Először teljesítették teljesen elektromos autóval a Dakar Rallyt

Az idei Dakaron újabb sporttörténelmi pillanat tanúi lehettünk.

Már tavalyi is foglalkoztunk az Acciona csapattal (Az Acciona Eco Powered autó részletes bemutatása IDE kattintva elérhető), akik egy teljesen elektromos autóval kísérelték meg teljesíteni a Dakar Rallyt. 2015-ben vágtak neki először a versenynek, akkor nem koronázta siker a próbálkozást. Egy évvel később már közelebb kerültek a célhoz, de a 11. szakasz túl nagy falatnak bizonyult.

2017-ben azonban megtört a jég. Az elektromos autó teljesíteni tudta a Dakar Rally 9000 kilométeres távját. (Fent a képen az utolsó szelektív célját szeli át az autó) Ezzel az Ariel Jaton-German Rolon argentin kettős lett az első páros a Dakar Rally 1979 óta íródó történelmében, akik egy teljesen elektromos autóval teljesítették az embert és gépet próbáló versenyt. A győztes Peterhanselhez képest 82 óra hátránnyal értek be, ebből 41 óra volt büntetés. Ennek ellenére sporttörténelmi pillanat volt a célba érésük.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
332
 Photos
703
 Followers
403
 Following
Happy Birthday Tiago!

#wtcc #hondacivic #motorsport #touringcar #honda #hungaroring #canon #fiawttc #autorennen #civic #canon700d #autosport #tiagomonteiro #wtcc2017 #hondanation #canon_photos #rallyfanshu #hondagram #fia #tourenwagen #hondafamily #motorsportphotography #canonhun #thepowerofdreamsHamarosan újra HunGarian Baja!

#rallyraid #hummer #hungarianbaja #canon #crosscountryrally #humvee #motorsport #canon700d #fiaworldcup #hummerh3 #4x4 #canonhun #offroad #hungarianbaja2016 #mnasz #canonphotography #tereprally #hummernation #rallyfanshu #humveelife#rallye #mitsubishilancer #iseumrally #canon #rally #evonine #motorsport #rallycar #lancer #canonphoto #rallying #mitsubishi #iseumrallye #rallysport #evo9 #canon700d #rallylife #mitsubishimotors #mnasz #rallypassion #evolutionsandralliarts #canonhun #rallyfanshu #lancerevo #canongraphy #evogram
Ezt olvastad már?
Peterhansel tizenharmadszorra nyerte meg a Dakart

Close