DTM és rallycross VB egy helyen és egy hétvégén

Ma hivatalosan is bejelentették, hogy a Hockenheimben a május 3-ai DTM szezonnyitón a rallycross világbajnokság második fordulóját is meg rendezik.

A rallycross világbajnokság naptára eredetileg 12 fordulót tartalmazott. Ezt azonban kibővítették egy újabb németországi fordulóval. Az IGM (a WRX promótere) és a az ITR (DTM promótere) között létrejött több éves megállapodás értelmében ezentúl a WRX mezőnye is ellátogat a Hockenheimringre. Így május 1-3 között a Német Túraautó Bajnokság (DTM) mellett a rallycross világbajnokság küzdelmei is láthatóak lesznek Hockenheimben.

Az eredetileg 1932-ben épült pályán a DTM mezőnye 1984 óta versenyez. 2011 óta a DTM szezonnyitó és szezonzáró versenyét is ott tartják. A szervezők a két nagyszabású verseny egy hétvégén történő megrendezésétől azt várják, hogy még több néző látogasson ki a pályára. A pálya stadionnak nevezett részén lesz kialakítva a rallycross pálya, ami a gyors aszfaltos rész mellett látványos murvás részeket fog tartalmazni ugratókkal.

Érdekesség, hogy a DTM kétszeres bajnoka, Mattias Ekstrom tavaly nyert WRX futamot is. Idén pedig a DTM-ben és a WRX-ben is teljes szezont szeretne futni. Természetesen mindkét bajnokságban egy Audival versenyez.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
332
 Photos
703
 Followers
403
 Following
Happy Birthday Tiago!

#wtcc #hondacivic #motorsport #touringcar #honda #hungaroring #canon #fiawttc #autorennen #civic #canon700d #autosport #tiagomonteiro #wtcc2017 #hondanation #canon_photos #rallyfanshu #hondagram #fia #tourenwagen #hondafamily #motorsportphotography #canonhun #thepowerofdreamsHamarosan újra HunGarian Baja!

#rallyraid #hummer #hungarianbaja #canon #crosscountryrally #humvee #motorsport #canon700d #fiaworldcup #hummerh3 #4x4 #canonhun #offroad #hungarianbaja2016 #mnasz #canonphotography #tereprally #hummernation #rallyfanshu #humveelife#rallye #mitsubishilancer #iseumrally #canon #rally #evonine #motorsport #rallycar #lancer #canonphoto #rallying #mitsubishi #iseumrallye #rallysport #evo9 #canon700d #rallylife #mitsubishimotors #mnasz #rallypassion #evolutionsandralliarts #canonhun #rallyfanshu #lancerevo #canongraphy #evogram
Ezt olvastad már?
DTM sztorik: amikor Putyin miatt törölték az időmérő végét

Close