Európa-bajnok a Botka Dávid-Szeles Péter páros!

Az ERC2-ben kettős magyar győzelem született a Rallye du Valaison, mely bajnoki címet eredményezett Botkáéknak.
Breen magabiztosan kezdett a Rallye du Valaison. Az első 10 gyorsaságiból mindössze kétszer nem ő volt a leggyorsabb. Így a második nap végére már közel egy perccel vezetett a svájci Burri előtt. Lukyanuk állt a harmadik helyen. Bouffiernek már az első szakaszon ki kellett állnia. A zárónapon Lukyanuk megelőzte Burrit, így ő vehette át a másodiknak járó serleget. A Junior Bajnok Bergkvist a negyedik helyen zárta a versenyt.

Számunkra azonban sokkal fontosabb volt az ERC2. Az Európa-bajnoki címért küzdő Botka Dávid-Szeles Péter kettős biztosra ment. Az első két napi 10 szakaszból hétszer ők voltak a leggyorsabbak a kategóriában. A maradék három szakaszt a bajnoki címért még versenyben lévő Vojtech nyerte. Így a második nap végére a magyar párosnak már egy perces előnye volt. A zárónapon az utolsó szakaszt Vojtech nem tudta teljesíteni motor probléma miatt. De a cseh versenyző kiesése előtt is több mint 30 másodperc előnye volt a magyar párosnak. Így Botkáék győzelemmel lettek Európa-bajnokok! Gratulálunk! A páros a szezon során három győzelmet és négy második helyet szerzett.

Szintén ebben a kategóriában volt érdekelt az ifj. Érdi Tibor-Patkó Gergely duó. Számukra kalandosan alakult a verseny.  A második nap reggel nem indult be az autó a parc fermében, a szervizben egy gyors gyertya csere után már indulhattak is a fiúk. Ezzel még nem értek véget a gondjaik, hiszen bepárásodott a szélvédő a gyorsaságin valamint a hajtással is gondjuk volt. Vojtech kiesése után a második helyet szerezték meg, ami a bajnokság negyedik helyére volt elég.

A Rallye du Valais végeredménye:

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
333
 Photos
704
 Followers
403
 Following
Ayent-Anzère Hillclimb 2017
More photos: www.rallyfans.hu

#hillclimb #vwgolf #canon #bergrennen #vw #motorsport #hillclimbcar #vwmotorsport #canon70d #coursedecote #vwnation #autosport #hillclimbpassion #canonphoto #volkswagen #subida #vwfamily #canonfamily #hillclimbfans #racecar #volkswagengolf #rallyfanshu #bergcup #hillclimbracingHappy Birthday Tiago!

#wtcc #hondacivic #motorsport #touringcar #honda #hungaroring #canon #fiawttc #autorennen #civic #canon700d #autosport #tiagomonteiro #wtcc2017 #hondanation #canon_photos #rallyfanshu #hondagram #fia #tourenwagen #hondafamily #motorsportphotography #canonhun #thepowerofdreamsHamarosan újra HunGarian Baja!

#rallyraid #hummer #hungarianbaja #canon #crosscountryrally #humvee #motorsport #canon700d #fiaworldcup #hummerh3 #4x4 #canonhun #offroad #hungarianbaja2016 #mnasz #canonphotography #tereprally #hummernation #rallyfanshu #humveelife
Ezt olvastad már?
A Botka Dávid-Szeles Péter páros a hétvégén Európa-bajnok lehet

Close