Balics Ákos: Az Eger Rallye-n már lefektettük az alapokat

Balics Ákossal beszélgettem az Eger Rallyról, a számukra új bajnokságról és a miskolci célok is szóba kerültek.
A Korda Racing juniorjai, Balics Ákos és Borsfai Dávid az Eger Rallyen indult először a Historicban. A szombati napot a kategória első helyén fejezték be, vasárnap azonban egy technikai hiba miatt kiállni kényszerültek.

-Hogy alakult számotokra az Eger Rallye?
Nagy izgalommal vártuk már a versenyt, hiszen a tavalyi lábatlani műkorcsolya vb óta nem ültünk autóban. Akkor is a csapat Suzuki Ignis típusú versenyautójával autóztattuk a támogatóinkat, úgyhogy már nagyon hiányzott a benzingőz.

-Melyik volt a kedvenc gyorsaságitok és miért?
Nekem a Szuha – Parádsasvár tetszett a legjobban, valamint a mátraházi gyorsasági vége, amikor befordultunk a szűk erdei részre. A pályabejáráson nagyon féltünk ezektől a részektől, de a versenyautóval már teljesen más képet mutatott és nagyon élveztem. Szerintem az ilyen pályák adják a rally sava-borsát.
Dávidnak az egerszóláti gyorsasági tetszett nagyon, azonban sajnos ez a gyorsasági jelentette a vasárnapi versenynapunk végét is. Egy apró műszaki hiba miatt kénytelenek voltunk feladni a versenyt a kategória első helyéről.

-Így egy futam után, hogy tetszik a Historic? A Rallye2-vel összehasonlítva milyen?
-Megmondom őszintén, hogy nagyon kellemesen csalódtam. Nagyon jó a hangulat és a Historic-os arcok is nagyon jó fejek. Nyilván nem ismernek még minket, de szerintem a szezon közepére még jobb lesz a hangulat. Rally2-vel összehasonlítva? Sokkal-de sokkal melósabb. Két külön versenynapunk van, és mind a kettőt külön-külön értékelik. Kétszer akkora távot teljesítünk, mint a Rally2 mezőnye, ami nagyon tetszik, de sokat ki is vesz az emberből.

-Miskolc Rally-nak milyen céllal vágtok neki?
-Jelenleg egyetlen egy célunk van, méghozzá az, hogy a lehető legjobban megismerjük az autónkat és felvegyük a ritmust. Úgy gondolom az Eger Rallye-n már lefektettük az alapokat és sokat tudtunk gyorsulni, de még mindig van hova fejlődni. Ha minden jól alakul, akkor Miskolc előtt szeretnénk még rajthoz állni teszt jelleggel a rábaringi versenyen, hogy a lehető legjobb formában érkezzünk meg az acélvárosba.

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő zRt., Novomatic, ENEOS Motorolaj – Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ – Mercur Rent a Car Kft, Alabárdos Étterem, Frimedia Kft, Szerszámbróker Kft, SurgiCare Kft, BHS Medical Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, K-P-K TransCoop Kft, BDA Trans Kft, Lánchíd 19 Hotel, BWS Belső Tér Kft, Gordius Kft, RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, BWS Könyvelés tanácsadás Bt., Sinus-Networks Kft, Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, RAAB CNC Kft, VIWA Vitaminvíz, Iramko Vezérléstechnika Kft, Iramko Trade Kft, Revo-Tec Bt, Atervinning Kft, Transvinning Kft, Equicom Kft, Steinerbrunner Győző, Sophia-NET Kft, A. S. S. Kft, Ökobusz Kft, Landrich Kft, CNC Factory Kft, Muzsai Metál Kft, ReKa Gym, BK Aeon Kft, Industrial Electro Service Kft, Bialabok Alexandra