Ekström felemás napja

Fotó: FIAWorldRallycross.com

A WRX versenyét megnyerte a svéd versenyző, a DTM-ben még a pontszerzés sem sikerült. A mai hockenheimi történések összefoglalója.

A Német Túraautó Bajnokság (DTM) második hockenheimi versenyét az audis Jamie Green nyerte, annak ellenére, hogy a Safety Car utáni újraindításnál hibázott és az éllovas, Glock előtt volt az autója. Ezért a brit versenyző 5 másodperces büntetést kapott. A Safety Cart azért kellett beküldeni, mert Robert Wickens, Nico Müller és Loic Duval összeütközött. Az SC utáni újraindításnál Glockot többen is megelőzték, ekkor került az élre Green, amit a verseny végéig meg is tartott.
A verseny felénél elkezdett esni az eső, ennek esett áldozatul Mattias Ekström, aki még pont előtte volt bent gumikért és slickeket  rakatott fel. A kiállása előtt a 10. helyről indulva harmadik helyen haladt, a kiállása után az utolsó pontszerző helyen autózott, amikor a második box látogatást is beiktató és vizes pályára való gumikra váltó Glock megelőzte. A svéd versenyző végül 11. lett és nem szerzett pontot. A tegnapi versenyt megnyerő Lucas Auer sokáig a második helyen haladt, de a kerékcseréje után szélesen fordult, ezt Marco Wittmann és Gary Paffett is kihasználta. Végül Paffett megelőzte Wittmannt és ilyen sorrendbe is állhattak a dobogó második és harmadik fokára. Ma is mindhárom márka képviseltette magát a pódiumon.

A rallycross-világbajnokság hockenheimi fordulója sokkal jobban sikerült ma Ekströmnek. A kvalifikációk után a negyedik helyen állt, az elődöntőjét már megnyert és aztán a döntőben is a legjobbnak bizonyult. Így idén 100%-os teljesítményt nyújtva, harmadik győzelmét szerezte. A másik elődöntőt megnyerő Kristoffersson lett a döntőben a második, megelőzve Timmy Hansent. Mögötte két rally világbajnok, Petter Solberg és Sebastien Loeb végzett. A döntő hatodik helyét Toomas Heikkinen szerezte meg.
Lukács “Csucsu” Kornélnak ezúttal nem sikerült a pontszerzés, mivel a Q3-ban és a Q4-ben rakoncátlankodott a Kia Rio Supercar váltója.