HunGarian Bajaról a Facebook oldalunkra.

#rallyraid #nissan #hungarianbaja #4x4 #nissanpickup #motorsport #canon #crosscountryrally #nissanclub #mnasz #fiaworldcup #4x4offroad #canon700d #nissanlove #hungarianbaja2017 #motorsportphotography #nissanmotorsports #offroad #tereprally #canonhun #nissan4x4 #rallyfanshu #canon_photos #nissanpowerAlexovics Szlalom Kupa 2017 videó a www.rallyfans.hu-n!

#szlalom #trabant #motorsport #autoslalom #601 #canon #historiccar #ács #tamron70300 #slalom #canon700d #becauseracecar #trabi #autosport #canonphotography #trabant601 #racecar #rallyfanshu #canonphotos
Ezt olvastad már?
DTM Hungaroring 2016

Close