Evans és az eső az úr Korzikán

Fotó: M-Sport

A Korzika Rallyn az időjárás alaposan átírta a dolgokat. Evans vezet, míg Ogier csak 10. Videón Neuville és a híd találkozója.

Robert Kubica ott folytatta, ahol csütörtökön a shakedown megnyerésével abba hagyta. A pénteki első 29 km-s gyorsaságin tized másodpercre azonos időt autózott Ogierrel. Latvala lett a harmadik közel hat másodperc hátránnyal. A verseny első áldozata Neuville volt, aki eltalált egy hidat és a megsérült futómű miatt a verseny feladására kényszerült.

Az időjárás egyáltalán nem kegyes a versenyzőkhöz. Hatalmas eső és vízátfolyások nehezítik a dolgukat. A Korzika Rally második szakaszát biztonsági okokból törölni is kellett, mivel a lezúduló sok eső veszélyessé tette volna a versenyzést. A következő gyorsasági rajtját is majd egy órával el kellett halasztani.

A több mint 36 km-s pályán elején Ogier bal hátsó defektet kapott, amit a pályán ki is cserélt. Ezzel a 10. helyre esett vissza. Dani Sordo is eltalált egy követ, ő is defektet kapott. A szakaszt Evans teljesítette a leggyorsabban, ezzel az összetettben is az élre állt. Abbring lett a második és az összetettben is oda jött fel. Sarrazin a harmadik helyével a 6. helyre lépett előre. Kubica sokat kapott, az 5. helyre csúszott vissza.

Az utolsó szakasz eredményei és a Korzika Rally állása a pénteki nap után:

https://www.youtube.com/watch?v=bHcx8SsH720