Hadikék hajszállal maradtak le a dobogóról a 7. Rebenland Rallyen

Fotó: Daniel Fessl

Az osztrák verseny összefoglalója.
Az Osztrák Rally Bajnokság második versenyét, a 7. Rebenland Rallyet magabiztos két és fél perces előnnyel nyerte Niki Mayr-Melnhof. A vezetést az után örökölte meg, hogy Raimund Baumschlager a hatodik gyorson az élről esett ki. A címvédőt kórházba is szállították kivizsgálásra. A magyarok közül szintén itt ér véget az osztrák verseny a Fogassy Gergely-Berendi Dávid duónak, nekik a technika ördöge parancsolt megálljt. A második helyet Jan Cerny szerezte meg, megelőzve Gerwald Grössinget. Vasárnap volt amikor a harmadik helyen állt a Hadik András-Igor Bacigál kettős, végül egy másodperccel lemaradtak a dobogóról. A magyarok közül ők zárták a legelőkelőbb helyen a versenyt.

A magyar R5-ös delegáció eredményei: Bodolai László-Popovics László a 14., a  Várkonyi Szabolcs-Makai Gergely egység a 15. lett, míg Lovász Pál-Kürti Tamás a másfél perc büntetéssel a 16. lett. Utóbbi két páros a Mitopa Kupában a 4-5. pozícióban zárt.
A Mitropa Kupa nyolcadik és az abszolút 20. helyen végzett Juhász Csaba és Juhász István.  Klausz Kristóf és Csányi Botond az osztrák kétkerekes értékelést megnyerték, míg a Junior kupában a másodikak lettek, abszolútban a 18., Mitropában a 6., helyet csípték meg.

További magyar eredmények: Kertész Krisztián-Velezdi Eszter 37., Merencsics Árpád-Kulcsár Dániel  52. lett, mindkét páros az utolsó gyorson lépett előre egy-egy helyet. Bertus Balázs és Lovász Tibor a 63. helyen gurulhattak át a céldobogón.

A 7. Rebenland Rallye végeredménye:
Abszolút
Osztrák értékelés
Mitropa Kupa