DTM sztorik: Ellen Lohr, a futamgyőztes nő

A DTM története során több nő is kipróbálta magát a bajnokságban, közülük azonban csak egyiküknek sikerült nyernie. Ma ezt a győzelmet elevenítem fel, s videó is van róla.

Az autósportok általában férfi orientált sportok. Kevés nő próbál szerencsét ezekben a sorozatokban és még kevesebbnek sikerül nyernie valamely rangos sorozatban. Ellen Lohr azonban közéjük tartozik, neki sikerült nyernie az egyik legrangosabb túraautó bajnokságban.

A hölgy első DTM-es dobogóját 1987-ben szerezte a Salzburgringen. Akkor másodikként intette le a kockás zászló. 1991-ben már közel került a győzelemhez Zolderben, de akkor a csúszós pálya kifogott rajta. 1992-ben az AVUS-on Bern Schneider mögött lett második. Majd a következő Hockenheimringen megrendezett versenyen megszerezte a győzelmet.

“A gumikon múlt. Keke Rosberg úgy döntött, vállalja a kockázatot és a lágyabb keveréken versenyez. Így tudtam, esélyem lehet arra, hogy a közelébe kerüljek a futam végén.”-mondta a versennyel kapcsolatban Ellen Lohr. Később meg is előzte a korábbi Formula-1-es világbajnokot. Lohr végül 2,42 mp-vel előzte meg Sshneidert és 9,61 mp-vel Rosberget.

Lohr akkor is nagyra tartotta a győzelmet, de ma még inkább megbecsüli: “Remek érzés volt akkoriban, hogy nyertem. Ugyanakkor manapság messze sokkal többet jelent számomra ez a győzelem, mivel eddig én vagyok az egyetlen női versenyző, akinek sikerült futamot nyernie a DTM-ben.”

Akkoriban két futamot rendeztek egy hétvégén. A második verseny is mozgalmasra sikeredett Lohr számára. A verseny elején egy ütközés következtében visszaesett, majd egy látványos félzárkózást mutatott be. “Egészen az ötödik helyig zárkóztam fel, amikor kigyulladt az autóm.”-folytatta Lohr. Így a 20. körben a verseny feladására kényszerült a Mercedes 190E 2.5-16 Evo2-vel.

1994-ben még szerzett egy dobogós helyet, harmadik lett Diepholzban. Lohr végül 1996-ban szállt ki a DTM küzdelmeiből, 144 verseny alatt 302 pontot szerzett.

Lohron kívül 10 nő próbált szerencsét a DTM-ben, közülük egyedül Beate Nodesnak sikerült dobogóra állnia. 1986-ban egy Forddal lett harmadik az AVUS-on.

Végül pedig egy videó Lohr és Rosberg csatájáról:

 

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 230 people
rallyfanshu
373
 Photos
718
 Followers
398
 Following
Hoffer Zsolt-Bunkoczi László
ORB 2WD Bajnok

#rallye #opeladam #motorsport #rally #opel #canon #rallysport #opeladamr2 #mnasz #rallycar #opelmotorsport #canon700d #eatmydust #rallypassion #adamr2 #iseumrally #rallyphotography #canonhun #rallylife #rallyfanshu #iseumrallye #canongramMaricsek Miklós-Bán Viktor
2017 ORC bajnok

#rallye #mitsubishilancer #motorsport #rally #evogram #canon #rallying #mnasz #rallysport #lancer #canonhun #rallycar #mitsubishimotors #abaliget #iloverally #evolutionsandralliarts #canonphoto #ilikerally #mitsubishifamily #rallyfanshu #evo9 #ralliartHétvégén idén utoljára Bakonyszentlászló Szlalom
Előzetes: www.rallyfans.hu

#slalom #lada #motorsport #autoslalom #vaz #canon #autosport #ladaracing #motorsportphotography #canon700d📷 #szlalom #bakonyszentlászló #canonhun #powerslide #ladasport #canononly #rallyfanshu #autovaz #canoneos
Ezt olvastad már?
Moura első győzelmét szerezte, Botka pontszerző

Close