Botka nyerte az ERC2-öt a Ciprus Rallyn, Michelisz felemás kármentése

Fotó: ERC Media

Izgalmas végjátékot hozott a Ciprus Rally, melynek végén magyar sikernek is örülhettünk. Közben Michelisz Norbinak felemásra sikeredett a kármentése Shanghaiban, míg a DTM második nürnburgringi versenye izgalmasra sikeredett.

Michelisz Norbi a 15. helyről várhatta a mai első shanghai futam rajtját. A rajt után Coronelt meglökték hátulról, aki neki ment Filippinek majd a megpördülő autó eltalálta a holland autóját, aminek ki tört a kereke. Chilton Bennanival és Lapierreel találkozott, míg Tarquini Huffnak ment neki, amivel mindkettejük versenyének vége lett. Így értelemszerűen jött a biztonsági autó. Norbi ekkor a 7. helyen állt, Lapierrenél gyorsabb volt, de előzni nem tudott. Az utolsó körben azonban megelőzte a Ladást ezzel feljött a 6. helyre. A rajtot elrontó Ma már Norbi mögött járt, amikor ki kellett állnia. A futamot a poleból Lopez magabiztosan nyerte megelőzve, Mullert és Loeböt.

A második verseny már nem sikerült ilyen jól a Zengő Motorsport versenyzője számára. A rajt utáni kavarodásban megsérült az autója, így nem tudta tartani az előtte haladók tempóját, végül utolsó előtti lett. A versenyt Muller nyerte. Mögötte a sokáig élen autózó Tarquini végzett, aki a végén nagyot csatázott Lopezzel.

A Ciprus Rally záró napjának Kajetanowicz több mint fél perc előnnyel vágott neki. Azonban a mai 4. szakaszon kormányszervó gondokkal küzdött és még egy sziklát is eltalált, így Al-Attiyah le felezte a hátrányát. Majd az utolsó előtti szakaszon át is vette a vezetést. Közben Al-Kuwari is feljött a harmadik helyre. Mivel a két katari versenyző nem nevezett az ERC-be, csak a MERC-be, így az ERC-ben az összetettet ez nem befolyásolta. Kajetanowicz nyert Magalhaes és Consani előtt.

Számunkra azonban érdekesebb volt az ERC2. A Botka-Széles páros autójában megoldották a tegnapi váltó gondokat. A napnak 15,8 mp hátránnyal a második helyen vágtak neki. Folyamatosan dolgozva le a hátrányukat, a vége előtt négy gyorsaságival az élre álltak, amit a verseny végéig meg is őriztek. Összetettben a 6. helyen végeztek. A 13. szakaszon a Ranga-Cakó duónak ki kellett állnia a kitört kerék miatt.

A DTM nürnburgringi versenyén Molina magabiztosan nyert a poleból indulva. A rajt utáni baleset miatt bejött a Safety car. Majd kiállása után Blomqvist előbb di Restanak, majd Spenglernek nem tudott ellen állni. A befutóig ez nem is változott. Közben a bajnokságért csatázó Wehrlein és Ekström próbált minél inkább előre törni. Ez inkább a Mercedesesnek sikerült. A kerékcsere egyiküknek sem sikerült jól, több pozíciót buktak. Utána próbáltak újra előre törni. Ebben Wehrleinnek nagy segítségre voltak az előtte lévő márkatársai, így végül 5. lett. Ekström a végén még megpróbálta megelőzni Juncadellát a 9. helyért. De összeértek és ezt jól használta ki Tomczyk, aki mindegyiküket megelőzte. Ekström ezzel nem szerzett pontot.