Breen vezet, Botka a legjobb magyar

Fotó: FIA ERC

A Rally Liepaja első napján több élmenő is kiesett. Hidegék sokat vesztettek, a többi magyar is teljesítette a mai napot. Videón Lukyanuk bukása.
Ma öt szakasz várt az ERC mezőnyére.
A Hideg Krisztián-Kerék István páros rajtolt ma elsőnek, a pálya takarításával rengeteg időt vesztettek. Olyannyira, hogy az első szakaszon szinte az összes kétkerekes gyorsabbnak bizonyult nála. Lukyanuk nyerte a gyorsaságit, 0,7 mp-t adva Breen-nek. A következő pályán Lukyanukék elvesztették a tapadást és becsúsztak az árokba, majd fel is borultak. Mivel nem voltak a közelben nézők, akik kiszedték volna őket, számukra véget ért a verseny. Holnap visszaállnak a napi pontokért. Ezt és a következő gyorsot is Breen nyerte Kajetanowicz és Plangi előtt. Így a peugeotos versenyző több mint 20 mp előnnyel várta a folytatást a szerviz után.

A még hátralévő két szakaszt is Breen nyerte. A mai utolsó, már sötétben megrendezett szakaszon Orsak a kitörött kereke miatt, Kajto pedig bukás miatt volt kénytelen feladni a versenyt. Így Breen közel másfél perces előnnyel zárta az élen az első napot. Mögötte Plangi és Svilis a sorrend.
A Botka Dávid-Mihalik Péter kettős áll a legjobban a magyarok közül. Ők az abszolút 18. és az ERC2 5. helyéről várják a holnapi hét szakaszt. A Hideg-Kerék duó az ERC2-ben a 7., míg az abszolútban a 23. pozícióban vannak. A Klausz Kristóf-Kecskeméti Balázs az összetett 26. és ERC3 11. helyén állnak.