Ekström felemás napja

A WRX versenyét megnyerte a svéd versenyző, a DTM-ben még a pontszerzés sem sikerült. A mai hockenheimi történések összefoglalója.

A Német Túraautó Bajnokság (DTM) második hockenheimi versenyét az audis Jamie Green nyerte, annak ellenére, hogy a Safety Car utáni újraindításnál hibázott és az éllovas, Glock előtt volt az autója. Ezért a brit versenyző 5 másodperces büntetést kapott. A Safety Cart azért kellett beküldeni, mert Robert Wickens, Nico Müller és Loic Duval összeütközött. Az SC utáni újraindításnál Glockot többen is megelőzték, ekkor került az élre Green, amit a verseny végéig meg is tartott.
A verseny felénél elkezdett esni az eső, ennek esett áldozatul Mattias Ekström, aki még pont előtte volt bent gumikért és slickeket  rakatott fel. A kiállása előtt a 10. helyről indulva harmadik helyen haladt, a kiállása után az utolsó pontszerző helyen autózott, amikor a második box látogatást is beiktató és vizes pályára való gumikra váltó Glock megelőzte. A svéd versenyző végül 11. lett és nem szerzett pontot. A tegnapi versenyt megnyerő Lucas Auer sokáig a második helyen haladt, de a kerékcseréje után szélesen fordult, ezt Marco Wittmann és Gary Paffett is kihasználta. Végül Paffett megelőzte Wittmannt és ilyen sorrendbe is állhattak a dobogó második és harmadik fokára. Ma is mindhárom márka képviseltette magát a pódiumon.

A rallycross-világbajnokság hockenheimi fordulója sokkal jobban sikerült ma Ekströmnek. A kvalifikációk után a negyedik helyen állt, az elődöntőjét már megnyert és aztán a döntőben is a legjobbnak bizonyult. Így idén 100%-os teljesítményt nyújtva, harmadik győzelmét szerezte. A másik elődöntőt megnyerő Kristoffersson lett a döntőben a második, megelőzve Timmy Hansent. Mögötte két rally világbajnok, Petter Solberg és Sebastien Loeb végzett. A döntő hatodik helyét Toomas Heikkinen szerezte meg.
Lukács “Csucsu” Kornélnak ezúttal nem sikerült a pontszerzés, mivel a Q3-ban és a Q4-ben rakoncátlankodott a Kia Rio Supercar váltója.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
322
 Photos
685
 Followers
405
 Following
Két hét múlva Veszprém Rallye!

#rallye #subaru #veszpremrallye #rally #impreza #motorsport #rallycar #subie #mnasz #rallysport #subaruimpreza #veszpremrally #rallying #subarulove #rallylife #subieflow #rallypassion  #imprezawrx #rallyfanshu #subarufamilyDTM Hungaroring 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#dtm #audi  #hungaroring #touringcar #canon #rs5dtm #motorsport #audifamily #canon700d #mogyorod #dtmbudapest #audisport #rallyfanshu #canonhun #mattiasekström #audirs5 #autorennen #leagueofperformance #audimotorsport #audidtmTCR Hungaroring 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#tcr #hondacivic #hungaroring #canonhun #tcrinternationalseries #m1ra #motorsport #touringcar #canonphotos #michelisz #civic #autorennen #hellenergy #canoneos #thepowerofdreams #motorsportphotography #rallyfanshu #hondaracing #mogyorod #hondalover #michelisznorbi #hondanation
Ezt olvastad már?
Auer nyerte a szezonnyitót, Rockenfeller a 16. helyről indulva állt dobogóra

Close