Fétávhoz ért a DTM

Pertov a hazai versenyére készül Moszkvában, míg az Audi megszerezné első idei győzelmét.

A tavalyi sikeres debütálás után most hétvégén ismét Oroszországba látogat a DTM mezőnye. A 3,931 m hosszú, Hermann Tilke által tervezett pályán 48 kört kell megtennie majd a mezőnynek. A pálya nyomvonala egy kicsit változott tavalyhoz képest. Ez lesz a 10 futamos bajnokság, ötödik versenye.

Az oroszok korábbi Formula-1-es versenyzője, a DTM-ben idén debütáló Vitaly Petrov szeretné megszerezni az első pontjait a bajnokságban. “Ez a három nap nagyon stresszes lesz a számomra. Az autósport egyre népszerűbb Oroszországban, így rengetegen lesznek kint, hogy szurkoljanak nekem. Remélhetőleg nem fognak annyira elfoglalni, hogy ne legyen időm beszélni a mérnökömmel. 🙂 “-kezdte a 29 éves versenyző, aki az F1-ben egyszer dobogóra állhatott.-“Az év elejéhez képest javultak a köridejeim, most már ki tudom autózni a Mercedest. Ennek ellenére a verseny nehéz lesz. Ebben a tekintetben, a hazai pálya előnye nem segít nekem sem.

Fotó: DTM

Az Audi az egyetlen a gyártók közül, aki idén még nem nyert versenyt. A céljuk egyértelmű: megszerezni az idei első győzelmet. Tavaly Mike Rockenfeller dominált a Moscow Racewayen: az időmérőt és a versenyt is megnyerte. Ekström győzelemmel melegített a versenyre, hiszen saját csapatával futamot nyert a rallycross világbajnokságon.

A bajokságot 19 pontos előnnyel Marco Wittmann vezeti. “Az új nyomvonal az előnyünkre vállhat, a több kanyar miatt. Mindenesetre a verseny sokkal élvezetesebb lesz mint tavaly volt.”mondta az éllovas.

Az időmérő szombaton 16:35 kor kezdődik, míg a verseny vasárnap 13:30 kor indul, ezt az M1 élőben adja.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
323
 Photos
683
 Followers
405
 Following
Székesfehérvár Rallye 2017

#rallye #fordfiesta #székesfehérvár #rally #ford #canon #rallycar #fiesta #motorsport #rallying #fordpower #mnasz #rallysport #canon700d #fiestar5 #ig_rally #szekesfehervarrally #fordnation #ilikerally #canonhun #fordracing #rallytime #fordperformance #canoneos #rallyfanshu #fordsofinstagramKét hét múlva Veszprém Rallye!

#rallye #subaru #veszpremrallye #rally #impreza #motorsport #rallycar #subie #mnasz #rallysport #subaruimpreza #veszpremrally #rallying #subarulove #rallylife #subieflow #rallypassion  #imprezawrx #rallyfanshu #subarufamilyDTM Hungaroring 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#dtm #audi  #hungaroring #touringcar #canon #rs5dtm #motorsport #audifamily #canon700d #mogyorod #dtmbudapest #audisport #rallyfanshu #canonhun #mattiasekström #audirs5 #autorennen #leagueofperformance #audimotorsport #audidtm
Ezt olvastad már?
21. Veszprém Rallye előzetes
Close