Balázs Kornél: Az előkelő második helyen álltunk végig

Az M6LOG ISEUM Rallye után beszélgettünk a versenyről a PSZA Motorsport navigátorával.

-Hogy alakult számotokra az M6LOG ISEUM Rallye?
-Csütörtökön már részt vettünk a hivatalos teszten, ahol sajnos csak 5 kört sikerült autóznunk az autóval mert megállt az önindítónk és kiderült, hogy a generátorunk sem adja le a megfelelő töltési mennyiséget. Szerencsére a srácok tudtak szerezni egy másik generátort amit szombaton be is építettek az autóba a szervizben, így újult erővel támadhattunk az első gyorsasági szakaszon. A szombati estét sikerült az abszolút 5. helyen tölteni, így vasárnap elég korán rajtolhattunk a mezőny elején. Ott viszont az első gyorsasági felénél nagyjából megsérültek a hátsó hidunk felfogatási pontjai és azután már elég nehéz volt úton tartani az autót, a srácok a szervizben nagy munkával megjavítottak, hogy kitartson a végéig, de ezek után már nem tudtuk a saját tempónkat autózni, szerettünk volna mindenképp célba érni, mert a kategóriánkban az előkelő második helyen álltunk végig.

-A rendező az idei évre variált a pályákkal. Nektek, hogy tetszettek a gyorsok? Esetleg volt kedvenc?
-Én még nem versenyeztem itt Szombathelyen, de jobban örültünk volna mindketten ha inkább a katlan és a Szeleste lett volna többször, mint a bögötei gyorsasági, az nagyon nem tetszett nekünk, meg ugye ott is esett szét az autó, szóval nem maradtak szép emlékeink róla.

-Szombat este megérkezett az égi áldás. Örültetek a nedves pályáknak vagy sem?
Tudtuk hogy érkezni fog az eső, úgy beszéltük meg, hogy az első kört egy kicsit óvatosabban nyomjuk csak meg, hogy pontosítani tudjunk az itinerünkön, ennek ellenére kapásból jöttünk egy abszolút 4. időt a vasárnapi első saras megmérettetésen. Sokat nem nyomott a latba a sár hiszen előttünk az ORB mezőnye már számunkra nagyjából letakarította a szakaszokat, így megúsztuk a nagyobb sárdagasztást.

-Székesfehérváron aszfalton folytatódik a bajnokság. Ott milyen eredménnyel lennétek elégedettek?
Fehérvárra valószínűleg nem fog elkészülni az autó, mert újjá kell építeni rajta egy pár dolgot, illetve revízió előtt is áll. Ha kész is lesz, nem én diktálom a tempót, mert én csak “pót”navigátor vagyok ha éppen nem ér rá Peti. A következő megmérettetés valószínűleg újra murván történik majd Veszprém környékén júliusban, azt hogy velem vagy sem még nem tudom, erről még nem pontosítottunk mert messze van még 🙂

Együttműködő partnereink:
Kasza Motorsport, LADA Auto Hungary, Chairpro Magyarország Kft., Vendrey és Társa Kft., Pánczél Kft., Ten-Line Kft., VirtechLabs Kft., Robitlág Bt., Dolphio Technologies Kft., KHF.hu, Ruhan Kft., SolarPro-Tech Kft., Fúzió Elektrótechnika Kft., Vegyél.hu, Multi Garage Kft., FoliaZ.hu, RS Felni.hu, Zöld autó, Extrémélmények.com, Maksiauto.hu, Kántor-Trans, Szakál-Metál Kft., Petersgumi.hu

Lájkold a csapatot Facebookon is!