Első bálozók a top 10-ben

Az idei Dakaron sok újoncnak nem csak a célba érés sikerült, hanem mindjárt az élmezőnyben is végeztek.

A motorosoknál az újoncok közül az argentin Kevin Beanvides (Honda) szerepelt a legjobban. A harmadik szelektívet megnyerte és több napon is második lett. Élete első Dakarját a negyedik helyen fejezte be és mindössze 6 perccel maradt le a dobogó alsó fokáról. A 6. helyen a francia Adrien Van Beveren (Yamaha) szintén elsőnek vágott neki a versenynek. Mögötte honfitára, a KTM gyári csapatának újonca, Antoine Meo végzett. Két szakaszt is nyert és az összetett harmadik helyről várta a 12. szakaszt, de ott el is esett és technikai gondjai is voltak. Ennek következtében másnap sem remekelt, így csúszott vissza a hetedik pozícióba. Tizedikként is egy első bálozó, az  amerikai Ricky Brabec ért be Hondájával.

Az autósoknál az újoncok közül egyértelműen a kilencszeres rally világbajnok Sebastien Loebékra irányult a legnagyobb figyelem. Főleg az első hét után, mivel három szakaszt is megnyertek és a pihenőnap után az élről várták a folytatást. Ez azonban nem tartogatott számukra sok jót, többször is elakadtak és borultak is. Az utolsó szakaszt még megnyerték és végül a kilencedikként fejezték be első Dakar Rallyjukat Daniel Elenaval. Korábbi WRC-s ellenfelük, Mikko Hirvonenék kalandok nélkül, stabilan versenyezve és az utolsó előtti szakaszt megnyerve negyedikként végeztek. (Legjobb újoncként.) A Minis duó kevesebb mint három perccel maradt le a dobogóról.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a 2016-os Dakar Rallyra Federico Villagra kamionra váltott. Az argentin versenyző a De Rooy csapat Ivecojával a harmadik lett első kamionos Dakarján. Szelektívet nem sikerült nyernie, de folyamatos jó teljesítményének köszönhetően volt amikor vezette a versenyt. A mamutoknál ő volt az egyetlen első bálozó, aki befért a top 10-be.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
333
 Photos
704
 Followers
403
 Following
Ayent-Anzère Hillclimb 2017
More photos: www.rallyfans.hu

#hillclimb #vwgolf #canon #bergrennen #vw #motorsport #hillclimbcar #vwmotorsport #canon70d #coursedecote #vwnation #autosport #hillclimbpassion #canonphoto #volkswagen #subida #vwfamily #canonfamily #hillclimbfans #racecar #volkswagengolf #rallyfanshu #bergcup #hillclimbracingHappy Birthday Tiago!

#wtcc #hondacivic #motorsport #touringcar #honda #hungaroring #canon #fiawttc #autorennen #civic #canon700d #autosport #tiagomonteiro #wtcc2017 #hondanation #canon_photos #rallyfanshu #hondagram #fia #tourenwagen #hondafamily #motorsportphotography #canonhun #thepowerofdreamsHamarosan újra HunGarian Baja!

#rallyraid #hummer #hungarianbaja #canon #crosscountryrally #humvee #motorsport #canon700d #fiaworldcup #hummerh3 #4x4 #canonhun #offroad #hungarianbaja2016 #mnasz #canonphotography #tereprally #hummernation #rallyfanshu #humveelife
Ezt olvastad már?
Peterhansel tizenkettedszerre nyerte meg a Dakar Rallyt

Close