Dakar Rally 2015 előzetes

A visszatérő Peugeot megtöri a Mini uralmát? A KTM-nek meg lesz sorozatban a 14. győzelme? A Kamazokat valaki le tudja győzni? Januárban minden kiderül!

Motorosok
Itt az a legnagyobb kérdés, hogy a KTM megszerzi-e sorozatban 14. győzelmét? Ha igen, akkor erre a legnagyobb esélye a címvédő Marc Comanak van. Honfitársa, Jordi Viladoms valamint Ruben Faria és David Casteu is okozhat meglepetést márkán belül. A hondások közül Joan Barreda Bort, Helder Rodrigues és Paulo Gonqalves lehet a legnagyobb ellenfél. Szintén a japán márkával kíván 2015-ben is a legjobb női motoros lenni Laia Sanz. A Yamaha legnagyobb reménysége Olivier Pain, de Juan Pedrero Garcia is oda érhet az első tízbe. A magyarok közül egyedül Dési Jánosnak (67-es rsz.) szurkolhatunk. Az elmúlt évekhez hasonlóan a szerbiai magyar Saghmeister Gábor (66-os rsz.) is ott lesz a Buenos Aires-i rajtnál.

Autósok
Itt vannak a legnagyobb kérdések a 2015-ös Dakar Rallyval kapcsolatban. A 8 rajthoz álló Minit letudja győzni a visszatérő Peugeot? Vagy a Toyota meglepi őket? Esetleg Gordon a Hummerrel?
A Mininél most sem bíznak semmit a véletlenre, hiszen a 2014-es győztes Nani Roma mellett többek között Orlando Terranova és Krzysztof Holowczyc indul. Érdekesség, hogy a 2014 során leginkább Toyotával versenyző Nasser Al-Attiyah is egy Minivel vág neki a sivatagnak (A HunGarian Bajat is egy Toyotaval nyerte meg). A 2015-ös Dakar Rallyn gyári csapattal tér vissza a Peugeot. Nem kisebb nevek fogják vezetni az autókat mint Stephane Peterhansel, Carlos Sainz és a két kerékről négyre váltó Cyril Despres. A Toyotaval Giniel De Villiers 2015-ben is mindenképpen a dobogón szeretne végezni. A Forddal Federico Villagra a top 10-ben szeretne végezni. A Dacia Dusterrel (Renault álnéven) versenyző José Garcia és Emiliano Spataro is az első tízben szeretne célba érni. A közönség kedvenc Robby Gordon a megszokott Hummerrel próbál majd borsot törni a gyári versenyzők orra alá. Érdekesség, hogy a Dakar Rally története során először 2015-ben egy elektromos autóval is megpróbálják átszelni a sivatagot. Albert Boschék célja csak a célba érés és a figyelem felkeltés a környezet védelemre.
Sebestyén Sándor-Bognár József (355-ös rsz.) duó már a negyedik Dakarjára készül. Az UNIQA Sandlander Team autójában ezúttal a mongol Dambinbaljir Jargalsaikhan lesz a harmadik versenyző. A másik autóban is rutinos Dakarosk lesznek: Szaller Zoltán-Farkas Nándor-Laklóth Aladár (413-as rsz.). A csapat harmadik autójával egy mongol trió indul magyar licensszel: Namchin Lkhamaa-Udiikhuu Byambadelger-Batbold Surendorj. A WTCC-ben versenyző Tom Coronel és ikertestvére, Tim is egy-egy Suzuki buggyval vág neki a versenynek.

Kamionosok
Itt a Kamazok abszolút esélyesként indulnak. Az oroszok közül a címvédő Karginov mellett Nikolaev és Mardeev a legnagyobb esélyesek. Az Ivecokal De Rooy és Hans Stacey próbál meg duplázni. Az idén Magyarországon is versenyző Ales Loprais ismét dobogóra szeretne állni a Tatraval.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 230 people
rallyfanshu
358
 Photos
703
 Followers
407
 Following
WRC 2018-as naptára megtekinthető a www.rallyfans.hu-n

#rally #toyotayaris #wrc #rallye #toyota #canon #rallyes #yaris #motorsport #rallyracing #toyotanation #canon700d #worldrallycar #rajdpolski #toyotafamily #wrc2017 #canonhun #rallying #toyotamotorsport #canonshot #iloverally #yariswrc #rallypoland #toyotagram #latvala #rajdpolski2017 #rallyfanshu #rallypoland2017Hivatalos: Budapest helyett Eger Rallye
Részletek: www.rallyfans.hu

#rally #mitsubishilancer #egerrally #rallycar #evoix #motorsport #rallye #mitsubishi #rallysport #lancer #mnasz #rallying #mitsubishimotors #triplediamondsociety #ralliart #ilikerally #evonine #ig_rally #eger #lancerevolution #egerrally2016 #lancerevo #rallyphotography #rallyfanshuHétvégén újra szlalom Ácson
Előzetes: www.rallyfans.hu

#szlalom #suzuki #motorsport #becauseracecar #swift #autosport #slalom #suzukiswift #canon #racecar #autoslalom #canon700d #suzukicars #powerslide #canonhun #suzukination #sideways #rallyfanshu #canon_photos
Ezt olvastad már?
Best of 2014 videó

Close