DTM sztorik: a 2007-es bajnokavató

Az utolsó verseny döntött a bajnoki címről, és rendkívül izgalmasra sikeredett a verseny.

A DTM 2007-es szezonjában is az utolsó, hockenheimi versenyre maradt a bajnoki cím eldöntése. Erre még három versenyzőnek volt esélye. Mattias Ekström a maga 44 pontjával állt a tabella élén. Őt a 42 pontos Bruno Spengler és a 40 pontos Martin Tomczyk követte. (Ekkor még a 10-8-6-5-4-3-2-1 pontozási rendszer volt életben)

A hockenheimi időmérőn Kristensen érte el a legjobb eredményt, 1:32.862 alatt ért körbe. A bajnok esélyesek közül Ekström a 3., Tomczyk az 5., míg Spengler a 6. rajthelyet szereztek meg.

A rajt után Paffett a pálya külső ívére kényszerült, majd ki is szorították. Rá ment a fűre, ami megdobta és beforgatta, így a pálya közepén állt meg a Mercedes. Nem sokkal később Tomczyk, Green és Scheider ért össze. Tomczyk volt a hús a szendvicsben, remélte, hogy az autó megúszta, de jobb első defektet kapott. Végül a 9. helyen ért be.

Az élen álló Ekström-öt Green támadta az első helyért. Green végül megelőzte a svéd versenyzőt és megnyerte a versenyt. Hátrébb Spengler és Kristensen harcolt a 6. helyért. A mercedeses versenyző megtudta előzni audis kollégáját, de a Mercedes szerint nem a legszabályosabb volt Kristensen védekezése.

Azért, hogy a Mercedesnél minden okuk meg legyen az elégedetlenkedésre még Rockenfeller is tett, aki feltartotta Schneider és Spenglert. Végül Scheider is megelőzte Ekströmöt, így harmadikként intette le a kockás zászló. Spengler a negyedik helyen ért be. Így a bajnokságot Ekström nyerte, megelőzve Spenglert és Tomczykot.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 230 people
rallyfanshu
358
 Photos
704
 Followers
397
 Following
WRC 2018-as naptára megtekinthető a www.rallyfans.hu-n

#rally #toyotayaris #wrc #rallye #toyota #canon #rallyes #yaris #motorsport #rallyracing #toyotanation #canon700d #worldrallycar #rajdpolski #toyotafamily #wrc2017 #canonhun #rallying #toyotamotorsport #canonshot #iloverally #yariswrc #rallypoland #toyotagram #latvala #rajdpolski2017 #rallyfanshu #rallypoland2017Hivatalos: Budapest helyett Eger Rallye
Részletek: www.rallyfans.hu

#rally #mitsubishilancer #egerrally #rallycar #evoix #motorsport #rallye #mitsubishi #rallysport #lancer #mnasz #rallying #mitsubishimotors #triplediamondsociety #ralliart #ilikerally #evonine #ig_rally #eger #lancerevolution #egerrally2016 #lancerevo #rallyphotography #rallyfanshuHétvégén újra szlalom Ácson
Előzetes: www.rallyfans.hu

#szlalom #suzuki #motorsport #becauseracecar #swift #autosport #slalom #suzukiswift #canon #racecar #autoslalom #canon700d #suzukicars #powerslide #canonhun #suzukination #sideways #rallyfanshu #canon_photos
Ezt olvastad már?
Kamion Eb Belvárosi parádé 2017 képek

Close