Az utolsó gyorson megszerzett abszolút negyedik hely

A Vincze Ferenc-Kuti Péter páros beszámolója a 11. Eger Rallyeról és a belső arról a bizonyos gyorsaságiról.

Két komoly teszttel és nagy várakozásokkal kezdtük meg az idei évünket, remélve, hogy a tavalyi pechszéria befejeződött az új évvel. A pályabejárások alkalmával taktika is született a túlélésre és a lehető legjobb eredmény elérésére. Az első napon a Mátraalmás gyorsasági vége és a Szuha annyira rossz minőségű, defektveszélyes, néhol útnak nem nevezhető pálya volt, hogy ezeket mindenképpen el akartuk spórolni, a többin pedig amit szól.

Az első kört kisebb fékproblémával és nagy körültekintéssel kezdtük meg, ami meg is látszott a teljesítményünkön, így csak a magyar abszolút értékelés hetedik helyén voltunk. Mivel az autó nehezen bírta a kiképzést a rossz minőségű részeken, így maradtunk az eddigi taktikánál és tartottuk a pozíciónkat. A jó úton közvetlenül az élmezőny mögött tudtunk haladni, ezért bizakodtunk, hogy vasárnap tudunk még javítani az eredményünkön és úgy beszéltük meg, hogy a negyedik hely elérhető, ha minden összejön. Ugyan kicsit álmosan kezdtünk vasárnap, de a 12. gyorson már abszolút második időt tudtunk futni, és a 13. szakaszt pedig sikerült megnyerni. A babonás számok kezdtek eredménnyé összeállni. Először feljöttünk ötödiknek és nagy tempóval érkeztünk Spici negyedik helyére. Az utolsó körben tudtunk javítgatni és közelítettünk a kitűzött cél felé. Már csak egy rövid szakasz volt hátra, mikor még 2,4 másodperces hátrányunk volt a reggeli 11,7-ből. Sikerült megnyomni az egerszóláti gyorsot és 0,5 másodperces előnnyel az abszolút negyedik helyen fejeztük be az Eger Rallyet.

Számunkra győzelemmel ért fel ez az eredmény a tavalyi év után. Az év további részében is szeretnénk tartani a célbaérős formánkat és megcélozni néhány dobogót.

Köszönet az egész csapatnak és a partnereinknek!

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
332
 Photos
703
 Followers
403
 Following
Happy Birthday Tiago!

#wtcc #hondacivic #motorsport #touringcar #honda #hungaroring #canon #fiawttc #autorennen #civic #canon700d #autosport #tiagomonteiro #wtcc2017 #hondanation #canon_photos #rallyfanshu #hondagram #fia #tourenwagen #hondafamily #motorsportphotography #canonhun #thepowerofdreamsHamarosan újra HunGarian Baja!

#rallyraid #hummer #hungarianbaja #canon #crosscountryrally #humvee #motorsport #canon700d #fiaworldcup #hummerh3 #4x4 #canonhun #offroad #hungarianbaja2016 #mnasz #canonphotography #tereprally #hummernation #rallyfanshu #humveelife#rallye #mitsubishilancer #iseumrally #canon #rally #evonine #motorsport #rallycar #lancer #canonphoto #rallying #mitsubishi #iseumrallye #rallysport #evo9 #canon700d #rallylife #mitsubishimotors #mnasz #rallypassion #evolutionsandralliarts #canonhun #rallyfanshu #lancerevo #canongraphy #evogram
Ezt olvastad már?
11. Eger Rallye-Pintér Dániel képei

Close