Balics Ákos: A Szilveszter Rally már 2017 előfutára lesz az új autóval

A fiatal versenyzővel beszélgettem a Mikulás Rallyeról, az idei szezonról, de azt is elárulta jövőre milyen autóval láthatjuk versenyezni.

-Hogy alakult számotokra a hétvégi 20. Mikulás Rallye?
Várakozáson felül. Az Ignis-el soha nem mentem még murván, így a pénteki teszt nagyon hasznosnak bizonyult. Az is furcsa volt számomra, hogy mennyire rövid féktávokat lehet venni a murvagumikkal. Újdonsült navigátoromnak köszönhetően sikerült megtalálni a megfelelő beállításokat az autóhoz, így magabiztosan autózhattunk vele. A végelszámolásnál az N Csoport absz. 3., az N3 kategória 2., a Suzuki kupa 2. helyét szereztük meg.

-Az Eger Rally után mikor beszéltünk, akkor még nagyon bizakodó voltál a VW Sirocco és a Historic Bajnokság irányába. Évközben mégis elhagytátok a bajnokságot és visszaültetek az Ignisbe. Mi történt?
Ilyen rég beszéltünk? 🙂 Nos, valóban nagy tervekkel vágtunk neki a Historic bajnokságnak, azonban az autó gyermekbetegségeiből adódóan rengetek műszaki hibával küzdöttünk. Nem volt problémamentes versenyünk, így inkább úgy döntöttünk, hogy visszatérünk az alapokhoz, a Suzuki-hoz.

-Hogy értékelnéd az idei éveteket?
Nehéz kérdés. Rengeteget tanultunk a 2016-os évadból. Nem indult túl jól, és a folytatás sem volt örömteli. Talán így az év vége felé kezdenek kisimulni a dolgok. A Mikulás Rally volt számomra az év versenye, nagyon tetszett!

-A Szilveszter Rallyenak milyen célokkal vágsz neki?
Ez lesz az első alkalom, hogy rajthoz állok a Szilveszter Rally-n. A navigátori ülésben, most a párom fog helyet foglalni, így abszolút a saját kedvünkre szeretnénk autózni.

-A jövő évnek, ha jól tudom, új autóval fogsz neki vágni. Elárulnál valamit a 2017-es terveitekről?
A Szilveszter Rally már a 2017-es év előfutára lesz. A bulifutam mellett tesztversenyként is tekintek rá, hiszen itt fogjuk először élesben kipróbálni a csapat egyik új versenyautóját, egy Honda Civic VTI-t. Az autót korábban Borza Tamás hajtotta Rally2-ben. Jövőre mi is visszatérünk a Rally2 bajnokságához ezzel az autóval, és a célom, hogy folyamatosan gyorsulva beletanuljunk az új technikába. Jelenleg azonban még kiadó a Jobb1 a 2017-es szezonra, ugyanis korábbi navigátorom Borsfai Dávid egyéb elfoglaltságai miatt nem tudja vállalni a következő szezont. Aki érez magában ambíciót, van tapasztalata és szívesen kipróbálni magát a Korda Racing színeiben, az az alábbi elérhetőségemen  jelentkezhet, hogy megbeszélhessük a részleteket: akos.balics[@]gmail.com

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő zRt., Novomatic, G-Híd Szolgáltató Zrt, ENEOS Motorolaj – Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ – Mercur Rent a Car Kft, Alabárdos Étterem, Penta Általános Építőipari Kft, Frimedia Kft, Szerszámbróker Kft, SurgiCare Kft, StapleCare Kft, BHS Medical Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, K-P-K TransCoop Kft, BDA Trans Kft, Lánchíd 19 Hotel, BWS Belső Tér Kft, Gordius Kft, RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, BWS Könyvelés tanácsadás Bt., Alexovics Kft, Sinus-Networks Kft, Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, RAAB CNC Kft, Stahlrad Gépgyártó Kft, Stefani Kft, VIWA Vitaminvíz, Ventil Épületgépészet, Iramko Vezérléstechnika Kft, Iramko Trade Kft, Revo-Tec Bt, Atervinning Kft, Total Quality Control Kft., Transvinning Kft, Equicom Kft, Prevenció Patika, Steinerbrunner Győző, Sophia-NET Kft, A. S. S. Kft, Ökobusz Kft, Landrich Kft, CNC Factory Kft, Muzsai Metall Kft, ReKa Gym, BK Aeon Kft, Industrial Electro Service Kft, Sandlander Kft, Procomtec Kft, Prémium Szerszámker Kft., Milwaukee, Dezső Bt, Bialabok Alexandra, MD MedGuru Kft, Szilágyi Kft, STEIN Villamos Kft