Ekström varázsolt, Szabó Krisztián második

A WRX és a S1600-as Eb montalegrei fordulójának összefoglalója.

A rallycross világbajnokság második fordulóját rendeztek a hétvégén Portugáliában.
A kvalifikációk során Johan Kirstofferssonnak sikerült két győzelmet bezsebelnie, rajta kívül Petter Solberg és Andreas Bakkerud örülhetett egy-egy győzelemnek. A Kia Rioval versenyző Lukács “Csucsu” Kornél a kvalifikációk után a 20. helyen állt, így ezúttal nem sikerült a pontszerzés.
Az első elődöntőben Solberg magabiztosan nyert. Innen még Kristoffersson és Nittis ment tovább. A második elődöntőt Ekström nyerte, innen még két peugeotos versenyző, Sebastien Loeb és Timmy Hansen jutott a fináléba.

A döntőben Solberg remekül kapta el a rajtot. Ekström számára nem sikerült ilyen jól a rajt. Korai rajt miatt extra Joker kör várt rá. Majd a megismételt rajtnál Kristoffersson és Nittis is megelőzte. A második kör végére Solberg győzelmi esélyei elszálltak egy defekt miatt. Ekström nagyot autózva megnyerte a Montalegre RX-et. További sorrend: Loeb, Kristoffersson Hansen, Nittis és Solberg.

A bajnokságban ezzel Ekström vezet 14 ponttal Kristoffersson előtt, és 16-al Solberg előtt.

A S1600-as Európa-bajnokság számára Montalegreben kezdődött a szezon.
A címvédő Szabó Krisztián számára jól indult az év, hiszen három kvalifikációt megnyert a négyből. Az elődöntőben második lett, a futam végén előzte meg Leppihalme. A döntőben a pályán a harmadik helyet szerezte meg, de Shigabutdinov időbüntetést kapott, így végül második lett. A döntőt Linnemann nyerte.
Szijj “Jolly” Zsolt a kvalifikációk után az egy pontot érő 16. helyen állt. Marton Gergely 11.-ként jutott tovább az elődöntőbe, ott hatodik lett.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 230 people
rallyfanshu
358
 Photos
704
 Followers
406
 Following
WRC 2018-as naptára megtekinthető a www.rallyfans.hu-n

#rally #toyotayaris #wrc #rallye #toyota #canon #rallyes #yaris #motorsport #rallyracing #toyotanation #canon700d #worldrallycar #rajdpolski #toyotafamily #wrc2017 #canonhun #rallying #toyotamotorsport #canonshot #iloverally #yariswrc #rallypoland #toyotagram #latvala #rajdpolski2017 #rallyfanshu #rallypoland2017Hivatalos: Budapest helyett Eger Rallye
Részletek: www.rallyfans.hu

#rally #mitsubishilancer #egerrally #rallycar #evoix #motorsport #rallye #mitsubishi #rallysport #lancer #mnasz #rallying #mitsubishimotors #triplediamondsociety #ralliart #ilikerally #evonine #ig_rally #eger #lancerevolution #egerrally2016 #lancerevo #rallyphotography #rallyfanshuHétvégén újra szlalom Ácson
Előzetes: www.rallyfans.hu

#szlalom #suzuki #motorsport #becauseracecar #swift #autosport #slalom #suzukiswift #canon #racecar #autoslalom #canon700d #suzukicars #powerslide #canonhun #suzukination #sideways #rallyfanshu #canon_photos
Ezt olvastad már?
Mikkelsen Hyundai i20 WRC-vel indul Portugáliában?

Close