Fétávhoz ért a DTM

Pertov a hazai versenyére készül Moszkvában, míg az Audi megszerezné első idei győzelmét.

A tavalyi sikeres debütálás után most hétvégén ismét Oroszországba látogat a DTM mezőnye. A 3,931 m hosszú, Hermann Tilke által tervezett pályán 48 kört kell megtennie majd a mezőnynek. A pálya nyomvonala egy kicsit változott tavalyhoz képest. Ez lesz a 10 futamos bajnokság, ötödik versenye.

Az oroszok korábbi Formula-1-es versenyzője, a DTM-ben idén debütáló Vitaly Petrov szeretné megszerezni az első pontjait a bajnokságban. “Ez a három nap nagyon stresszes lesz a számomra. Az autósport egyre népszerűbb Oroszországban, így rengetegen lesznek kint, hogy szurkoljanak nekem. Remélhetőleg nem fognak annyira elfoglalni, hogy ne legyen időm beszélni a mérnökömmel. 🙂 “-kezdte a 29 éves versenyző, aki az F1-ben egyszer dobogóra állhatott.-“Az év elejéhez képest javultak a köridejeim, most már ki tudom autózni a Mercedest. Ennek ellenére a verseny nehéz lesz. Ebben a tekintetben, a hazai pálya előnye nem segít nekem sem.

Fotó: DTM

Az Audi az egyetlen a gyártók közül, aki idén még nem nyert versenyt. A céljuk egyértelmű: megszerezni az idei első győzelmet. Tavaly Mike Rockenfeller dominált a Moscow Racewayen: az időmérőt és a versenyt is megnyerte. Ekström győzelemmel melegített a versenyre, hiszen saját csapatával futamot nyert a rallycross világbajnokságon.

A bajokságot 19 pontos előnnyel Marco Wittmann vezeti. “Az új nyomvonal az előnyünkre vállhat, a több kanyar miatt. Mindenesetre a verseny sokkal élvezetesebb lesz mint tavaly volt.”mondta az éllovas.

Az időmérő szombaton 16:35 kor kezdődik, míg a verseny vasárnap 13:30 kor indul, ezt az M1 élőben adja.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
333
 Photos
704
 Followers
403
 Following
Ayent-Anzère Hillclimb 2017
More photos: www.rallyfans.hu

#hillclimb #vwgolf #canon #bergrennen #vw #motorsport #hillclimbcar #vwmotorsport #canon70d #coursedecote #vwnation #autosport #hillclimbpassion #canonphoto #volkswagen #subida #vwfamily #canonfamily #hillclimbfans #racecar #volkswagengolf #rallyfanshu #bergcup #hillclimbracingHappy Birthday Tiago!

#wtcc #hondacivic #motorsport #touringcar #honda #hungaroring #canon #fiawttc #autorennen #civic #canon700d #autosport #tiagomonteiro #wtcc2017 #hondanation #canon_photos #rallyfanshu #hondagram #fia #tourenwagen #hondafamily #motorsportphotography #canonhun #thepowerofdreamsHamarosan újra HunGarian Baja!

#rallyraid #hummer #hungarianbaja #canon #crosscountryrally #humvee #motorsport #canon700d #fiaworldcup #hummerh3 #4x4 #canonhun #offroad #hungarianbaja2016 #mnasz #canonphotography #tereprally #hummernation #rallyfanshu #humveelife
Ezt olvastad már?
21. Veszprém Rallye előzetes
Close