DTM sztorik: “Lökd ki!”

Kivételesen nem egy régebbi, hanem egy egészen friss történetet elevenítünk fel. Videóval.
A DTM hétvégi Red Bull Ringi fordulójának második versenyének utolsó körében történt, hogy Wickens, Scheider és Wehrlein (a képen még ebben a sorrendben) egymáshoz közel közelítettek a kettes kanyarhoz. Azonban Wehrlein mindkettőjüket megelőzte, az audis versenyzőt már féktávon, míg márkatársát a kigyorsítás során. Azonban a hármas kanyarhoz közeledve Scheider a “Lökd ki!” utasítást kapta a rádión keresztül. Ő pedig így tett. Féktávon megtolta Wickenst, aki így megpöckölte Wehrleint. Ezzel mindegyikük versenye a kavicságyban ért véget.

A verseny után Dr. Wolfgang Ullrich, az Audi motorsport igazgatója bocsánatot kért: “A verseny alatt általában nem kommunikálok a versenyzőkkel és most sem tudtam, hogy be van kapcsolva a rádióm. Sajnálom, hogy azt kiabáltam, hogy lökd ki. Ez csak egy reakció volt, nem pedig utasítás.” Egyébként Ulrich eleinte tagadta, hogy tőle származna az üzenet.

Ettől függetlenül a kilökött Mercedeses versenyzők értelemszerűen nem voltak boldogok. “A 3-as kanyarban egy nagy ütést kaptam hátulról. Mire kiszálltam az autóból, a mérnököm már mondta, hogy Scheider direkt csinálta. Visszanéztük a felvételeket, az üzenet egyértelmű. Remélem, hogy ennek komoly következményei lesznek, valamint, hogy mindenki megírja ezt a dolgot. Remélem, hogy a jövő héten senki sem fog Audit vásárolni…”-mondta a verseny után Wehrlein.

Természetesen az eset után Scheidert kizárták, az Audi nem kapott külön büntetést.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
292
 Photos
659
 Followers
396
 Following
#rallye #fordfiesta #mikulasrally #rally #ford #motorsport #rallycar #fiesta #mnasz #rallytime #fordsofinstagram #ig_rally #fiestar5 #ilikerally #fordracing #rallyphotography #instaford #rallyfanshu #fordperformance #fordpower #fordfiestar5 #carswithoutlimits #fordnationA fehérvárcsurgói MARB futam elmarad :( #rallye #mitsubishi #motorsport #rally #lancer #powerslide #rallysprint #evolutionsandralliarts #kincsesbanya #rallycar #mitsubishilancer #fehervarcsurgo #rallysport #lancerevo #mnasz #rallying #evoload #rallylife #lancerevolution #rallypassion #mitsubishimotorsports #evo6 #rallyfanshu #ralliart #evospeedKiss Pál Tomi nyerte a Húsvéti Rallycross Parádét!
Részletek: www.rallyfans.hu

#rallycross #motorsport #peugeot208 #rallycrossrx #canon700d 00d #mnasz #peugeot #70300mm #autosport #orechovapoton #peugeotsport #canon #motorsportphotography #tamron70300 #peugeotlife #tamaspalkiss #rallyfanshu #peugeotteam #70300 #peugeotlovers #slovakiaring
Ezt olvastad már?
Latvala nyerte a Finn Rallyt

Close