Bojkottálhatják az olasz WRC futamot, ha Szardínián marad

A WRC gyári csapatai akarják bojkottálni a versenyt.

Az olasz WRC forduló 2004-ben költözött el a hagyományos sanremoi helyszínről, miután az akkori promoter úgy ítélte meg, hogy az aszfaltos verseny kevésbé vonzó. Ekkor került a verseny Szardíniára, Olbiába. Ez a helyszín sem a szurkolók, sem a versenyzők körében nem volt népszerű. Ezért 2014-ben a sziget másik oldalára, Algheroba helyezték át a verseny központját.

A hétvégi szardíniai verseny után úgy tűnik, a gyári csapatok nem elégedettek a verseny népszerűségével. Levelet írtak az FIA elnök Jean Todtnak, amiben bojkottra figyelmeztettek, amennyiben továbbra is Szardínián marad a verseny. A levelet végül nem küldték el.

A Toyota csapatvezetője, Tommi Makinen a következőket mondta az Autosport.com-nak az esettel kapcsolatban: „Szerintem Olaszország területén kellene lennie a versenynek, mert Szardínián túl kevesen élnek és az embereket kevésbé érdekli a verseny. Továbbá a logisztikai és közlekedés szempontjából is problémás a jelenlegi helyszín.”

WRC Rally Italia Sardegna 2018
További képeink megtekintéséhez kattints a képre!

Az Olasz Motorsport Szövetség egy névtelen forrása elmondta: “Tudjuk, hogy jövőre is a WRC naptárában leszünk változatlan helyszínnel, 2020-ban azonban Olaszország központibb részére költözhet a verseny.”
A forrás szerint egy őszi időpont megoldás lehet a problémára. “2004-ben és 2012-ben amikor októberben volt a verseny Szardínián minden jobb volt. Több hely volt a repülőkön, több lehetőség volt, több néző volt.”

A Korzika Rally hasonló cipőben jár.