Első bálozók a top 10-ben

Az idei Dakaron sok újoncnak nem csak a célba érés sikerült, hanem mindjárt az élmezőnyben is végeztek.

A motorosoknál az újoncok közül az argentin Kevin Beanvides (Honda) szerepelt a legjobban. A harmadik szelektívet megnyerte és több napon is második lett. Élete első Dakarját a negyedik helyen fejezte be és mindössze 6 perccel maradt le a dobogó alsó fokáról. A 6. helyen a francia Adrien Van Beveren (Yamaha) szintén elsőnek vágott neki a versenynek. Mögötte honfitára, a KTM gyári csapatának újonca, Antoine Meo végzett. Két szakaszt is nyert és az összetett harmadik helyről várta a 12. szakaszt, de ott el is esett és technikai gondjai is voltak. Ennek következtében másnap sem remekelt, így csúszott vissza a hetedik pozícióba. Tizedikként is egy első bálozó, az  amerikai Ricky Brabec ért be Hondájával.

Az autósoknál az újoncok közül egyértelműen a kilencszeres rally világbajnok Sebastien Loebékra irányult a legnagyobb figyelem. Főleg az első hét után, mivel három szakaszt is megnyertek és a pihenőnap után az élről várták a folytatást. Ez azonban nem tartogatott számukra sok jót, többször is elakadtak és borultak is. Az utolsó szakaszt még megnyerték és végül a kilencedikként fejezték be első Dakar Rallyjukat Daniel Elenaval. Korábbi WRC-s ellenfelük, Mikko Hirvonenék kalandok nélkül, stabilan versenyezve és az utolsó előtti szakaszt megnyerve negyedikként végeztek. (Legjobb újoncként.) A Minis duó kevesebb mint három perccel maradt le a dobogóról.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a 2016-os Dakar Rallyra Federico Villagra kamionra váltott. Az argentin versenyző a De Rooy csapat Ivecojával a harmadik lett első kamionos Dakarján. Szelektívet nem sikerült nyernie, de folyamatos jó teljesítményének köszönhetően volt amikor vezette a versenyt. A mamutoknál ő volt az egyetlen első bálozó, aki befért a top 10-be.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
323
 Photos
683
 Followers
405
 Following
Székesfehérvár Rallye 2017

#rallye #fordfiesta #székesfehérvár #rally #ford #canon #rallycar #fiesta #motorsport #rallying #fordpower #mnasz #rallysport #canon700d #fiestar5 #ig_rally #szekesfehervarrally #fordnation #ilikerally #canonhun #fordracing #rallytime #fordperformance #canoneos #rallyfanshu #fordsofinstagramKét hét múlva Veszprém Rallye!

#rallye #subaru #veszpremrallye #rally #impreza #motorsport #rallycar #subie #mnasz #rallysport #subaruimpreza #veszpremrally #rallying #subarulove #rallylife #subieflow #rallypassion  #imprezawrx #rallyfanshu #subarufamilyDTM Hungaroring 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#dtm #audi  #hungaroring #touringcar #canon #rs5dtm #motorsport #audifamily #canon700d #mogyorod #dtmbudapest #audisport #rallyfanshu #canonhun #mattiasekström #audirs5 #autorennen #leagueofperformance #audimotorsport #audidtm
Ezt olvastad már?
Peterhansel tizenkettedszerre nyerte meg a Dakar Rallyt

Close