Despres negyedszerre nyert, Szalay és Liszi nem teljesítette a szakaszt

A Selyemút Rally kilencedik szakaszának történései.

A még versenyben lévő egységekre ma a Urumqi-Hami közötti 767,32 kilométeres szakasz várt, amiből 384,4 km volt a szelektív.
Az autósoknál Despres volt a leggyorsabb a Peugeottal, az idei Selyemút Rally során már negyedszerre. Több mint 5 percet adott a másodiknak beérő Loebnek. Ezzel a korábbi motoros kiválóság tovább növelte az előnyét az összetettben. A Peugeot örömét Peterhansel harmadik helye tette teljessé. Összesítésben Loebnek már közel negyed óra, a harmadik Al Rajhinak már közel fél óra a hátránya.

Eddig remekül szerepelt a cseh Miroslav Zaplettal a versenyen, a tegnapi nap után még a 17. helyen állt abszolútban, ma azonban a verseny feladására kényszerült.

A magyarok sem zártak jobb napot, tovább folytatódott a kálváriájuk. Ma reggel Szalay Balázsnak a jobb lapockája és karja annyira fájt, hogy nem merték vállalni az indulást. Reggel szabályosan elrajtoltak, hogy ne zárják ki őket a versenyből, de aztán közúton teljesítették a távot. Holnap már remélhetőleg újult erővel és a kihagyott szakaszért kapott büntetéssel a nevük mellett indulni tudnak. A Liszi László-Liszi Norbert kettős sem teljesítette a mai szelektívet, ennek okáról egyenlőre nincsen információnk. Viszont a holnapi rajtlistán rajta vannak, így még bízhatunk a folytatásban.

A kamionosoknál ma a Kamazok újra uralták a versenyt, Mardeev nyert Nikolaev és Sotnikov előtt. Az összetettben vezető Van Den Brinke ma csak 5. lett és közel 29 perc hátrányt szedett össze. Ezzel az összetettben még mindig vezet, de előnye már kevesebb mint két perc Mardeev előtt és Sotnikov is három percen belül van.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
333
 Photos
704
 Followers
403
 Following
Ayent-Anzère Hillclimb 2017
More photos: www.rallyfans.hu

#hillclimb #vwgolf #canon #bergrennen #vw #motorsport #hillclimbcar #vwmotorsport #canon70d #coursedecote #vwnation #autosport #hillclimbpassion #canonphoto #volkswagen #subida #vwfamily #canonfamily #hillclimbfans #racecar #volkswagengolf #rallyfanshu #bergcup #hillclimbracingHappy Birthday Tiago!

#wtcc #hondacivic #motorsport #touringcar #honda #hungaroring #canon #fiawttc #autorennen #civic #canon700d #autosport #tiagomonteiro #wtcc2017 #hondanation #canon_photos #rallyfanshu #hondagram #fia #tourenwagen #hondafamily #motorsportphotography #canonhun #thepowerofdreamsHamarosan újra HunGarian Baja!

#rallyraid #hummer #hungarianbaja #canon #crosscountryrally #humvee #motorsport #canon700d #fiaworldcup #hummerh3 #4x4 #canonhun #offroad #hungarianbaja2016 #mnasz #canonphotography #tereprally #hummernation #rallyfanshu #humveelife
Ezt olvastad már?
Ma Szalayék kerültek bajba

Close