DTM és rallycross VB egy helyen és egy hétvégén

Ma hivatalosan is bejelentették, hogy a Hockenheimben a május 3-ai DTM szezonnyitón a rallycross világbajnokság második fordulóját is meg rendezik.

A rallycross világbajnokság naptára eredetileg 12 fordulót tartalmazott. Ezt azonban kibővítették egy újabb németországi fordulóval. Az IGM (a WRX promótere) és a az ITR (DTM promótere) között létrejött több éves megállapodás értelmében ezentúl a WRX mezőnye is ellátogat a Hockenheimringre. Így május 1-3 között a Német Túraautó Bajnokság (DTM) mellett a rallycross világbajnokság küzdelmei is láthatóak lesznek Hockenheimben.

Az eredetileg 1932-ben épült pályán a DTM mezőnye 1984 óta versenyez. 2011 óta a DTM szezonnyitó és szezonzáró versenyét is ott tartják. A szervezők a két nagyszabású verseny egy hétvégén történő megrendezésétől azt várják, hogy még több néző látogasson ki a pályára. A pálya stadionnak nevezett részén lesz kialakítva a rallycross pálya, ami a gyors aszfaltos rész mellett látványos murvás részeket fog tartalmazni ugratókkal.

Érdekesség, hogy a DTM kétszeres bajnoka, Mattias Ekstrom tavaly nyert WRX futamot is. Idén pedig a DTM-ben és a WRX-ben is teljes szezont szeretne futni. Természetesen mindkét bajnokságban egy Audival versenyez.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
323
 Photos
683
 Followers
405
 Following
Székesfehérvár Rallye 2017

#rallye #fordfiesta #székesfehérvár #rally #ford #canon #rallycar #fiesta #motorsport #rallying #fordpower #mnasz #rallysport #canon700d #fiestar5 #ig_rally #szekesfehervarrally #fordnation #ilikerally #canonhun #fordracing #rallytime #fordperformance #canoneos #rallyfanshu #fordsofinstagramKét hét múlva Veszprém Rallye!

#rallye #subaru #veszpremrallye #rally #impreza #motorsport #rallycar #subie #mnasz #rallysport #subaruimpreza #veszpremrally #rallying #subarulove #rallylife #subieflow #rallypassion  #imprezawrx #rallyfanshu #subarufamilyDTM Hungaroring 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#dtm #audi  #hungaroring #touringcar #canon #rs5dtm #motorsport #audifamily #canon700d #mogyorod #dtmbudapest #audisport #rallyfanshu #canonhun #mattiasekström #audirs5 #autorennen #leagueofperformance #audimotorsport #audidtm
Ezt olvastad már?
DTM sztorik: amikor Putyin miatt törölték az időmérő végét

Close