DTM és rallycross VB egy helyen és egy hétvégén

Fotó: DTM

Ma hivatalosan is bejelentették, hogy a Hockenheimben a május 3-ai DTM szezonnyitón a rallycross világbajnokság második fordulóját is meg rendezik.

A rallycross világbajnokság naptára eredetileg 12 fordulót tartalmazott. Ezt azonban kibővítették egy újabb németországi fordulóval. Az IGM (a WRX promótere) és a az ITR (DTM promótere) között létrejött több éves megállapodás értelmében ezentúl a WRX mezőnye is ellátogat a Hockenheimringre. Így május 1-3 között a Német Túraautó Bajnokság (DTM) mellett a rallycross világbajnokság küzdelmei is láthatóak lesznek Hockenheimben.

Az eredetileg 1932-ben épült pályán a DTM mezőnye 1984 óta versenyez. 2011 óta a DTM szezonnyitó és szezonzáró versenyét is ott tartják. A szervezők a két nagyszabású verseny egy hétvégén történő megrendezésétől azt várják, hogy még több néző látogasson ki a pályára. A pálya stadionnak nevezett részén lesz kialakítva a rallycross pálya, ami a gyors aszfaltos rész mellett látványos murvás részeket fog tartalmazni ugratókkal.

Érdekesség, hogy a DTM kétszeres bajnoka, Mattias Ekstrom tavaly nyert WRX futamot is. Idén pedig a DTM-ben és a WRX-ben is teljes szezont szeretne futni. Természetesen mindkét bajnokságban egy Audival versenyez.