Az utolsó gyorson megszerzett abszolút negyedik hely

A Vincze Ferenc-Kuti Péter páros beszámolója a 11. Eger Rallyeról és a belső arról a bizonyos gyorsaságiról.

Két komoly teszttel és nagy várakozásokkal kezdtük meg az idei évünket, remélve, hogy a tavalyi pechszéria befejeződött az új évvel. A pályabejárások alkalmával taktika is született a túlélésre és a lehető legjobb eredmény elérésére. Az első napon a Mátraalmás gyorsasági vége és a Szuha annyira rossz minőségű, defektveszélyes, néhol útnak nem nevezhető pálya volt, hogy ezeket mindenképpen el akartuk spórolni, a többin pedig amit szól.

Az első kört kisebb fékproblémával és nagy körültekintéssel kezdtük meg, ami meg is látszott a teljesítményünkön, így csak a magyar abszolút értékelés hetedik helyén voltunk. Mivel az autó nehezen bírta a kiképzést a rossz minőségű részeken, így maradtunk az eddigi taktikánál és tartottuk a pozíciónkat. A jó úton közvetlenül az élmezőny mögött tudtunk haladni, ezért bizakodtunk, hogy vasárnap tudunk még javítani az eredményünkön és úgy beszéltük meg, hogy a negyedik hely elérhető, ha minden összejön. Ugyan kicsit álmosan kezdtünk vasárnap, de a 12. gyorson már abszolút második időt tudtunk futni, és a 13. szakaszt pedig sikerült megnyerni. A babonás számok kezdtek eredménnyé összeállni. Először feljöttünk ötödiknek és nagy tempóval érkeztünk Spici negyedik helyére. Az utolsó körben tudtunk javítgatni és közelítettünk a kitűzött cél felé. Már csak egy rövid szakasz volt hátra, mikor még 2,4 másodperces hátrányunk volt a reggeli 11,7-ből. Sikerült megnyomni az egerszóláti gyorsot és 0,5 másodperces előnnyel az abszolút negyedik helyen fejeztük be az Eger Rallyet.

Számunkra győzelemmel ért fel ez az eredmény a tavalyi év után. Az év további részében is szeretnénk tartani a célbaérős formánkat és megcélozni néhány dobogót.

Köszönet az egész csapatnak és a partnereinknek!

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
323
 Photos
683
 Followers
405
 Following
Székesfehérvár Rallye 2017

#rallye #fordfiesta #székesfehérvár #rally #ford #canon #rallycar #fiesta #motorsport #rallying #fordpower #mnasz #rallysport #canon700d #fiestar5 #ig_rally #szekesfehervarrally #fordnation #ilikerally #canonhun #fordracing #rallytime #fordperformance #canoneos #rallyfanshu #fordsofinstagramKét hét múlva Veszprém Rallye!

#rallye #subaru #veszpremrallye #rally #impreza #motorsport #rallycar #subie #mnasz #rallysport #subaruimpreza #veszpremrally #rallying #subarulove #rallylife #subieflow #rallypassion  #imprezawrx #rallyfanshu #subarufamilyDTM Hungaroring 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#dtm #audi  #hungaroring #touringcar #canon #rs5dtm #motorsport #audifamily #canon700d #mogyorod #dtmbudapest #audisport #rallyfanshu #canonhun #mattiasekström #audirs5 #autorennen #leagueofperformance #audimotorsport #audidtm
Ezt olvastad már?
11. Eger Rallye-Pintér Dániel képei

Close