Formula Student Hungary 2015

A magyarországi verseny előzetese nevezési listával, időtervvel és a korábbi évek képeivel.
Augusztus 20-23. között kerül megrendezésre az idei Formula Student Hungary verseny a Győr-Gönyűi kikötőben. A versenyen idén is az egyetemi hallgatók mérik össze tudásukat. Ez nem egy szokványos autóverseny, hiszen a dinamikus versenyszámok (gyorsulás, Skin Pad, autocross és endurance) versenyszámokon kívül vannak statikus számok is (műszaki prezentáció, költségtervek prezentáció, üzleti prezentáció).

A helyek idén is percek alatt beteltek. A győri Széchenyi István Egyetem csapatának, az Arrabona Racing Teamnek a tavalyi magyarországi verseny volt az első Formula Student versenye. Első nekifutásra a 14. helyen végeztek. Azóta sok minden történt, de meséljen erről a csapat egyik pilótája, Papp Arnold:
„Az autó teljesen megváltozott, teljesen új futómű geometriával rendelkezik. Kapott egy telemetria rendszert, hogy tudjuk elemezni az autót menet közben. Az idei autón 12%-os súlycsökkenést értünk el, ami 30 kg-ot jelent. Szebb, jobb, gyorsabb az autó. Jelenleg a tesztek alapján úgy tűnik, hogy 2-3 mp-s köridő javulást várhatunk a Formula Student Hungaryn. A célunk az, hogy tovább tudjon fejlődni a csapat. A tisztes helytállás még a célunk, és a legjobb magyar csapat szeretnénk lenni.”

A BME Formula Team is új autóval, a FREC-005-el vág neki a versenynek. Ennek az elektromos autónak az újdonsága, hogy karbon kompozit vázat kapott az autó, valamint 4*4 hajtással rendelkezik.
Az elmúlt évekkel ellentétben idén nem lesz ott a Kecskeméti Főiskola csapata, a KEFO Motorsport.
Viszont a Formula Racing Miskolc csapata először indul Formula Student versenyen.

A rendezvényre a belépés ingyenes, mindössze egy előzetes regisztráció szükséges.

Nevezési lista (Amelyik csapatnál a status oszlopába a starter van, ők lesznek ott a versenyen)
Időterv (A 2. oldal a magyar nyelvű)
Facebook esemény

Korábbi képeink: 2014 2013