DTM Hungaroring 2016

Fotó: DTM

Akár bajnok avatás is lehet a Hungaroringen. A verseny előzetese, s hozzá kedvcsinálónak korábbi képeink.

1988 és 2014 után szeptember 23-25. között harmadszorra látogat Magyarországra a német túraautó bajnokság mezőnye.
Mivel a DTM 2016-os szezonjának utolsó előtti versenyhétvégéje lesz a hungaroringi hétvége akár még az is előfordulhat, hogy Mogyoródon lesz a DTM bajnokavatója. Ugyanis az előző, nürnburgringi fordulón idei harmadik győzelmét szerző Marco Wittmann (BMW) 170 ponttal áll a tabella élén. A második helyen az Audi versenyzője, Edoardo Mortara áll, 137 ponttal a neve mellett. (Ő szintén az előző versenyhétvégén szerezte meg idei harmadik győzelmét.) A mercedeses Robert Wickens mindössze 2 pontot szerzett a Nürnburgringen, így összesen 120 egységgel rendelkezik. Nála egy ponttal kevesebbel rendelkezik Jamie Green (Audi). A hungaroringi hétvégével együtt maximálisan 100 pont szerezhető. Rengeteg variáció lehetséges, de Marco Wittmann akár nálunk is ünnepelheti a második DTM bajoki címét.

Marco Wittmann jó emlékekkel fog a Hungaroringre érkezni, hiszen 2014-ben megszerezte a pole poziciót majd a futamgyőzelmet is. (Akkor csak egy verseny volt egy hétvégén) Molina és Spengler állhatott még dobogóra egy izgalmas futam után. Az idei hétvégének Antonio Felix Da Costa egy öt rajthelyes büntetéssel vág neki, mivel összegyűjtötte a harmadik figyelmeztetését a Nürnburgringen, ami a szabályok értelmében automatikusan öt rajthelyes büntetést von maga után.

A BMW nem csak az egyéniben, a csapatok között is vezet a maga 521 pontjával. Az Audi a második 464 ponttal, míg a 429 pontos Mercedes a harmadik. A csapatoknál a pontverseny állása: 1. BMW RMG csapat (228 pont), 2. Audi Sport Abt Sportsline csapat (219), 3. BMW RBM csapat (169).

Betétfutamokból sem lesz hiány hiszen a mogyoródi aszfalton láthatjuk a Porsche Platinum GT3 Cup Challenge Central Europe-ot, a GT4-es Európa bajnokságot és az Audi Sport TT kupát.

Az ingyenes buszjáratokról ITT találsz bővebb információt.

Képeink a 2014-es versenyről
Időterv, jegyárak
Facebook esemény

A teljes 2014-es verseny: