Ekström varázsolt, Szabó Krisztián második

A WRX és a S1600-as Eb montalegrei fordulójának összefoglalója.

A rallycross világbajnokság második fordulóját rendeztek a hétvégén Portugáliában.
A kvalifikációk során Johan Kirstofferssonnak sikerült két győzelmet bezsebelnie, rajta kívül Petter Solberg és Andreas Bakkerud örülhetett egy-egy győzelemnek. A Kia Rioval versenyző Lukács “Csucsu” Kornél a kvalifikációk után a 20. helyen állt, így ezúttal nem sikerült a pontszerzés.
Az első elődöntőben Solberg magabiztosan nyert. Innen még Kristoffersson és Nittis ment tovább. A második elődöntőt Ekström nyerte, innen még két peugeotos versenyző, Sebastien Loeb és Timmy Hansen jutott a fináléba.

A döntőben Solberg remekül kapta el a rajtot. Ekström számára nem sikerült ilyen jól a rajt. Korai rajt miatt extra Joker kör várt rá. Majd a megismételt rajtnál Kristoffersson és Nittis is megelőzte. A második kör végére Solberg győzelmi esélyei elszálltak egy defekt miatt. Ekström nagyot autózva megnyerte a Montalegre RX-et. További sorrend: Loeb, Kristoffersson Hansen, Nittis és Solberg.

A bajnokságban ezzel Ekström vezet 14 ponttal Kristoffersson előtt, és 16-al Solberg előtt.

A S1600-as Európa-bajnokság számára Montalegreben kezdődött a szezon.
A címvédő Szabó Krisztián számára jól indult az év, hiszen három kvalifikációt megnyert a négyből. Az elődöntőben második lett, a futam végén előzte meg Leppihalme. A döntőben a pályán a harmadik helyet szerezte meg, de Shigabutdinov időbüntetést kapott, így végül második lett. A döntőt Linnemann nyerte.
Szijj “Jolly” Zsolt a kvalifikációk után az egy pontot érő 16. helyen állt. Marton Gergely 11.-ként jutott tovább az elődöntőbe, ott hatodik lett.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
342
 Photos
708
 Followers
406
 Following
Újabb képek kerültek fel a HunGarian Bajaról a Facebook oldalunkra.

#rallyraid #nissan #hungarianbaja #4x4 #nissanpickup #motorsport #canon #crosscountryrally #nissanclub #mnasz #fiaworldcup #4x4offroad #canon700d #nissanlove #hungarianbaja2017 #motorsportphotography #nissanmotorsports #offroad #tereprally #canonhun #nissan4x4 #rallyfanshu #canon_photos #nissanpowerAlexovics Szlalom Kupa 2017 videó a www.rallyfans.hu-n!

#szlalom #trabant #motorsport #autoslalom #601 #canon #historiccar #ács #tamron70300 #slalom #canon700d #becauseracecar #trabi #autosport #canonphotography #trabant601 #racecar #rallyfanshu #canonphotosAlexovics Szlalom Kupa 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#szlalom #lada #motorsport #slalom #vaz #canon #powerslide #ba3 #autosport #sideways #ladaracing #autoslalom #canon700d #motorsportphotography #autovaz #canonhun #ladasport #motorsports #canonshot #rallyfanshu #canonphoto
Ezt olvastad már?
Mikkelsen Hyundai i20 WRC-vel indul Portugáliában?

Close