DTM sztorik: Mika Häkkinen első győzelme

Ezúttal a 2005-ös Spa-Francorchamps-i verseny történeteit idézzük fel.

Kétszeres Formula-1-es világbajnokként 2001 végén mondott búcsút a száguldó cirkusznak Mika Häkkinen. 2014 november elején jelentették be, hogy a repülő finn aláírt a DTM-be a Mercedeshez.
Az első hockenheimi versenyen a 8. helyet szerezte meg az AMG Mercedes C-Klasse-el. A következő versenyen, a Lausitzringen megszerezte pályafutása első dobogós helyezését, hiszen harmadikként intette le a kockás zászló.

A 2015-ös szezon harmadik versenyére a legendás Spa-Francorchampsban került sor. Mika Häkkinen az első rajtkockából várhatta a lámpák kialvását, mellőle Ekström indult. A svéd versenyző jobban kapta el a rajtot, így már az első kanyar előtt a finn elé került. Az első kör végére már két másodperc volt Ekström előnye.

Ez a különbség meg is maradt az első boxkiállásokig. Ekström jött előbb, majd egy körrel később Häkkinen. A finn kiállása jobban sikerült, így éppen Ekström orra elé jött vissza, a svéd azonnal támadni kezdett, de nem sikerült előznie. Végül Häkkinen megtudott lépni Ekström elől és megszerezte első győzelmét a DTM-ben. Ekström lett a második, míg harmadikként Krsitensent intették le, így a DTM története során először állt a dobogó mindhárom fokán skandináv versenyző.

A DTM 2005-ös Spa-Francorchamps-i versenye IDE kattintva megnézhető.

Häkkinen 2007 végén szállt ki a DTM-ből addig, még két győzelmet szerzett (mindegyiket 2007-ben). Legjobban a 2005-ös év sikerült számára a DTM-ben, akkor 30 ponttal az ötödik helyen végzett.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
323
 Photos
683
 Followers
405
 Following
Székesfehérvár Rallye 2017

#rallye #fordfiesta #székesfehérvár #rally #ford #canon #rallycar #fiesta #motorsport #rallying #fordpower #mnasz #rallysport #canon700d #fiestar5 #ig_rally #szekesfehervarrally #fordnation #ilikerally #canonhun #fordracing #rallytime #fordperformance #canoneos #rallyfanshu #fordsofinstagramKét hét múlva Veszprém Rallye!

#rallye #subaru #veszpremrallye #rally #impreza #motorsport #rallycar #subie #mnasz #rallysport #subaruimpreza #veszpremrally #rallying #subarulove #rallylife #subieflow #rallypassion  #imprezawrx #rallyfanshu #subarufamilyDTM Hungaroring 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#dtm #audi  #hungaroring #touringcar #canon #rs5dtm #motorsport #audifamily #canon700d #mogyorod #dtmbudapest #audisport #rallyfanshu #canonhun #mattiasekström #audirs5 #autorennen #leagueofperformance #audimotorsport #audidtm
Ezt olvastad már?
Hungaroring 2017-es versenynaptára

Close