DTM sztorik: Mika Häkkinen első győzelme

Ezúttal a 2005-ös Spa-Francorchamps-i verseny történeteit idézzük fel.

Kétszeres Formula-1-es világbajnokként 2001 végén mondott búcsút a száguldó cirkusznak Mika Häkkinen. 2014 november elején jelentették be, hogy a repülő finn aláírt a DTM-be a Mercedeshez.
Az első hockenheimi versenyen a 8. helyet szerezte meg az AMG Mercedes C-Klasse-el. A következő versenyen, a Lausitzringen megszerezte pályafutása első dobogós helyezését, hiszen harmadikként intette le a kockás zászló.

A 2015-ös szezon harmadik versenyére a legendás Spa-Francorchampsban került sor. Mika Häkkinen az első rajtkockából várhatta a lámpák kialvását, mellőle Ekström indult. A svéd versenyző jobban kapta el a rajtot, így már az első kanyar előtt a finn elé került. Az első kör végére már két másodperc volt Ekström előnye.

Ez a különbség meg is maradt az első boxkiállásokig. Ekström jött előbb, majd egy körrel később Häkkinen. A finn kiállása jobban sikerült, így éppen Ekström orra elé jött vissza, a svéd azonnal támadni kezdett, de nem sikerült előznie. Végül Häkkinen megtudott lépni Ekström elől és megszerezte első győzelmét a DTM-ben. Ekström lett a második, míg harmadikként Krsitensent intették le, így a DTM története során először állt a dobogó mindhárom fokán skandináv versenyző.

A DTM 2005-ös Spa-Francorchamps-i versenye IDE kattintva megnézhető.

Häkkinen 2007 végén szállt ki a DTM-ből addig, még két győzelmet szerzett (mindegyiket 2007-ben). Legjobban a 2005-ös év sikerült számára a DTM-ben, akkor 30 ponttal az ötödik helyen végzett.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
343
 Photos
705
 Followers
406
 Following
Metabond Rally&Tuning Day 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#rallye #bmwm3 #rabaring #rally #bmw #motorsport #rallycar #mpower #canon #rallying #bmw❤️ #powerslide #rallysport #m3  #canon700d #rallypassion #bmwnation #sideways #canoneos #rallyfanshu #bmwmotorsport #canonhun #rallylife #bmwgram #canon_photosÚjabb képek kerültek fel a HunGarian Bajaról a Facebook oldalunkra.

#rallyraid #nissan #hungarianbaja #4x4 #nissanpickup #motorsport #canon #crosscountryrally #nissanclub #mnasz #fiaworldcup #4x4offroad #canon700d #nissanlove #hungarianbaja2017 #motorsportphotography #nissanmotorsports #offroad #tereprally #canonhun #nissan4x4 #rallyfanshu #canon_photos #nissanpowerAlexovics Szlalom Kupa 2017 videó a www.rallyfans.hu-n!

#szlalom #trabant #motorsport #autoslalom #601 #canon #historiccar #ács #tamron70300 #slalom #canon700d #becauseracecar #trabi #autosport #canonphotography #trabant601 #racecar #rallyfanshu #canonphotos
Ezt olvastad már?
Hungaroring 2017-es versenynaptára

Close