Despres nyert, Liszi a legjobb magyar

Fotó: Peugeot Sport

A Selyemút Rally harmadik napjának történéseinek összefoglalója.

Az időjárás ma kegyesebb volt a Selyemút Rally szervezőihez és nem kellett a mai szakaszt is törölni. A mezőnynek ma a Ufa-Kostanay közötti 812,46 kilométert kellett megtennie, amiből 200,43 km volt a szelektív.
Az autósoknál Al Rajhi kezdett a legjobban az első ellenőrzőpontnál (97. km) még ő vezetett a Minivel Despres előtt. A francia versenyző azonban fordítani tudott és megnyerte a szakaszt 2  perc 40 másodperc előnnyel Al Rajhi előtt. Harmadikként is egy Peugeot 2008 DKR finiselt, a volánnál Loebbel.

Ami a magyarokat illeti a Szalay Balázs-Bunkoczi László kettős az Opel Mokkával közel fél óra hátránnyal a 40. helyen végzett. A géposztályban a 15. helyen állnak. Szalayékat két hellyel megelőzve, a 38.-ként ért be a Liszi László-Liszi Norbert duó. Ők a géposztály 10. helyén állnak.

A kamionoknál az első ellenőrzőpontnál még Mardeev, Karginov és Viasovich volt az első három sorrendje. Végül a leggyorsabb Karginov volt a Kamazzal, őt Viasovich és Nikolaev követte. A kamionosoknál az első öt helyezett 2,5 percen belül volt.