CEZ rallycross Slovakiaring előzetes

A verseny képes-videós előzetese, időtervvel és nevezési listával.
Tavaly rendeztek először rallycross versenyt a Slovakiaringen. Akkor a szervezők azt ígérték a jövőben szeretnének nagyobb versenyeket is oda vinni. Ez teljesült is hiszen március 21-22. között a Slovakiraingen veszi a kezdetét a rallycross OB. A verseny a szlovák, osztrák és cseh bajnokságba, valamint a CEZ értékelésbe is beleszámít.

A tavalyi versenyhez képest kicsit módosítottak a pályán, ez elsősorban a joker kört érinti. Az 1250 méter hosszú pálya 65% aszfalt és a maradék 35% murva.

Eddig 117 nevezés érkezett a versenyre, többségük magyar. A kilencszeres magyar bajnok Harsányi Zoltán egy új autót épít az idei évre, de az az első versenyre nem készül el, így ott még a jól bevált Mitsubishi Lancer EVO V-vel indul. Az AutoGP-ben tavaly 2. helyen végző, korábbi GP3-as futamgyőztes és a formula autós pályafutását tavaly lezáró Kiss Pál Tamás is a Supercarsba nevezett egy Skoda Fabiaval. Kevesen tudják róla, hogy formula autós karrierje előtt eltöltött egy évet a rallycross OB-n egy Toyota Corollaval. Szintén ebbe a kategóriába nevezett az osztrák Höller, aki a tavalyi versenyen egy kicsit megzúzta a Ford Focusát (lásd galéria). A terepraliból átrándult Hangodi Zoltán is ebben a kategóriában lesz érdekelt egy Nissan Pulsar GTI-R-rel. Az egyre inkább a ralycross felé kacsingató háromszoros autocross Európa-bajnok Kárai Tamás a jól bevált Skoda Fabia-jával indul, de Kotán Pétert sem szabad elfelejteni. A többi kategóriában is népes és erős mezőny gyűlt össze.

XRace Slovakiaring 2014
Kattints a képre a további képekért!

Nevezési lista     Hivatalos honlap     Facebook esemény

Időterv:
2015.március 21. Szombat
11:00 I. szabadedzés
12:45 II. szabadedzés
14:30 Első előfutam
16:30 Második előfutam

2015.március 22. Vasárnap
8:00 Harmadik előfutam
10:00 Negyedik előfutam
11:50 Versenyzők bemutatása
12:15 Elődöntök
14:30 Döntők
16:30 Díjkiosztó

A jegy elővételben 8 euró, helyszínen 12 euró. 150 cm-ig vagy 12 éves korig ingyenes a belépés.

Képeink a tavalyi versenyről IDE kattintva nézhetők meg.
Végül pedig a videó tavalyról: