Balics Ákos: Az Eger Rallye-n már lefektettük az alapokat

Balics Ákossal beszélgettem az Eger Rallyról, a számukra új bajnokságról és a miskolci célok is szóba kerültek.
A Korda Racing juniorjai, Balics Ákos és Borsfai Dávid az Eger Rallyen indult először a Historicban. A szombati napot a kategória első helyén fejezték be, vasárnap azonban egy technikai hiba miatt kiállni kényszerültek.

-Hogy alakult számotokra az Eger Rallye?
Nagy izgalommal vártuk már a versenyt, hiszen a tavalyi lábatlani műkorcsolya vb óta nem ültünk autóban. Akkor is a csapat Suzuki Ignis típusú versenyautójával autóztattuk a támogatóinkat, úgyhogy már nagyon hiányzott a benzingőz.

-Melyik volt a kedvenc gyorsaságitok és miért?
Nekem a Szuha – Parádsasvár tetszett a legjobban, valamint a mátraházi gyorsasági vége, amikor befordultunk a szűk erdei részre. A pályabejáráson nagyon féltünk ezektől a részektől, de a versenyautóval már teljesen más képet mutatott és nagyon élveztem. Szerintem az ilyen pályák adják a rally sava-borsát.
Dávidnak az egerszóláti gyorsasági tetszett nagyon, azonban sajnos ez a gyorsasági jelentette a vasárnapi versenynapunk végét is. Egy apró műszaki hiba miatt kénytelenek voltunk feladni a versenyt a kategória első helyéről.

-Így egy futam után, hogy tetszik a Historic? A Rallye2-vel összehasonlítva milyen?
-Megmondom őszintén, hogy nagyon kellemesen csalódtam. Nagyon jó a hangulat és a Historic-os arcok is nagyon jó fejek. Nyilván nem ismernek még minket, de szerintem a szezon közepére még jobb lesz a hangulat. Rally2-vel összehasonlítva? Sokkal-de sokkal melósabb. Két külön versenynapunk van, és mind a kettőt külön-külön értékelik. Kétszer akkora távot teljesítünk, mint a Rally2 mezőnye, ami nagyon tetszik, de sokat ki is vesz az emberből.

-Miskolc Rally-nak milyen céllal vágtok neki?
-Jelenleg egyetlen egy célunk van, méghozzá az, hogy a lehető legjobban megismerjük az autónkat és felvegyük a ritmust. Úgy gondolom az Eger Rallye-n már lefektettük az alapokat és sokat tudtunk gyorsulni, de még mindig van hova fejlődni. Ha minden jól alakul, akkor Miskolc előtt szeretnénk még rajthoz állni teszt jelleggel a rábaringi versenyen, hogy a lehető legjobb formában érkezzünk meg az acélvárosba.

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő zRt., Novomatic, ENEOS Motorolaj – Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ – Mercur Rent a Car Kft, Alabárdos Étterem, Frimedia Kft, Szerszámbróker Kft, SurgiCare Kft, BHS Medical Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, K-P-K TransCoop Kft, BDA Trans Kft, Lánchíd 19 Hotel, BWS Belső Tér Kft, Gordius Kft, RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, BWS Könyvelés tanácsadás Bt., Sinus-Networks Kft, Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, RAAB CNC Kft, VIWA Vitaminvíz, Iramko Vezérléstechnika Kft, Iramko Trade Kft, Revo-Tec Bt, Atervinning Kft, Transvinning Kft, Equicom Kft, Steinerbrunner Győző, Sophia-NET Kft, A. S. S. Kft, Ökobusz Kft, Landrich Kft, CNC Factory Kft, Muzsai Metál Kft, ReKa Gym, BK Aeon Kft, Industrial Electro Service Kft, Bialabok Alexandra

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 234 people
rallyfanshu
389
 Photos
735
 Followers
401
 Following
Boldog szülinapot Szabó Zsolt!

#etcc #seatleon #hungaroring #touringcar #seat #canon #autorennen #leon #motorsport #racecar #seatsport #canon700d #zengomotorsport #fiaetcc #autosport #seatfamily #motorsportphotography #instaseat #canoneos #rallyfanshuA Toyota megnevezte a versenyzőit a 2018-as Dakar Rallyra.
Részletek: www.rallyfans.hu

#rallyraid #toyotahilux #motorsport #crosscountryrally #toyota #canon #offroad #hilux #hungarianbaja #4x4 #dakar #toyotagazooracing #canon700d #nasseralattiyah #4x4offroad #toyotanation #canonhun #dakar2018 #hungarianbaja2017 #toyotagram #4x4_offroad_photo #rallyfanshu #canon_photo #4x4lifeÚjabb képek kerültek fel a Facebook oldalunkra a Waldviertel Rallye-ról!

#rallye #subaruimpreza #motorsport #rally #subie #canon #rallysport #subaru #autumn #rallycar #impreza #waldviertelrallye #ralli #subielove #canon700d #ilikerally #subarugram #canonhun #ig_rally #imprezawrx #iloverally #subienation #canonphoto #rallyfanshu #waldviertel #rallyphotography
Ezt olvastad már?
11. Eger Rallye képek és videó

Close