Ekström varázsolt, Szabó Krisztián második

A WRX és a S1600-as Eb montalegrei fordulójának összefoglalója.

A rallycross világbajnokság második fordulóját rendeztek a hétvégén Portugáliában.
A kvalifikációk során Johan Kirstofferssonnak sikerült két győzelmet bezsebelnie, rajta kívül Petter Solberg és Andreas Bakkerud örülhetett egy-egy győzelemnek. A Kia Rioval versenyző Lukács “Csucsu” Kornél a kvalifikációk után a 20. helyen állt, így ezúttal nem sikerült a pontszerzés.
Az első elődöntőben Solberg magabiztosan nyert. Innen még Kristoffersson és Nittis ment tovább. A második elődöntőt Ekström nyerte, innen még két peugeotos versenyző, Sebastien Loeb és Timmy Hansen jutott a fináléba.

A döntőben Solberg remekül kapta el a rajtot. Ekström számára nem sikerült ilyen jól a rajt. Korai rajt miatt extra Joker kör várt rá. Majd a megismételt rajtnál Kristoffersson és Nittis is megelőzte. A második kör végére Solberg győzelmi esélyei elszálltak egy defekt miatt. Ekström nagyot autózva megnyerte a Montalegre RX-et. További sorrend: Loeb, Kristoffersson Hansen, Nittis és Solberg.

A bajnokságban ezzel Ekström vezet 14 ponttal Kristoffersson előtt, és 16-al Solberg előtt.

A S1600-as Európa-bajnokság számára Montalegreben kezdődött a szezon.
A címvédő Szabó Krisztián számára jól indult az év, hiszen három kvalifikációt megnyert a négyből. Az elődöntőben második lett, a futam végén előzte meg Leppihalme. A döntőben a pályán a harmadik helyet szerezte meg, de Shigabutdinov időbüntetést kapott, így végül második lett. A döntőt Linnemann nyerte.
Szijj “Jolly” Zsolt a kvalifikációk után az egy pontot érő 16. helyen állt. Marton Gergely 11.-ként jutott tovább az elődöntőbe, ott hatodik lett.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
323
 Photos
684
 Followers
405
 Following
Székesfehérvár Rallye 2017

#rallye #fordfiesta #székesfehérvár #rally #ford #canon #rallycar #fiesta #motorsport #rallying #fordpower #mnasz #rallysport #canon700d #fiestar5 #ig_rally #szekesfehervarrally #fordnation #ilikerally #canonhun #fordracing #rallytime #fordperformance #canoneos #rallyfanshu #fordsofinstagramKét hét múlva Veszprém Rallye!

#rallye #subaru #veszpremrallye #rally #impreza #motorsport #rallycar #subie #mnasz #rallysport #subaruimpreza #veszpremrally #rallying #subarulove #rallylife #subieflow #rallypassion  #imprezawrx #rallyfanshu #subarufamilyDTM Hungaroring 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#dtm #audi  #hungaroring #touringcar #canon #rs5dtm #motorsport #audifamily #canon700d #mogyorod #dtmbudapest #audisport #rallyfanshu #canonhun #mattiasekström #audirs5 #autorennen #leagueofperformance #audimotorsport #audidtm
Ezt olvastad már?
Mikkelsen Hyundai i20 WRC-vel indul Portugáliában?

Close