Az utolsó gyorson megszerzett abszolút negyedik hely

A Vincze Ferenc-Kuti Péter páros beszámolója a 11. Eger Rallyeról és a belső arról a bizonyos gyorsaságiról.

Két komoly teszttel és nagy várakozásokkal kezdtük meg az idei évünket, remélve, hogy a tavalyi pechszéria befejeződött az új évvel. A pályabejárások alkalmával taktika is született a túlélésre és a lehető legjobb eredmény elérésére. Az első napon a Mátraalmás gyorsasági vége és a Szuha annyira rossz minőségű, defektveszélyes, néhol útnak nem nevezhető pálya volt, hogy ezeket mindenképpen el akartuk spórolni, a többin pedig amit szól.

Az első kört kisebb fékproblémával és nagy körültekintéssel kezdtük meg, ami meg is látszott a teljesítményünkön, így csak a magyar abszolút értékelés hetedik helyén voltunk. Mivel az autó nehezen bírta a kiképzést a rossz minőségű részeken, így maradtunk az eddigi taktikánál és tartottuk a pozíciónkat. A jó úton közvetlenül az élmezőny mögött tudtunk haladni, ezért bizakodtunk, hogy vasárnap tudunk még javítani az eredményünkön és úgy beszéltük meg, hogy a negyedik hely elérhető, ha minden összejön. Ugyan kicsit álmosan kezdtünk vasárnap, de a 12. gyorson már abszolút második időt tudtunk futni, és a 13. szakaszt pedig sikerült megnyerni. A babonás számok kezdtek eredménnyé összeállni. Először feljöttünk ötödiknek és nagy tempóval érkeztünk Spici negyedik helyére. Az utolsó körben tudtunk javítgatni és közelítettünk a kitűzött cél felé. Már csak egy rövid szakasz volt hátra, mikor még 2,4 másodperces hátrányunk volt a reggeli 11,7-ből. Sikerült megnyomni az egerszóláti gyorsot és 0,5 másodperces előnnyel az abszolút negyedik helyen fejeztük be az Eger Rallyet.

Számunkra győzelemmel ért fel ez az eredmény a tavalyi év után. Az év további részében is szeretnénk tartani a célbaérős formánkat és megcélozni néhány dobogót.

Köszönet az egész csapatnak és a partnereinknek!