Breen beférkőzött a Hyundaiok közé

Fotó: Red Bull

A Svéd Rally szombati napjának az összefoglalója. Külső kamerás videón, ahogy Tanak és Meeke összemegy.

Reggel Tanak két szakaszgyőzelemmel nyitott. A mai második gyors többeket is megtréfált: Suninen, Mikkelsen és Neuville is megpördült. Breen közben feljött a második helyre a Citroen C3 WRC-vel. Neuville nyerte az első kör záró szakaszát, így 5,9 mp előnnyel érkezett a szervizbe.

A szerviz után Breen volt a leggyorsabb, jelezve, hogy szemet vetett a győzelemre. A következő hagforsi gyorson a belga közel 10 mp-t adott riválisának, mindezt úgy, hogy a Colin’s Crestnél a szívbajt hozta magára és a szurkolóira a kicsit félresikerült ugratásával. Evans megpördült, nála is rosszabbul járt honfitársa Meeke. A Citroenes versenyző a hófalban kötött ki, miután kiszabadult lassan haladt a pályán. Ekkor érte utol Tanak, aki megpróbálta kikerülni,  de összeértek és Tanak Toyota Yaris WRC-je a hó fogságában maradt. Az észt versenyző 2 percet vesztett ezzel, míg Meeke kiesett. Videó az esetről:

A hátralévő három erőpróbán Neuville és Tanak osztoztak a győzelmeken, 2-1 arányban a Hyundaios javára. Neuville ezzel 22,7 mp előnnyel várhatja a Svéd Rally vasárnapi három szakaszát. Breentől kevesebb mint 10 mp-re van Mikkelsen, itt még holnap nagy csata lehet. Amennyiben Breen megőrzi a második helyét, ez lesz legjobb WRC-s eredménye (eddigi legjobbja egy 3. hely a 2016-os Finn Rallyn). Meeke kiesése után Ogier a 10. helyen van, hátrány 4 és fél perc.

A WRC2-ben továbbra is szoros a csata, az első három 21 mp-n belül van. A sorrend: Katsuta, Tidemand és Veiby.

WRC Svéd Rally állása a szombati nap után:
1. Neuville
2. Breen +22.7
3. Mikkelsen +32.0
4. Paddon +48.6
5. Ostberg +56.8
6. Lappi +1:05.8
7. Latvala +2:03.3
8. Suninen +2:20.5
9. Tänak +3:41.3
10. Ogier+4:24.9