DTM sztorik: Mika Häkkinen első győzelme

Ezúttal a 2005-ös Spa-Francorchamps-i verseny történeteit idézzük fel.

Kétszeres Formula-1-es világbajnokként 2001 végén mondott búcsút a száguldó cirkusznak Mika Häkkinen. 2014 november elején jelentették be, hogy a repülő finn aláírt a DTM-be a Mercedeshez.
Az első hockenheimi versenyen a 8. helyet szerezte meg az AMG Mercedes C-Klasse-el. A következő versenyen, a Lausitzringen megszerezte pályafutása első dobogós helyezését, hiszen harmadikként intette le a kockás zászló.

A 2015-ös szezon harmadik versenyére a legendás Spa-Francorchampsban került sor. Mika Häkkinen az első rajtkockából várhatta a lámpák kialvását, mellőle Ekström indult. A svéd versenyző jobban kapta el a rajtot, így már az első kanyar előtt a finn elé került. Az első kör végére már két másodperc volt Ekström előnye.

Ez a különbség meg is maradt az első boxkiállásokig. Ekström jött előbb, majd egy körrel később Häkkinen. A finn kiállása jobban sikerült, így éppen Ekström orra elé jött vissza, a svéd azonnal támadni kezdett, de nem sikerült előznie. Végül Häkkinen megtudott lépni Ekström elől és megszerezte első győzelmét a DTM-ben. Ekström lett a második, míg harmadikként Krsitensent intették le, így a DTM története során először állt a dobogó mindhárom fokán skandináv versenyző.

A DTM 2005-ös Spa-Francorchamps-i versenye IDE kattintva megnézhető.

Häkkinen 2007 végén szállt ki a DTM-ből addig, még két győzelmet szerzett (mindegyiket 2007-ben). Legjobban a 2005-ös év sikerült számára a DTM-ben, akkor 30 ponttal az ötödik helyen végzett.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
330
 Photos
698
 Followers
403
 Following
#rallye #mitsubishilancer #iseumrally #canon #rally #evonine #motorsport #rallycar #lancer #canonphoto #rallying #mitsubishi #iseumrallye #rallysport #evo9 #canon700d #rallylife #mitsubishimotors #mnasz #rallypassion #evolutionsandralliarts #canonhun #rallyfanshu #lancerevo #canongraphy #evogramKia Lotos Race Slovakiaring 2017
More photos: www.rallyfans.hu

#kialotosrace #slovakiaring #motorsport #canon #kiapicanto #orechovapoton #kia #autosport #canon700d #picanto #autorennen #canonphoto #kiamotors #carracing #rallyfanshu #kiamotorsports #canonhun #kialove #oxxoracingETRC Slovakiaring 2017
More photos: www.rallyfans.hu

#etrc #truckrace #slovakiaring #mercedestruck #motorsport #camion #canon700d #fiaetrc #truckracing #mantruck #kamion #orechovapoton #kissnorbi #canon #motorsportphotography #trucksport #canonfamily #truck #rallyfanshu #canongram #trucks #canonsports #trucknation #instatruck #trucksofinstagram
Ezt olvastad már?
Hungaroring 2017-es versenynaptára

Close