Green nyerte a második zandvoorti versenyt

Izgalmas utolsó 10 percet hozott a DTM második zandvoorti versenye.

Jamie Green szerezte meg a második versenyre a pole pozíciót. Az Audi angol versenyzője ezt a rajtnál meg is tartotta. Az élmezőnyből Wickens kapta el legjobban a rajtot és jött fel az 5.-ről a 3. helyre. Ekström a 9.-ről a 11. helyre esett vissza. A harmadik körben Wickens megelőzte Paffettet, így már a második helyen haladt. Nem sokkal később már Greent támadta a DRS segítségével, de megelőznie nem sikerült. A két éllovas a kerékcserét is egyszerre tudta le. Ezután az Audinál jól taktikáztak, a 2. és 3. helyen álló és még a boxban nem járó Molina és Rockenfeller előbb DRS-t biztosított Greennek, majd feltartották az utána érkező Mercedeseseket. Ezzel Green pár másodperces előnyt tudott kiépíteni. Ekström ezúttal is sokáig maradt kint, a kerékcsere után a 15. helyre jött vissza.

A 28. körben Molina és Da Costa ért össze. Az Audinak felnyílt a motorháztetője, így Molina kénytelen volt a boxba hajtani. Már közeledett a verseny utolsó 10 perce, amikor az 1-es kanyarban Auer kívülről autózta körbe Tomczykot. Nem sokkal később Ekström is megelőzte Tomczykot. Már kevesebb mint 10 perc volt hátra amikor a második helyen álló Wickens kicsúszott és a boxba kellett hajtania. Nem sokkal később Vietoris kapott defektet a célegyenesben. Miután egy teljes kört kellett így megtennie, már nem volt értelme folytatni a versenyt. Ezzel a Mercedes két autót veszített az élmezőnyből két kör alatt. Közben Ekström a frissebb gumikon előbb Auert, majd Di Restat is megelőzte és feljött a 7. helyre. Green megőrizte a vezetést a végéig és idei első győzelmét szerezte. Ezzel a bajnokságban is feljött a második helyre Wittmann és Mortara közé. A dobogóra még Paffett és Mortara állhatott fel.

A DTM zandvoorti második versenyének végeredménye:

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
333
 Photos
704
 Followers
403
 Following
Ayent-Anzère Hillclimb 2017
More photos: www.rallyfans.hu

#hillclimb #vwgolf #canon #bergrennen #vw #motorsport #hillclimbcar #vwmotorsport #canon70d #coursedecote #vwnation #autosport #hillclimbpassion #canonphoto #volkswagen #subida #vwfamily #canonfamily #hillclimbfans #racecar #volkswagengolf #rallyfanshu #bergcup #hillclimbracingHappy Birthday Tiago!

#wtcc #hondacivic #motorsport #touringcar #honda #hungaroring #canon #fiawttc #autorennen #civic #canon700d #autosport #tiagomonteiro #wtcc2017 #hondanation #canon_photos #rallyfanshu #hondagram #fia #tourenwagen #hondafamily #motorsportphotography #canonhun #thepowerofdreamsHamarosan újra HunGarian Baja!

#rallyraid #hummer #hungarianbaja #canon #crosscountryrally #humvee #motorsport #canon700d #fiaworldcup #hummerh3 #4x4 #canonhun #offroad #hungarianbaja2016 #mnasz #canonphotography #tereprally #hummernation #rallyfanshu #humveelife
Ezt olvastad már?
Despres harmadszorra nyert, Lisziék gondban

Close