Dakar Rally 2016 előzetes

A három magyar párost is felvonultató verseny előzetese, nevezési listával és útvonallal.

Marc Coma a 2016-os Dakar Rallyn már versenyigazgatóként lesz jelen, így biztos, hogy a motorosoknál januárban új győzteset avatnak. A Honda Gonqalvessel és Barreda Borttal, míg a Yamaha Rodrigoussel és Verhoevennel próbál nyerni. Az ő dolgukat Quintallina és Faria a Husqvarnaval próbálja meg megnehezíteni. Az elmúlt évekhez hasonlóan most is KTM-mel indulnak a legtöbben: Price, Svitko, Casteu, Pain, Viladoms, Sanz és Walkner. Magyar motoros nem nevezett, de most is ott lesz Dél-Amerikában a szerbiai magyar, Saghmeister Gábor (Rajtszám: 107).

Az autósoknál hasonlóan izgalmas küzdelemre számíthatunk. A Mini 2012 óta folyamatosan diadalmaskodni tudott a sivatagi versenyen. Most sorozatban ötödik győzelmükre készülnek és nem bízzák a véletlenre a dolgot, 12 autót indítanak. Ebből négy az X-Raid színeiben, a maradék nyolc pedig privát csapatoknál indul. A címvédő Al-Attiyah dolgát házon belül Roma, Terranova és Mikko Hirvonen is meg akarja nehezíteni. Közben a Peugeot sem tétlenkedett. Amellett, hogy fejlesztették a 2008 DKR-t, pilóta fronton tovább erősítették a Peterhansel-Sainz-Despres összetételű álomcsapatukat a kilencszeres rally világbajnok Sebastien Loebbel. A Toyota is a rally világbajokságról erősített, ők Martin Prokopot igazolták le. Természetesen De Villiers, Al Rajhi, Vaszilyev és Ten Brinke is indul. Ami a magyarokat illeti a Szalay Balázs-Bunkoczi László (337) kettős 2013 után újra neki vág a Dakar Rallynak a Opel Mokkával. A másik magyar autós egység az UNIQA Sandlander Dakar Team színeiben induló Somfai Imre-Somfai Mátyás (386) duó. Ők egy Toyotaval indulnak.

A kamionosoknál 2016-ban is a Kamazok a legesélyesebbek. Így minden bizonnyal a Mardeev, Nikolaev, Karginov, Sotnikov négyes közül ünnepelhet valaki győztesként. Ehhez azonban le kell győzniük az Ivecokat, De Rooyt és Lopraist. Az Opel Dakar Team egy kamiont (545) is indít. A Vörös Ferenc vezette MAN-ban Boros László Attila fogja az itinert diktálni.

Peru és Chile kiszállásával az útvonal is jelentősen módosult, így a leginkább dűnés részek maradnak ki a versenyből. Az útvonal IDE kattintva megtekinthető.

Dakar Rally 2016 nevezési listák

Még több érdekesség a versenyről és a versenyzőkről IDE kattintva érhető el.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
333
 Photos
704
 Followers
403
 Following
Ayent-Anzère Hillclimb 2017
More photos: www.rallyfans.hu

#hillclimb #vwgolf #canon #bergrennen #vw #motorsport #hillclimbcar #vwmotorsport #canon70d #coursedecote #vwnation #autosport #hillclimbpassion #canonphoto #volkswagen #subida #vwfamily #canonfamily #hillclimbfans #racecar #volkswagengolf #rallyfanshu #bergcup #hillclimbracingHappy Birthday Tiago!

#wtcc #hondacivic #motorsport #touringcar #honda #hungaroring #canon #fiawttc #autorennen #civic #canon700d #autosport #tiagomonteiro #wtcc2017 #hondanation #canon_photos #rallyfanshu #hondagram #fia #tourenwagen #hondafamily #motorsportphotography #canonhun #thepowerofdreamsHamarosan újra HunGarian Baja!

#rallyraid #hummer #hungarianbaja #canon #crosscountryrally #humvee #motorsport #canon700d #fiaworldcup #hummerh3 #4x4 #canonhun #offroad #hungarianbaja2016 #mnasz #canonphotography #tereprally #hummernation #rallyfanshu #humveelife
Ezt olvastad már?
Kulcsár Balázs: “Mindenki győzött, aki célba ért”

Close