Gergely Róbert: „Fel kellett adnunk a versenyt és ezzel a bajnoki címet is”

gergely-robi-mecsek-2014A Rally2-ben versenyző Gergely Róberttel beszélgettem a 48. Mecsek Rallyeról és a jövőről.

-Kassán nem indultatok, Budapest elmaradt. Kassán miért nem indultatok és hogy bírtad ennyi ideig versenyzés nélkül?
-Már év elején elterveztük, hogy a kassai futam lesz az, amit mínuszolni fogunk a naptárból, de sajnos az anyagiak sem engedhették volna meg, hogy részt vehessünk rajta. A Budapest Rally törlése előtt döbbenettel álltunk, nagyon vártuk és készültünk rá, hogy ezen a régi legendás versenyen elindulhatunk. Mindig nagyon nehéz nézni, ahogy a többiek csipkedik el az ember pontjait, de ennél is nehezebb feldolgozni, hogy az ember nem tud indulni a versenyen.

-A Mecsek Rallye remekül indult számotokra, de rosszul folytatódott. Mi történt pontosan?
-Igen, nagy reményekkel álltunk a futam előtt, sikerült a teszten is részt vennünk, ahol belőttük az autót a megfelelő beállításokra. Innentől kezdve már csak célba kellett érnünk az A csoport bajnoki címéhez. Sajnos ez nem így lett. A második napon a negyedik szakaszról lejöttünk és etapon megrepedt a féktárcsánk. Így az A csoport és az A7 első helyéről, és az abszolút értékelés 6. pozíciójából kellett feladnunk a versenyt és ezzel a bajnoki címet is.

gergely-robi-mecsek-2014

-Összességében, hogyan értékelnéd idei Rallye2-es szezonodat?
-Voltak szép eredmények, de sajnos több rossz elmék. Hat futamon álltunk rajthoz, és ebből négyen küzdöttünk valamilyen technikai problémával, kettőn ki is estünk miatta. 1 évad, 6 futam, 3 autó, 4 befejezett verseny, sajnos nem a legjobb mutatók, de most már csak a jövőre koncentrálunk!

-Idén még láthatunk valahol versenyezni?
-Nagyon remélem, hogy sikerül még pár futamon rajthoz állni és azt is, hogy a szurkolók számára, akár egy meglepetés autóval.

-Jövő évre már vannak terveid?
-Jövő év még több szálon is elég bizonytalan. Bajnokság, autó, navigátor. Sajnos a Magyar bajnokság irányába nem vagyok valami túl motivált a jelenlegi összevisszaságban. Egyelőre az autó is kérdéses még, mindenféleképpen egy olyan autót szeretnénk, ami még több évig homológ és ütő képes. Sajnos Gergő az évvégével kiszáll mellőlem és a sportágból, ezért még ezen a vonalon is vannak bizonytalanságok.

Lájkold a Gergely Racing Teamet a Facebookon.

A csapat szponzorai:

gergely-robi-szponzorok
gergely-robi-szponzor2