Ekström az élen Mettetben, remekül kezdtek a magyarok

Fotó: FIAWorldRallycross.com

A rallycross világbajnokság és Európa-bajnokság belgiumi fordulójának, valamint a Skoda Octavia Cup ausztriai történései.

Ekström ott folytatta, ahol a múlt hétvégén abba hagyta. Az első előfutamon második volt, de a másodikat már megnyerte, így két kör után az élen áll. Az első előfutamot Loeb nyerte, a másodikon 7. lett, azonban az összetettben így is a második helyről várja a folytatást. Timerzyanov áll a harmadik helyen, ő egy 7. és 2. idővel kezdett. Rosszul indult a hétvége a Hoonigan Racing Division számára, Ken Block egyik előfutamot sem tudta befejezni, míg Bakkerud az elsőn nem látta meg a kockás zászlót.  A beugró Duval a 9. helyen áll. Az állás két előfutam után IDE kattintva tekinthető meg.

Számunkra fontosabb, hogy Mettetben a rallycross Európa-bajnokság idei szezonja is megkezdődött, ahol a magyaroknak is szoríthatunk. Van is miért, hiszen remekül kezdtek. Kiss Pál Tamás kezdésnek megnyerte a szabadedzést és a két előfutam után ő a legjobb magyar. Technikai gondjai ellenére az 5. helyen áll. Az első előfutamán 5., a másodikon 6. lett. A 6. helyről várja a folytatást Kárai Tamás, aki egy 11. hellyel kezdett, majd egy 3. helyet szerzett. Csucsu stabilan két 7. helyet szerzett, ezzel az összetettbe is ott áll. Grosset-Janin mindegyik előfutamot megnyerte, így magabiztos előnnyel várja a folytatást. Többeknek már az első kanyarban véget ért az előfutamuk, erről ITT találsz egy videót. Az állás két előfutam után IDE kattintva megtekinthető.

A holnapi program:

10:00    Q3                SC

11:15    Q4                SC, TC, RX Lites

14:00    Elődöntők      RX Lites, TC

Döntők          RX Lites

15:00   Elődöntők       WRX SC

Döntők           WRX SC

16:10    Elődöntők      ERX SC

Döntők         ERX SC

Tim Gábor tovább remekel a Skoda Octavia Cupban. A poleból indulva megnyerte a mai versenyt a Red Bull Ringen. Vorba lett a második, míg Steibel állhatott a dobogó alsó fokára. Holnap jön a második futam.