Ekström felemás napja

A WRX versenyét megnyerte a svéd versenyző, a DTM-ben még a pontszerzés sem sikerült. A mai hockenheimi történések összefoglalója.

A Német Túraautó Bajnokság (DTM) második hockenheimi versenyét az audis Jamie Green nyerte, annak ellenére, hogy a Safety Car utáni újraindításnál hibázott és az éllovas, Glock előtt volt az autója. Ezért a brit versenyző 5 másodperces büntetést kapott. A Safety Cart azért kellett beküldeni, mert Robert Wickens, Nico Müller és Loic Duval összeütközött. Az SC utáni újraindításnál Glockot többen is megelőzték, ekkor került az élre Green, amit a verseny végéig meg is tartott.
A verseny felénél elkezdett esni az eső, ennek esett áldozatul Mattias Ekström, aki még pont előtte volt bent gumikért és slickeket  rakatott fel. A kiállása előtt a 10. helyről indulva harmadik helyen haladt, a kiállása után az utolsó pontszerző helyen autózott, amikor a második box látogatást is beiktató és vizes pályára való gumikra váltó Glock megelőzte. A svéd versenyző végül 11. lett és nem szerzett pontot. A tegnapi versenyt megnyerő Lucas Auer sokáig a második helyen haladt, de a kerékcseréje után szélesen fordult, ezt Marco Wittmann és Gary Paffett is kihasználta. Végül Paffett megelőzte Wittmannt és ilyen sorrendbe is állhattak a dobogó második és harmadik fokára. Ma is mindhárom márka képviseltette magát a pódiumon.

A rallycross-világbajnokság hockenheimi fordulója sokkal jobban sikerült ma Ekströmnek. A kvalifikációk után a negyedik helyen állt, az elődöntőjét már megnyert és aztán a döntőben is a legjobbnak bizonyult. Így idén 100%-os teljesítményt nyújtva, harmadik győzelmét szerezte. A másik elődöntőt megnyerő Kristoffersson lett a döntőben a második, megelőzve Timmy Hansent. Mögötte két rally világbajnok, Petter Solberg és Sebastien Loeb végzett. A döntő hatodik helyét Toomas Heikkinen szerezte meg.
Lukács “Csucsu” Kornélnak ezúttal nem sikerült a pontszerzés, mivel a Q3-ban és a Q4-ben rakoncátlankodott a Kia Rio Supercar váltója.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
342
 Photos
706
 Followers
406
 Following
Újabb képek kerültek fel a HunGarian Bajaról a Facebook oldalunkra.

#rallyraid #nissan #hungarianbaja #4x4 #nissanpickup #motorsport #canon #crosscountryrally #nissanclub #mnasz #fiaworldcup #4x4offroad #canon700d #nissanlove #hungarianbaja2017 #motorsportphotography #nissanmotorsports #offroad #tereprally #canonhun #nissan4x4 #rallyfanshu #canon_photos #nissanpowerAlexovics Szlalom Kupa 2017 videó a www.rallyfans.hu-n!

#szlalom #trabant #motorsport #autoslalom #601 #canon #historiccar #ács #tamron70300 #slalom #canon700d #becauseracecar #trabi #autosport #canonphotography #trabant601 #racecar #rallyfanshu #canonphotosAlexovics Szlalom Kupa 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#szlalom #lada #motorsport #slalom #vaz #canon #powerslide #ba3 #autosport #sideways #ladaracing #autoslalom #canon700d #motorsportphotography #autovaz #canonhun #ladasport #motorsports #canonshot #rallyfanshu #canonphoto
Ezt olvastad már?
Auer nyerte a szezonnyitót, Rockenfeller a 16. helyről indulva állt dobogóra

Close