Botka nyerte az ERC2-tőt az Acropolis Rallyn, Kajto győzelemmel lett bajnok

Fotó: ERC

Az ERC Acropolis Rallyn törölték a mai szakaszokat, így Botkáék nyerték a kategóriájukat. Közben Le Mansban Kiss Norbi újabb dobogós helyet szerzett. Az ETCC-ben Borkovic a B3 Racing autójával lett bajnok.
Az Acropolis Rallyn ma három gyorsasági várt volna a mezőnyre. Azonban a környéken kialakult heves esőzések miatt biztonsági okokból törölték mindegyik szakaszt. Így a tegnapi sorrend lett a végeredmény. Kajetan Kajetanowicz nyert és ezzel a 2015-ös Európa-bajnok is ő lett. Breen lett a második, míg a görög Athanassoulas állhatott a dobogó alsó fokára.
Számunkra azonban fontosabb, hogy a Botka Dávid-Szeles Péter páros megnyerte az ERC2 kategóriát és ezzel a pontversenyben is az élre álltak! Az abszolútban az 5. helyen végzett a Mitsubishis duó.

Az ETCC szezonzáróját Pergusában rendezték. Dusan Borkovic megnyerte a Single Make Trophyt (SMT) a B3 Racing Seat Leon Cup Racerével miután a mai második versenyen előrébb végzett legnagyobb riválisánál, Petr Fulinnál.

Kiss Norbi ma megszerezte a polet Le Mansban, ezzel az idei 20 időmérőből 17-et megnyert! Az első futamon Albacete jobbnak bizonyult, Norbi a második lett. A második versenyen a 7. helyről indult, de az első körben ütközött Hahnnal és ki kellett állnia. A versenyt Reinert nyerte Korber és Janiec előtt. Utóbbi nagyot csatázott Vreseckyvel.